Reklama

Reklama

Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (640)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Paul Crew prodal zápas ve fotbale, byl vyloučen z fotbalové ligy a v opilosti řídil auto své přítelkyně (sexy Courtney Cox), byl po honičce s policií zatčen a uvězněn na tři roky do vězení. Zde si má sestavit svůj fotbalový tým a rozdat si to v duelu s bachaři. Podle mě zatím jeden z nejlepších výkonů Adama Sandlera. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nápadité, zaujímavé, farebné, športové s poučeniami a hlavne bola to odľahčená komédia, nie vážne braný film. Aj to sa síce sem tam podarilo zakomponovať, ale podľa mňa o poznanie lepšie ako film Danny Raketa, či ak chcete Futbal za mrežami. Áno bolo to americké prevedenie, ale v tomto prípade to trafilo klinec po hlavičke po zábavnej, hudobnej a celkovej dejovej stránke, postavy sa tiež vydarili, najmä som sa potešil dvojičke Nelly a Chris Rock, ktoré spolu s Adamom Sandlerom výborne do filmu sadli, bola to lahôdka a vie ma to pobaviť aj po dobe. Nie je mi to síce tak blízke, ale namotalo ma to, dokonca aj úvodom. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nápad spojit americký fotbal s vězeňským prostředím se nějak míjí účinkem. Adam Sandler chtěl ukázat, že umí hrát a ne jen šaškovat před kamerou, a jeho hraní je stále předmětem sporů. Ve vedlejších rolích se chtěl casting vytáhnout, a tak neváhal obsadit jména Burt Reynolds, Chris Rock, Nicholas Torturro nebo zástupkyni sličného pohlaví "Arqetku" a ti všichni mají dostatek hereckého umu, aby zazářili víc než Sandler a skutečně se tak stane, protože osádka ve vězení je opravdu pestrá a zaujme. Příběh už tolik ne. Americký fotbal je přece jen v USA sportem číslo jedna, ale u nás stěží někdo vyjmenuje jediného hráče hrajícího NFL. A tady právě nastává problém se záživností. Ono to totiž nebylo ani tak moc drama, ani tak moc komedie, ale spíše film z vězení se sportem, který v tuzemsku oblibu nemá. 50% ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Možná měl A. Sandler touhu natočit "opravdový" film, ale povedla se mu ještě větší hrůza než obvykle. Film je totiž příšerně rasistický. Na jedné straně jsou téměř ušlechtilí černošští vězni a na druhé podlí bílí dozorci, kteří - podle toho jak vypadají - nejspíš vypadli z katalogu Vzorník árijské rasy. Bílí podrazáci používají hrubou sílu a nechutné podpásovky, zatímco vězni jim oplácejí jen rádoby klukovskými kanadskými žertíky. Ve finále jsou dozorci potrestáni absolutním zesměšněním (jeden se promění v ženu, druhého několikrát nakopou do rozkroku, třetí se podělá - jak legrační!). _____ Přestože by se mohlo zdát, že jde jen o nablblou protirasistickou agitku (černoši jsou charakternější, tudíž vyhrajou, běloši zákeřnější, tudíž je čeká posměch), ve skutečnosti to tak není a film je rasistický v pravém slova smyslu. Černošské (a hispánské) vězně stmelí až bílý hráč a k vítězství je dovede bílý trenér. Černoši jsou zobrazeni jako rapující partička, občas s inteligencí tykve (vězeň - silák, který si před spaním vybarvuje omalovánky), nebo jako "srandovní" afektovaní transvestiti. Snímek se nevyhýbá ani motivu legračního černého poskoka hlavního hrdiny, něco jako jeho sluhy, který mu pomáhá, ale včas je odklizen z cesty, aby zásluhy připadly jen bílým. Tenhle snímek je k zblití._____ Když odmyslím rasistický kontext, tak je to tisíckrát viděný kýč o vítězství nad silnějším soupeřem a o znovuzískání vlastní hrdosti. Podaný přehnaně pateticky, až nechtěně legračně. Ušla kamera, která předvedla dramatické jízdy i vcelku smysluplně použití děleného plátna. Ale znovu: TENHLE FILM JE K ZBLITÍ. (19. 4. 13.) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takže co tu máme? Fotbalová ex-hvězda v lochu, sadističtí bachaři a.k.a. fotbalový team Krym Utd., plná basa nespravedlivě obviněných, fanatický ředitel a fanda US fotbalu v jedné osobě. Co z toho může vzniknout? "Originální" nápad na zápas ve fotbale (tom zámořském, of course) mezi strážci vězeňského pořádku (kteří vesměs vypadají jako Áríjci s postavami Černočerného Arnolda) a sbírkou lidského odpadu, t.č. obývajícího omylem (pře)výchovné centrum Allenville. Samozřejmě je vše sehráno tak, aby ti zlí byli vlastně hodní a ti hodní vlastně zlí, nechybí ani uplacený sudí, nefér zákroky (např. rovnání zlomeného nosu - no fuuuuj!) a hrdina, zpytující svědomí. Výsledek není podstatný, protože to vše už tady bylo mockrát, ale vzhledem k tomu, že jde o tak líbivé téma, které ukazuje na to, že současný stav vězeňství je špatný i v takové výspě demokracie, jako je Kuba, eeeh, chci říci USA, dávám za tři. Btw. Hezký štěk Courteney Cox. A možná přijde i Rob Schneider (jako ostatně skoro v každém Sandlerově bijáku). ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně, kdy Crewe (Adam Sandler) poprvé vstoupí na hřiště k zápasu proti dozorcům, je možné slyšet, jak pár lidí křičí "Sandler" místo "Crewe". (KucC)
  • Garner (Brian Bosworth) si na dres nechal natisknout 44, což je číslo, které jeho představitel oblékal na vysoké. (KucC)
  • Stráže hrají videohru "Halo 2". (Aknah)

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama