Reklama

Reklama

Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek. (TV Nova)

(více)

Recenze (640)

Cival 

všechny recenze uživatele

Dávno pryč jsou doby, kdy byl režisér Peter Segal nucenou překážkou při snadné konzumaci Sandlerových šílených komedií. Popelka, která má ve filmografii takové prasárny jako Tommy Boy či Zamilovaný profesor 2, se definitivně proměňuje v princeznu - i od Kurzu sebeovládání ušla hodně dlouhou cestu, na jejímž momentálním konci je audiovizuálně natřískaný remake Nejtěžšího yardu. A překvapivě ne ryze komediální, nýbrž na bázi nejstarších filmových obratů usmažený ve vězeňsko-sportovní drama Sandlerovského (tedy notně odlehčeného) stylu, které se snad nechalo přímo inspirovat Berovým Friday Night Lights. Efektní střety vymačkané co do brutality daleko za hranici normální absurdity, nemá sice tolik fórů, kolik jsme čekali, ale pořád vyplňuje škatulku "film Adama Sandlera" tak zábavným způsobem, jaký si jako jeho fanoušek žádám. 3 a půl hvězdičky. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Již od prvního záběru je jasné, že Trestnou lavici režíroval videoklipař. Obraz „rozkouskovaný“ na několik dílů, řízná muzika, rychlý střih. Expozici není věnována přílišná péče. Proč taky, hlavní hrdina se hlavně musí co nejrychleji dostat za katr, aby mohl udělat z partičky lemplů prvotřídní fotbalové mužstvo a ukázat sadistickým dozorcům, zač je toho loket. Vše se odehrává dle dávno známého schématu, jediná snaha o dějový zvrat do filmu svou doslova smrtelnou vážností vůbec nezapadá. Trošku nesmyslně je schopnosti každého „pětihvězdičkového buchara“ věnována zvláštní scéna, místo jedné kompaktnější. Ale těžko si představit, že by MTV zasponzorovala film se záběry delšími pěti vteřin. Je to svižná, pro někoho i vtipná, akce s přežitelným herectvím Adama Sandlera, Chrise Rocka, s cameem Burta Reynoldse z původního Longest Yardu a pochopitelně také s Robem Schneiderem – co by to bylo za sandlerovku bez Schneidera. Některé načaté subzápletky jsou sice vysloveně trapné („roztleskávačky“, inkriminující kamerové záznamy), ale skoro půlhodinový finální zápas má spád a dokáže udržet pozornost, i když je vám dopředu jasné, jak dopadne. Nedá se říct, že bych se bavil nějak královsky, ale nenudil jsem se a sice dávám střízlivé tři hvězdičky, nicméně pokud upřednostňujete r n b a hip hop před rockem a klasikou, americký fotbal před evropským, cheesburger před svíčkovou, jednu hvězdičku si určitě přimyslete. 65% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sledovat zápas v americkým fotbale mezi trestanci a bachaři byla podobná zábava, jako sledovat uplacený zápas první fotbalový ligy v Český republice. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takže co tu máme? Fotbalová ex-hvězda v lochu, sadističtí bachaři a.k.a. fotbalový team Krym Utd., plná basa nespravedlivě obviněných, fanatický ředitel a fanda US fotbalu v jedné osobě. Co z toho může vzniknout? "Originální" nápad na zápas ve fotbale (tom zámořském, of course) mezi strážci vězeňského pořádku (kteří vesměs vypadají jako Áríjci s postavami Černočerného Arnolda) a sbírkou lidského odpadu, t.č. obývajícího omylem (pře)výchovné centrum Allenville. Samozřejmě je vše sehráno tak, aby ti zlí byli vlastně hodní a ti hodní vlastně zlí, nechybí ani uplacený sudí, nefér zákroky (např. rovnání zlomeného nosu - no fuuuuj!) a hrdina, zpytující svědomí. Výsledek není podstatný, protože to vše už tady bylo mockrát, ale vzhledem k tomu, že jde o tak líbivé téma, které ukazuje na to, že současný stav vězeňství je špatný i v takové výspě demokracie, jako je Kuba, eeeh, chci říci USA, dávám za tři. Btw. Hezký štěk Courteney Cox. A možná přijde i Rob Schneider (jako ostatně skoro v každém Sandlerově bijáku). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trestná lavice v hlavní roli s Adamem Sandlerem je komedií, u které jsem se rozhodně pobavil, ale jako jiných jeho filmů víckrát by mě to asi už nelákalo. Ono nejde zase tolik o vztahy jako spíš o sport, ze kterého si určitě jde udělat dost dobrou legraci. Ještě k tomu s takovou řádkou hereckých ikon, které se zde objeví. Většinou přátelé, kamarádi a prostě ti, kteří se dokázali dohodnout a dokáže je to bavit. Trestná lavice se i tak povedla. Příjemná, chvílemi nadprůměrná komedie z prostředí, který je už dost filmově okoukaný, ale občas nějaké novoty s radostí vytrouší. Krom toho dokázali autoři vytvořit občas opravdu zajímavé postavy a do nich dostat opravdu zajímavý herecký arzenál. --- Tak ty si myslíš, že si tady můžeš dělat, co chceš? Nijak se nelišíš od těchhle hajzlů, co tady s tebou bydlej. - Vážně? Taky si myslej, že jste pitomej vidlák? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se po delší době skvěle bavil s Adamem Sandlerem. Velmi potěší i vedlejší roličky BUrta Reynoldse, Chrise Rocka a Williama Fitchnera. Podle mě velmi vtipná komedie, která nesází na trapné okamžiky, ale na sportovní humor plynoucí z amerického fotbalu. Příjemná a nenucená komedie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Předělávka stejnojmeného snímku, který mezitím stačili zremakovat i v Británii, ale tam to bylo s tím "naším" fotbalem. Tato verze se Sandlerem je docela vydařená, není sice tak dobrá jako britský Mean Machine, ale díky klasickému "MTV líbivému looku" je na co se dívat a snímek má i přes delší stopáž solidní tempo. Ovšem chybí tu někdo s charismatem a především role brankáře Monka Jasona Stathama. Bez něj to prostě nejde. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Megazábavnej film s největším počtem namakanců na metr čtvereční. Sandler je dobrej, Chris Rock taky a Burt Reynolds je taková třešnička na dortu. Nejvíc mě ale dorazilo (v tom kladnym smyslu), že tu hrály dvě wrestlingové superhvězdy Stone Cold Steve Austin a Kevin Nash (který tam brečí a pak dělá roztleskávačku)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prostě fakt dobrá komedie a mamutí podíl na tom má Peter Sagal, protože přesně pochopil co má točit a neni to debilní jako jeho předchozí filmy. Skvělý krok s obsazením velkého počtu niggas, protože do tohohle filmu se to fakt hodí. No a don't worry Rob Schneider tam je naštěstí jenom chvilku. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Sandler jako hráč amerického fotbalu? Se svou rachitickou postavičkou do jazzu? Fuckin tennis player tak maximálně! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Paul Crew by měl zapomenout na fotbal, protože fotbal zapoměl na něj. je vtipnej, jeho budoucnost však vypadá velmi bledě. právě totiž proměnil podmínku. ale má štěstí, ředitel věznice fotbal miluje. bohužel v americe mají pravidlo, kterým se řídí všichni, včetně trestanců: můžete vyloupit banku, zavraždit, ale největším zločinem je prodat výsledek ve fotbale. Adam Sandler si díky zajímavým metodám získává brzy v novém prostředí respekt. jak je u MTV filmů zvykem, hudba zanechává na snímku výraznou stopu. během tréninku na zápas s dozorci se střídají vtipné okamžiky s nudnými, tvůrci se nás ani nesnaží poučovat. vždyť je to komedie. film graduje samotným zápasem, ve kterém si příjdou na své příznivci americkýho fotbalu a občas také ti, jenž se chtějí bavit. je to prostě film s A.Sandlerem. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Tohle není film o americkém fotbale, ale o přátelství a o smíření se s tím, jaký jsem, kde jsem a jací jsou kolem mne lidé. Je to film o životě! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Teddy Castellucci: 1. Errtime - Nelly ,2. Shorty Bounce - Lil Wayne ,3. Bounce Like This - T.I. ,4. Let 'Em Fight - Ali/Gipp ,5. Stomp - Murphy Lee/King Jacob ,6. So Fly - Akon ,7. U Should Know - 21G ,8. Whip Yo Ass - W.C./Nelly ,9. Talkin' That Talk - Chamillionaire/David Banner ,10. Datz on My Mama - Taylor Made/Nelly ,11. Infultrate - Trillville ,12. My Ballz - D12/Eminem ,13. Fly Away - Nelly , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělá jízda kombinující dvě zaručeně funkční záležitosti. Vězení a Americký fotbal. Potěší i herecký ansámbl, kde Adam Sandler poprvé snad i hraje a spousta ranařů( Ve filmu snad hrají ty největší zvířata, které spatřily filmový svět) chyběl jen Momoa a Bautista. Nevím proč jsem film tak dlouho odkládal, skvělá komedie. 90% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Počul som, že tam majú výborné matrace.“ – „Lepšie majú už len na psychiatrii v Kansase.“ Plnohodnotný športový film, plnohodnotná väzenská dráma, plnohodnotná komédia, plnohodnotný akčný film a k tomu výborný scenár, na ktorý bude raz Adam Sandler veľmi hrdý. Ako bývalá futbalová hviezda nastupuje na výkon trestu do väznice, kde je riaditeľom (James Cromwell) požiadaný, aby trénoval spoluväzňov v blížiacom sa zápase s nenávidenými dozorcami. Vytvorí okolo seba skvelú partiu hráčov (geniálny Terry Crawes patrí ešte k tým slabším) a začína tréning. Divákov zrejme prekvapí, aký rôznorodý, čo sa žánrov týka, film je – a ešte viac ich prekvapí, ako jednotlivé žánre fungujú samé osebe a napríklad dramatické scény („Faulovanie“ vypovedajúce čo-to o mužskej dôstojnosti, nečakaný odchod jednej postavy zo scény) nenarušujú komediálne (Estrogénový bachar, Pingpong, Roztlieskavačky, Rozhodcove gule) a akčné (už ani John Woo nevie takto efektne využívať spomalené zábery) neškodia „väzenskej línii“ o vážnych veciach, ako sú sloboda, mužské priateľstvo, dôvera, tímová hra atď. Potešia aj vydarené dialógy ("To je týždeň na samotke!" - "Na to ti serem.") a hlášky („Si neškodný ako košík s mačiatkami, ale ak chceš, večer usporiadame vankúšovú bitku a to ti určite vylepší skóre.“). Tento film spočiatku troška nudí, ale po polhodine sa rozbehne a už nezastaví. Výborné, rád by som si prečítal recenziu od ženy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle zas kdovijaka pecka neni. Problem je, ze ackoliv je Sandler v hlavni roli, nema dostatek prostoru a neni pozornost soustredena na nej, takze spoustu vtipku musi obstarat ostatni a tem to dvakrat nejde. Parkrat je sice nakej vostrej forek, ale vetsinou to tezi ze vzhledu a povah trestancu, nez ze by se vyskytlo neco originalniho. Navic pribeh je predvidatelnej od zacatku do konce. Nastesti je ale film sviznej, dobre natocenej a se solidni hudbou, jen by moh bejt trochu kratsi. Slabsi 4*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi líbil. Těžký odolat, když se v jednom filmu objeví Goldberg, Steve Austin, Bob Sapp a další megatvrďáci, no a navíc se střetnou v americkém fotbalu, v tomhle případě v jeho dost brutálním provedení. Místy stejná komedie asi jako rána cihlou do hlavy. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Paul Crew prodal zápas ve fotbale, byl vyloučen z fotbalové ligy a v opilosti řídil auto své přítelkyně (sexy Courtney Cox), byl po honičce s policií zatčen a uvězněn na tři roky do vězení. Zde si má sestavit svůj fotbalový tým a rozdat si to v duelu s bachaři. Podle mě zatím jeden z nejlepších výkonů Adama Sandlera. ()

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama