Reklama

Reklama

Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek. (TV Nova)

(více)

Recenze (640)

H34D 

všechny recenze uživatele

Dobrý mix mezi sportovním filmem a komedií, Adam Sandler je slušný komediant a William Fichter patří mezi mé oblíbené (nejen) záporáky. Avšak hlavní zápor filmu jsou bezesporu ohraná klišé (včetně vynuceného happy endu), kdy nejen, že vězni "zázračně" otočí zápas, ale ještě navrch se z despotivního bachaře stane milý kamarád... A to nemluvím o tom, že rozdělování obrazu během akčních scén mi taky vůbec nepřijde jako zdařilý touchdown. Celkově zábavná podívaná na odreagování, lepší než Dodgeball, horší než Replacements. 6/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková typická komedie z dílny Sandlera, sice žádnej zázrak, ale zábavný to teda je a má to hned několik naprosto geniálních fórků, bohužel začlenit do komedie dojemný scény neni fakt dobrej nápad, sledovat jak se snaží vyhrát kvůli někomu je fakt dost uhozený ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Botulinový jehelníček C.Cox, vězeňské cheerleaders s penisem, místo A.Pacina coach B.Reynolds a je tu Any Given Sunday z nápravného zařízení vyprahlého Texasu. Reklama na anabolické steroidy nasáklá typickým humorem Made in Sandler se bohužel utápí v bezradnosti při vážnějších momentech, které si nejspíš chtěla propůjčit z originálu a taky v některých přehnaně patetických gestech. Třeba taková závěrečná charakterová proměna dozorce W.Fichtnera - tam už mi jen scházelo předání bochníku chleba s pilníkem a vlhké spojení jazyků.. Komentátorské eso Tichá voda Bob ať prosím okamžitě nahradí Tittelbacha - na Nově tak bude zastoupené další etnikum a hlavně, obsahem svých sdělení hravě Vaška překoná.. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší Sandlerovka, kterou jsem viděl. Tolik tvrdéch chlapů a wrestlerů v akci jsem už pěkně dlouho neviděl. Jako maniak do sportu jsem tenhle film náležitě prožíval, sice je zde mnoho klišé a předvídatelnosti, ale způsobem jakým to Peter Segal natočil, se lehce odpustí + navíc tvrďácky natočené souboje ještě na prožitku přidávají. Napínavé, vtipné, svižné a myslím, že si jistě 4 hvězdičky zaslouží… ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Začátek není špatný, všechny ty typické vězeňské příhody jsou docela dobrým způsobem ozvláštněné, takže má výtka v podstatě směřuje jen k zaměření filmu a jeho poslední půlhodince, protože to je cca 30 minut čistého času zaplněného americkým fotbalem. Trestná lavice je od první do poslední minuty nalajnovaná podle desítky let starých osvědčených schémat, ale Adam Sandler je sympaťák a některé vtípky jsou vážně vydařené, takže se na to dá dívat. A také nesmim zapomenout na malé role Williama Fichtnera a Jamese Cromwella. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie s podařenými akčními scénami. Sandlar zase zaválel. Vůbec celá ta skvadra trestaneckých fotbalistů je výborná. Překvapivě dokonce i Chris Rock, který tady snad není skoro vůbec otravný a přesto dostane to co si ve většině jiných filmů zaslouží. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Týden na samotce za tuhle výhru stojí. Americká limonáda, ve které vězni rozdrtí v poslední vteřině tým zákeřných dozorců, aneb Amerika fandí vrahům a znásilňovačům. Časy se mění a i Peter Segal ušel slušný kus cesty (třeba od druhého Zamilovaného profesora). Schéma je profláknuté, dějový zvrat úsměvný, Courteney nějak moc prsatá a Sandler je prostě Sandler. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný silnější tři hvězdičky. Prďácky natočený a ohromně obsazený. Spolu s Náhradníkama asi to nejlepší co v tomhle fotbalově-komediálním subžánru vzniklo. Takže férovejch tři a půl s tím, že víc asi filmu, který de facto nepřináší vůbec nic nového, dát nelze. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Klasické klišoidné zobrazenie trojuholníka : väznica - šport - česť .... Aj napriek tomu, že tam bol Sandler, nebolo vidieť obligatórne prízemné frky štvrtej cenovej. Ba práve naopak - jemná komédia o tvrdých chlapoch v tvrdom športe. Jediné, čo vyznelo totálne absurdno-smiešne, bola podaná ruka ( nemôžem bližšie špecifikovať kvôli možnému spoleru ) medzi aktérmi zápasu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o další průměrnou Sandlerovku. A v první polovině také opravdu je. Sandler hraje svůj obvyklý průměr, Chris Rock hláškuje co mu síly stačí a Burt Reynolds je příjemným překvapením v této komedii. V první polovině se tedy zdá, že jde všechno jako vždy, ovšem poté se Peter Segal pokouší film trochu zvážnit a moc mu to nejde a člověk už se začíná obávat nejhoršího. Naštěstí v té době přijde hlavní klad filmu, a to ten velký fotbalový zápas. Ten je totiž natočen velice svižně a dynamicky a člověk se cítí jako by byl přímo na hřišti. Takhle dobře natočené zápasy se nevidí ani ve sportovních filmech a to si vemte, že tohle je spíše komedie. A ještě bych se taky rád zastavil u režiséra, který je čím dál lepší. Po takových katastrofách, jakým byl např. Zamilovaný profesor 2 se totiž zmohl až na tuto nadprůměrnou zábavu a to ještě není IMHO vrchol jeho kariéry. Celkem se tedy jedná o další z řady průměrných Sandlerovek, ovšem o výborně natočenou a ke konci dost dobrou Sandlerovku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to mohlo být inteligentnější, protože režie byla celkem fajn. Adam Sandler se docela snažil, a příběh také nebyl k zahození, jen mi tam prostě chybělo více toho charismatu, celý film se určitým způsobem snaží tvářit jako televizní produkce. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Američani tentokráte neponechali nic náhodě a tato předělávka se možná může honosit titulem NEJLEPŠÍ KOMEDIÁLNÍ REMAKE. Nejen že na nové verzi se objevují herci, kteří se účastnili původního filmu z roku 1974, ale dokonce i název na dresech zdobí Mean Machine. Už snad chybí jen cameo Vinnieho Jonese. Jinak jedna z nejlepších Sandlerovek. Pokud ne vůbec nejlepší. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nenáročná sportovní komedie z vězeňského prostředí, která si neklade vyšší cíle, než pobavit diváka osvědčenými metodami. A docela se jí to daří, přestože nejsem příznivkyně ani jediného z vystupujících herců. Jen tak mezi námi, americký fotbal je zábavný akorát ve filmech - vůbec nechápu, proč má tahle nudná, chaotická, rozkouskovaná hra takový úspěch. Zlaté ragby! 65% EDIT: Opakované shlédnutí po letech mě nedonutilo ubrat hvězdičku, ale percentuální hodnocení musím snížit: spousta klišé, patetické žvásty, často laciný humor a k tomu již zmíněné nesympatické postavy... držela jsem palce bachařům a ze závěrečného charakterového twistu Williama Fichtnera se mi chtělo ublinknout. 51% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné, velmi cool, velmi zajímavé, velmi sportovní, trochu vězeňské, velký Adam Sandler! Parádní komedie. 90% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film o krachující hvězdě amerického fotbalu Adama Sandlera a jeho nesoužití s momentální velice bohatou přítelkyní Courtney Cox, který je natolik drzí, že si půjčí jejího Bentlaye a jede si zajezdit na mol opitý po městě, urazí policajta, pak mu zruší auto a nakonec když ho honí celá eskorta policejních aut a vrtulníků, si nechá zrušit automobil, jen aby naštval přítelkyni a aby jí oznámil, že už je mezi nimi konec. To já bych raději za toho námořníka na večírek mile rád šel po boku takové krasavice. Každopádně dal přednost vězení, a začíná tam sestavovat tým neprofesionálů - vězňů, kteří šišatý míč ještě nikdy nedrželi v ruce proti hlídačům vězení, kteří už dávno trénují a mají mezi sebou nějaké ty ředitelem narukované profesionály, protože chce ukázat lidem, že jeho lidé jsou tvrdší než vězni a tím se ukázat lidem, aby ho zvolili na guvernéra. Kvůli výhře se snaží vydírat i Adama S a ten je jak všichni víme tvrdohlavý a raději celý život stráví v lochu než aby se choval podruhé v životě nesportovně co nastartovalo jeho krach a život ve vězení. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Remake, který nemá s originálem moc společného, ale baví mě velmi, líbil se mi i víc než originál, možná je to i z důvodu žánru, protože originál moc komedie neni a jeho surovost je úplně někde jinde, tady jsemse fakt skvěle zasmál a je to dle mého názoru výborný film na večer, když si chci pustit komedii. 85% ()

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama