Reklama

Reklama

Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (640)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nápad spojit americký fotbal s vězeňským prostředím se nějak míjí účinkem. Adam Sandler chtěl ukázat, že umí hrát a ne jen šaškovat před kamerou, a jeho hraní je stále předmětem sporů. Ve vedlejších rolích se chtěl casting vytáhnout, a tak neváhal obsadit jména Burt Reynolds, Chris Rock, Nicholas Torturro nebo zástupkyni sličného pohlaví "Arqetku" a ti všichni mají dostatek hereckého umu, aby zazářili víc než Sandler a skutečně se tak stane, protože osádka ve vězení je opravdu pestrá a zaujme. Příběh už tolik ne. Americký fotbal je přece jen v USA sportem číslo jedna, ale u nás stěží někdo vyjmenuje jediného hráče hrajícího NFL. A tady právě nastává problém se záživností. Ono to totiž nebylo ani tak moc drama, ani tak moc komedie, ale spíše film z vězení se sportem, který v tuzemsku oblibu nemá. 50% ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Dobrá komédia. Komédie veľmi nevyhľadávam ale ak sa objavia tak si s radosťou pozriem. A toto ma vonkoncom nesklamalo. Ba naopak. Zasmial som sa a dobre som sa pobavil. Adam Sandler sa ukázal v dobrom svetle a nielen tu ale aj v dobrej komédii 50 krát ...atd. A dobrý pocit len utvrdila kapacita ako je Bob Sapp. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Peter Segal si zjavne užil výsady osemdesiat miliónového rozpočtu (rad náročných trikov s kamerou) a na kruto povrchnom scenári vlastne ani nemal čo pokaziť. Verdikt je v tomto konkrétnom prípade dosť sporný. Hardcore fanúšikovia "sandleroviek" budú zrejme sklamaní z utlmeného výkonu svojho idolu, ktorý sa tentoraz musel vojsť do koľají položených pred tridsiatimi rokmi. Podľa mňa - ako nenáročného diváka sa jedná o podarenú komédiu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodně vydařená komedie se skvělým nápadem, kdy se nakonec střetne fotbalový tým trestanců proti dozorcům. Film má dost vtipné scény, dobré herce a výborné hlášky. Nejvíc se mi líbil zápas ke konci a na začátku zběsilá honička s policajty. Hlavní hrdina filmu Adam Sandler mě nejvíc ze všech herců zaujal. Co se mi nelíbilo, no těžko říci, možná mi to někdy přišlo lehce natahované, občas mi hudba nesedla, ale to je asi všechno. Film mi sedl na 80% = **** ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv na náš fotbal nedám dopustit, tohle se mi líbilo víc, než evropský remake Mean Machine s Vinnie Jonesem. Bylo to zábavnější, komediálnější, rychlejší..........zkráttka lepší. Navíc vězeňský roztleskávačky byly naprosto boží. A dekolt Courtney Cox? Ten by si zasloužil svojí vlastní kategorii. 80% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Do kin převáženo jako "Uncle Bill". (Aknah)
  • Garner (Brian Bosworth) si na dres nechal natisknout 44, což je číslo, které jeho představitel oblékal na vysoké. (KucC)

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama