Reklama

Reklama

The World of Stainboy

(seriál)
všechny plakáty

Obsahy(1)

THE MELANCHOLY DEATH OF OYSTER BOY je kniha morbídnych básní režiséra Tima Burtona. Niektoré z postáv oživil aj prostredníctvom flashovej animácie, a tak vznikla séria šiestich dielov pod názvom THE WORLD OF STAINBOY. Hlavný hrdina Stainboy rieši v rodnom Burbanku rôzne detektívne prípady. Epizódy sú plné burtonovskej atmosféry, melanchólie, morbidity, ale aj láskavého humoru... (Avathar)

(více)

Recenze (43)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jak přelstít divoženku se zatvrzelým pohledem? Co provést s toxicmanem, který se živí všemi možnými žíravinami a čistícími prostředky aje vším tím svinstvem totálně prolezlý? Co spřerostloulevitující kuželkovou koulí a bandou rozjuchaných kuželek? Potřebujete se zbavit vysavače, který se přeměnil v krvelačného robota? Stainboy vám ukáže, víceméně vtipně, jak na to. Tim Burton se nezapře, pár ulítlých sci-fíček ve flashové animaci spolu s profesionální režií i hudbou vytvářejí zase jednou pěkně originální podívanou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Šest dílů, šest nepřátel, se kterými si černobílá, nevýrazná postavička Stainboy musí poradit je vcelku zajímavou hříčkou načrtnutou samotný mágem Timem Burtonem. Škoda jen, že animace je na papíře roztodivně jednoduchá a celkově je to všechno takové naprosto jiné, než byste od mistra vůbec čekali. Z šesti dílů ale jednoznačně vítězí kapitola číslo dvě s toxik-manem. --- 65 % --- ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jako fanynku Tima Burtona mě to zpočátku nadchlo, ale po shlédnutí všech dílů jsem trochu v rozpacích. Jednoduchá animace se mi líbila a celkově ten způsob, jak nám sdělit, že to co je odlišné a svým způsobem zvláštní lidé obvykle nepřijímají moc dobře. Ale něco mi na tom zkrátka nesedlo..pravděpodobně ty slabé příběhy. Čekala jsem něco víc.. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Burton sem svoj styl doviedol hadam do maximalneho mozneho extremu. Pre fanusikov povinnost a skvela zabava. 10/10 ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Tim Burton svojí flashovou animácí neoslovil. Šesti dílná série morbidního skvostu. / Viděné epizody *6.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 3/10 ) ()

venus 

všechny recenze uživatele

6 burtonovských flashových příhod mě teda moc neoslnilo... je to bezpochyby zajímavé dílo, ale je to slabota... akorát tak pro nadšence divných sci-fi příhod. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ušlo to, fajnová podívaná, fanoušky rozhodně potěší, i když výběr flashové animace nebylo to pravé. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ťažko komentovať. To že je to flashovka mi prekvapivo nevadilo, vtipné to celkom bolo, malo to fajn atmosféru a skvelú tému od Elfmana. Kto čítal The Melancholy Death of Oyster Boy vie do čoho ide. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Burtonova poetická knížka The Melancholy death of Oyster Boy & other stories, jejíž postavy se objevují i v těchto krátkých flashových patvarech, je mnohem zajímavější než tato série. Přestože je The World of Stainboy režírován přímo Burtonem a obsahuje řadu morbidních postav a zvrat(k)ů, stojí za starou belu a nudí. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Šestice zábavných filmečků s jednoduchou animací a typicky Burtonovským černým humorem. Bavil jsem se celou půlhodinu. :-) ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Flash mě dost pobavil. Některé díly se i celkem nadprůměrně povedly - doporučuju milovníkům Burtona jako kreslíře. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stainboyov svet je plny mastných škvŕn, divných ľudí a predmetov, ktorý nejakým zvláštnym a zvráteným spôsobom ubližujú mestečku Bourbank. Vlastne hej, páčilo sa mi to. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Zda je to famózní atmosférou výstavy z Domu u Kamenného zvonu nebo čímkoliv jiným - nevím. Ale po explozi kreativního mozku, jehož hravost a genialita se roztéká po zdech celé galerie jako bábovičky šedé kůry se tato rozpustilá miniatura jeví jako jednohubkový zob - jakési oční bulvičky na rozloučenou. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Stain boy je další z typických hrdinů Tima Burtona - neťastný lůzr, který se dostává do zapeklitých situací. První dva díly mi přišly takové... nijaké. Ale čtyřka (vysavač) a pětka (slečna zápalka) byly vymyšlené perfektně a pak ten vševysvětlující šestý díl - to už je Tim Burton v celé své kráse. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak všeobecně se mi líbil jednoduchý styl kresby a příběhy Stainboye, ale je pravda, že to není až tak úchvatné, jako jiné filmy (kraťasy ještě nemůžu posoudit, tohle byl první, co jsem od Burtona viděla, ale chystám se na další). Možné SPOILERY. První episoda (The girl who stares) mě vcelku nudila a nechápala jsem, o co jde a docela se mi to i nelíbila. Šla jsem si teda přečíst kdo je Stainboy, abych byla uvedena do kontextu. Druhá episoda (The toxic boy) už mě pobavila aneb jak porazit toxic boye? Vypálit mu cejch osvěžovače ve tvaru stromku na čelo. Třetí episoda (The bowling ball) byla do té doby nejvtipnější a nejzajímavější. Hlavně se mi líbily ty detaily, jako když Stainboy vítězoslavně vstanul na kouli a uklouzla mu noha. Čtvrtá episoda (The robot boy) byla taky dobrá. Pidi část s myší, jestli si ji někdo vůbec všiml, byla kouzelná. Aneb jak porazit Robotboye? Vypojením ze zásuvky. Vážně?:D V tomto dílu byl k vidění komisař bez trička aneb jeho spolek Cops without tops. Pátá episoda (The match girl) byl v závěru nejlepší díl ze všech. That should teach you once and for all that you shouldn't play with matches and it's much safer to play with yourself instead. Šestý poslední díl (Stainboys day off neboli The origin of stainboy) byl trochu divný a moc se mi nelíbil. Takže shrnutí nejslabší díly 1. a 6., nejlepší díly 5. a 3. Celkově hodnotím tak 3,5* ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

V šesti epizodách řeší hlavní hrdina Stainboy ( byl už v réžisérově knize The Melancholy Death of Oyster Boy & Other Stories) neobvyklé případy ( skvělý díl s hypnotizující holkou ). Vše oplývá tou typickou burtonovskou poetikou. Všechny díly jsou krátké a zábavné. ________ Of all the super heroes, the strangest one by far, doesn't have a special power, or drive a fancy car. ()

Reklama

Reklama