Reklama

Reklama

Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (640)

H34D 

všechny recenze uživatele

Dobrý mix mezi sportovním filmem a komedií, Adam Sandler je slušný komediant a William Fichter patří mezi mé oblíbené (nejen) záporáky. Avšak hlavní zápor filmu jsou bezesporu ohraná klišé (včetně vynuceného happy endu), kdy nejen, že vězni "zázračně" otočí zápas, ale ještě navrch se z despotivního bachaře stane milý kamarád... A to nemluvím o tom, že rozdělování obrazu během akčních scén mi taky vůbec nepřijde jako zdařilý touchdown. Celkově zábavná podívaná na odreagování, lepší než Dodgeball, horší než Replacements. 6/10 ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nápadité, zaujímavé, farebné, športové s poučeniami a hlavne bola to odľahčená komédia, nie vážne braný film. Aj to sa síce sem tam podarilo zakomponovať, ale podľa mňa o poznanie lepšie ako film Danny Raketa, či ak chcete Futbal za mrežami. Áno bolo to americké prevedenie, ale v tomto prípade to trafilo klinec po hlavičke po zábavnej, hudobnej a celkovej dejovej stránke, postavy sa tiež vydarili, najmä som sa potešil dvojičke Nelly a Chris Rock, ktoré spolu s Adamom Sandlerom výborne do filmu sadli, bola to lahôdka a vie ma to pobaviť aj po dobe. Nie je mi to síce tak blízke, ale namotalo ma to, dokonca aj úvodom. ()

Reklama

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní zábava!!! Miluju Adama Sandlera a můžu s naprostou jistotou říct, že jsem si při žádné jeho roli nenasmála tak jako právě při Trestné lavici. Film je vtipný už od samého začátku a hlavně - NEPOLEVUJE ani na chvilinku. Komedie plná výborných hlášek a skvělých herců - Sandler, Chris Rock, Reynolds, Goldberg, zpěvák Nelly a další kteří tam hrají opravdu "pozoruhodná" individua. Tohle prostě nemá chybu a můj oblíbenec? Jednoznačně Switovsky :D A oblíbená hláška? "Holky...to bude můj novej" :DDDD Roztleskávačky byly prostě úleťácký :) Tohle mě nikdy neomrzí a to už jsem to viděla nejmíň 10x... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Po zdařilém pohodovém vstupu do vozidla a následné policejní honičce se hlavní hrdina dostává do basy, kde končí smích a začíná vězeňská pohodička. Pak už si jenom parta vesměs čokoládových sympaťáků zahraje trochu fotbálku (toho s tou šišatou merunou) s partičkou kamarádů různých hodností za férového dohledu taťky ředitele. Čest sportu! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Dávno pryč jsou doby, kdy byl režisér Peter Segal nucenou překážkou při snadné konzumaci Sandlerových šílených komedií. Popelka, která má ve filmografii takové prasárny jako Tommy Boy či Zamilovaný profesor 2, se definitivně proměňuje v princeznu - i od Kurzu sebeovládání ušla hodně dlouhou cestu, na jejímž momentálním konci je audiovizuálně natřískaný remake Nejtěžšího yardu. A překvapivě ne ryze komediální, nýbrž na bázi nejstarších filmových obratů usmažený ve vězeňsko-sportovní drama Sandlerovského (tedy notně odlehčeného) stylu, které se snad nechalo přímo inspirovat Berovým Friday Night Lights. Efektní střety vymačkané co do brutality daleko za hranici normální absurdity, nemá sice tolik fórů, kolik jsme čekali, ale pořád vyplňuje škatulku "film Adama Sandlera" tak zábavným způsobem, jaký si jako jeho fanoušek žádám. 3 a půl hvězdičky. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Ed Lauter, který si zahrál i v původním filmu z roku 1974, původně ve filmu vůbec hrát neměl. Herec ale narazil na filmový štáb během natáčení, Adam Sandler (Paul Crewe) se s ním sešel a rychle pro něj vymyslel roli Duana. (ArsenalEagle)
  • Ve scéně, kdy starosta (Chris Rock) představuje Crewovi (Adam Sandler) "dívky", je možné v pozadí spatřit skutečné dívky, přestože se nachází ve vězení jen pro muže. (KucC)

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama