Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na pláních amerického Západu žije hrdinný indiánský kmen Šošonů. I jejich území však ohrožují bílí muži, kteří hubí zvěř a vraždí Indiány. Jednoho dne má žena náčelníka Washakiho zvláštní sen. Šošony může zachránit jedině bílý Indián. Odvážný válečník Moragoni proto unese Nicholase, bílého mladíka, který se naučí žít s kmenem a stane se šošonským hrdinou. Umí vládnout zbraním, má kuráž, nepřátele se ho bojí... ale ten nejtěžší úkol na něj teprve čeká! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,5milióna║ Len lacnejšia TV produkcia čo tu je dosť cítiť, chýba tomu lepší rozmach a samozrejme pútavejšie prevedenie. /40%/ ()

fragre 

všechny recenze uživatele

To není western, to je dobrodružný chlapecký román - indiánka. A jak už k pravidlům tohoto žánru patří, jsou zde indiánští hrdinové náramně idealizovaní. V dávných dobách, kdy jsem podobné romány s barvitými názvy jako Modrý pták, Bílý buvol či Kamarád ze Slunečního kaňonu čítával, byl bych nadšen. Dnes je to připomínka mizejícího kouzla. ()

pasty 

všechny recenze uživatele

Zdá sa že väčšina rozpočtu išla na hercov, inak je to celkom pozeraťeľný western, keď opominiem ten nedotiahnutý záver. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Film, který mne opravdu nadchnul neopakovatelnou atmosférou, dobrým příběhem i výkonem hlavního představitele, sympatického Nicholase (Blake Heron), který se rozhodl, když svojí zbrklostí ztratil indiánského přítele, dobrovolně žít mezi Indiány kmene Šošonů, který jako jeden z mála měl to štěstí, že žil daleko od východu a i k západnímu pobřeží bylo dosti daleko a krajina této oblasti nebyla příliš lákavou pro bílé dobyvatele, a tak dodnes žije tam, kde žil odnepaměti, v krásné přírodě státu Wyoming. To je ale jen malá útěcha ve srovnání s tím,kolik jiných kmenů bylo vyhlazeno či v lepším případě přesunuto do pustých míst do rezervací, kde živořili a umírali hladem i steskem po domově... Nicholas pochopil brzy duši Indiánů i jejich upřímnost a čestnost a hodně se toho u nich naučil. Život v indiánské vesnici byl plný harmonie. v Jeden z mála příkladů, jak jinak by se mohl vyvíjet osud Indiánů, kdyby je běloši lépe poznali a ocenili. Pro mne film nemá chybu a rád se k němu budu mnohokrát vracet a tak mu zcela samozřejmě dávám 5 hvězdiček. ()

letokruh 

všechny recenze uživatele

to Pasty: Závěr je dotažený, podle mě dokonce skvěle. Stačí se dívat a vnímat - a možná i vědět něco o genocidě spáchané na indiánech bílými Američany a amerických koncentračních táborech nazývaných cynicky rezervace. Ty jsou v Americe dodnes... ()

Reklama

Reklama