Reklama

Reklama

Píše se rok 1902. V Baltimoru je sedmiletý George Herman Ruth odveden otcem do chlapecké polepšovny, sirotčince a školy St. Mary's. Otec jeho výchovu nezvládá, a tak se rozhodne zbavit se ho tímto způsobem. Ve škole je Ruth vychováván katolickými misionáři a ostatní děti si ho dobírají kvůli jeho tloušťce. Bratr Matthias Boutlier, který vede školní tělovýchovu, ho poprvé seznamuje s baseballem. Během tréninku odpalování Ruth zasáhne několik nadhozů, které Matthias hází. Ten je ohromen úžasnou silou, kterou Ruth odpaluje míč. O dvanáct let později, v roce 1914, je devatenáctiletý Ruth už členem baseballového týmu St. Mary. Nadále vyniká jako silný odpalovač a jeho úžasné dovednosti si všimne i Jack Dunn, majitel týmu Baltimore Orioles. Vzhledem k tomu, že Ruth je nezletilý, Dunn se rozhodne chlapce adoptovat a postarat se o jeho profesionální smlouvu. V polovině baseballové sezóny 1914 je Ruth prodán do Boston Red Sox. Jako člen Red Sox začíná Ruth získávat širokou pozornost za své homeruny a stává se vysoce populárním v Bostonu. Dostává zde přezdívku Babe… (TV Nova)

(více)

Recenze (42)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne jedna z najlepších snímok o baseballe. Ono v podstate baseball bol najlepší práve v 30.tych rokoch minulého storočia a práve v tejto dobe sa snímka odohráva. A táto doba je vyobrazená fantasticky. Priam budete tú atmosféru nasávať. Aj keď baseball považujem za jeden z najnudnejších športov, tento snímok nenudí ani na chvíľu, ani dokonca počas samotných zápasov. John Goodman zahral Georgea Hemana Rutha bravúrne, dokonca by sme mohli o tom polemizovať, či to nebol do dnešnej doby jeho najvydarenejší herecký výkon. Soundtrack, respektíve hudba 20.tych a 30.tych rokov min.storočia je naprosto úžasná a len vyšperkuje dobovú atmosféru. Rovnako tak vozový park, kde sa aj v bohatej časti mesta premávali len samé "papierové" autá, pripomínajúce staré koče bez koní. Až mi je ľúto, že som na túto snímku nenatrafil v televízií v mojom detstve, alebo že som si nikdy vo videopožičovni nepožičal VHS. Musíte vidieť. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Životopis baseballistu, ktorý nielenže vyzeral ako veľká smradľavá nevychovaná opica, ale aj sa tak správal. Film sa ani nepokúša o nejakú hlbšiu sondu do jeho charakteru. Proste ho povrchne podáva ako nezvládateľný živel. Buď sa na ňom snáď budete baviť, alebo vás nebude zaujímať. Dôvod fandiť mu ma nenapadá. A tentokrát film nezachráni ani John Goodman, ktorý okrem svojej majestátnej postavy tu nemá čo iné predviesť. Nie je tu ani žiadny rozhodujúci napínavý zápas, ani žiadny démon s ktorým by hlavný hrdina v súkromí bojoval. Proste nič. Po každej stránke to je nuda. 4/10. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nej filmů o týhle hře... Poslední dobou už 3.kousek, kterej sem viděl. A tenhle patří asi ještě o kousek výš, než Redfordův Přirozený talent. A důvod? Babe je podle pravdy a navíc je to fakt suprově zahraný. Goodman je sice o pořádný kus větší chlap, než-li skutečný Babe (jo dal sem si tu práci a vygůglil si ho :o) ), ale roli extravagantního baseballisty zahrál na jedničku. Stejně tak jakov Přirozeným talentu tady v jeho životě hrály podstatnou roli ženský. Když se s jednou měli rádi, tak pálil jeden homerun za druhým a naopak :o). Babe si dokázal užívat života, prachy rozhazoval co to jen šlo, dělallidem radost a kalilprvní ligu. Asi nej bylo, když přišel na zápas totálně vykalenej, ani pásek u kaťat si nezapnul, přišel na pálku a nazdár, tady máš homeruna :o). Jo, tenhle film sem měl dycky rád a jak je vidět, tak dycky mít budu. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Já mám baseball docela rád a tento příběh o asi nezvětší baseballové legendě všech dob nebyl zase tak hrozný.Nečekal jsem však že legenda Babe Ruth byl docela velkej nevychovanec, ožrala a pasťák.John Goodman byl, ale asi jediný kdo mohl tuto roli získat, protože by to asi nikdo lépe nezvládl.Ono se však nedá nic dělat a občas někdy sportovci vyzkouší nějakej herák či podobnou sračku a potom je vše v prdeli.Jenže tohle není o chlastu a podobným, ale o legendě amerických sportovních dějin která se občas ráda nažbrundala nějakého pitíčka.Film nebyl zas taková tragédie, ale že by to byl zázrak tak to taky ne.Asi takovej zlej průměr.70% ()

fleker 

všechny recenze uživatele

fakt to nechapu....vecne nality prase, velikosti nedonošenýho plejtváka, se slovní zásobou zdendy srstky a motorikou danečka nekonečnyho... co se neboji naplno (ale zároveň decentně) si usrat ani vty nejlepši damsky společnosti...takle by mel podle myho vypadat superman...to by mel bejt muj vzor..a všechno kolem mej bych si mel zamilovat... ....bohuzel jedina vec kera je na tomhle filmu fakt good je prvni pulka johnova přimeni behem uvodnich titulku.... vopravdu sory,,,ale ačkoliv kazdej druhej koment zaří endorfinem..a pri rychlejsim scrollovani a hlubokym nadechu je zretelne cejtit závan muzskyho semene .......nemuzu bejt ten, kdo rekne,,,:"Heil Hiller!!" ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Illinois v USA. (reich)
  • George Herman „Babe“ Ruth Jr., vlastním jménem Georg Hermann Ehrhardt, držel rekord v celkovém počtu odpálených homerunů za kariéru. Jeho počet 714 homerunů překonal až v roce 1974 Hank Aaron. Babe zemřel 16. srpna 1948 New Yorku. (John Dunbar)

Reklama

Reklama