Reklama

Reklama

Píše se rok 1902. V Baltimoru je sedmiletý George Herman Ruth odveden otcem do chlapecké polepšovny, sirotčince a školy St. Mary's. Otec jeho výchovu nezvládá, a tak se rozhodne zbavit se ho tímto způsobem. Ve škole je Ruth vychováván katolickými misionáři a ostatní děti si ho dobírají kvůli jeho tloušťce. Bratr Matthias Boutlier, který vede školní tělovýchovu, ho poprvé seznamuje s baseballem. Během tréninku odpalování Ruth zasáhne několik nadhozů, které Matthias hází. Ten je ohromen úžasnou silou, kterou Ruth odpaluje míč. O dvanáct let později, v roce 1914, je devatenáctiletý Ruth už členem baseballového týmu St. Mary. Nadále vyniká jako silný odpalovač a jeho úžasné dovednosti si všimne i Jack Dunn, majitel týmu Baltimore Orioles. Vzhledem k tomu, že Ruth je nezletilý, Dunn se rozhodne chlapce adoptovat a postarat se o jeho profesionální smlouvu. V polovině baseballové sezóny 1914 je Ruth prodán do Boston Red Sox. Jako člen Red Sox začíná Ruth získávat širokou pozornost za své homeruny a stává se vysoce populárním v Bostonu. Dostává zde přezdívku Babe… (TV Nova)

(více)

Recenze (42)

misterz 

všechny recenze uživatele

Životopisný snímok s vynikajúcim Johnom Goodmanom v hlavnej úlohe. Postava hráča baseballu Rutha mu padla ako uliata. Vychutnal som si tiež na oko príjemnú výpravu, ktorá mala za následok slušnú dobovú atmosféru. Inak k tomu Ruthovi... Veľmi zaujímavá postavička, ktorá viedla zaujímavý a plný život, hlavne keď zoberieme do úvahy jeho smutné začiatky. Škoda tej jeho povahy, ale tiež je otázne, koľko za ňu mohol. V každom prípade, aj keď je baseball pre mňa španielska dedina, asi nikdy nepochopím pravidlá, no bavil som sa celý čas. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

John Goodman zde výborně ztvárnil bývalou legendu baseballu, hráče jménem Babe Ruth. Film zachycuje všechny zásadní okamžiky jeho života. Jedná se o zdařilou biografii muže, který si svůj život nedokázal uspořádat úplně sám a ani na vrcholku slávy se nezbavil svého buranství. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je smutný, když sportovci chlastaj, ale je skvělý, když alkoholici sportujou. Blbý je, že baseball mě moc nebere. Na druhou stranu Babe Ruth byl teda asi hodně svéráznej týpek a film o něm by stál za vidění, i kdyby se věnoval badmintonu nebo nějaký podobný píčovině. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nějak moc netušim, proč tady z toho každej dělá nějaký skvělý sportovní drama. Samozřejmě, skvělej výkon Johna Goodmana se tomu upřít fakt nedá, ale na mě to spíš působilo takovým disneyovským ztvárněním, kdy to vypadá spíš jako taková zábavná pohádka o slavný osobě, sice s blížícím se koncem, to nabírá i slušný dramatický chvilky ,ale stejně nemůžu říct, že by mě to nějak po týhle stránce oslňovalo ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Miluji baseball. A rád poznávám jeho historii. A to mi přesně tento film nabídnul. Na rovinu přiznávám, že jsem jméno Babe Ruth vůbec neznal. A o to více jsem si film užil. Rád si zapnu v noci na jedné nejmenované české sportovní stanici zápas ze zámořské MLB a nechám se unášet tímto sportem, který je pro mě v současnosti nejlepším sportem na světě. A John Goodman v tomhle snímku prostě exceloval. Byl jsem jeho výkonem naprosto unešen. Akorát jsem se po tomto filmu snažil o hráči jménem Babe Ruth něco zjistit na netu a z fotek, které jsem našel, to nevypadalo, že by měl celou svou kariéru nadváhu. Nevím, nakolik to byla inovace scénáristů, ale na těch fotkách to byl normální hubený hráč. Každopádně tohle teď řešit nechci. Pro mě je důležitý film, a ten se velmi povedl. Za baseball v hlavní roli i za Johna Goodmana dávám čtyři hvězdičky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Žádný myslitel to sice nebyl, ale byla s ním alespoň docela zábava. Neumím si moc představit, že by hlavní roli hrál někdo jiný než  fenomenální John Goodman. Určitě jedna z jeho nejpovedenějších rolí. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne jedna z najlepších snímok o baseballe. Ono v podstate baseball bol najlepší práve v 30.tych rokoch minulého storočia a práve v tejto dobe sa snímka odohráva. A táto doba je vyobrazená fantasticky. Priam budete tú atmosféru nasávať. Aj keď baseball považujem za jeden z najnudnejších športov, tento snímok nenudí ani na chvíľu, ani dokonca počas samotných zápasov. John Goodman zahral Georgea Hemana Rutha bravúrne, dokonca by sme mohli o tom polemizovať, či to nebol do dnešnej doby jeho najvydarenejší herecký výkon. Soundtrack, respektíve hudba 20.tych a 30.tych rokov min.storočia je naprosto úžasná a len vyšperkuje dobovú atmosféru. Rovnako tak vozový park, kde sa aj v bohatej časti mesta premávali len samé "papierové" autá, pripomínajúce staré koče bez koní. Až mi je ľúto, že som na túto snímku nenatrafil v televízií v mojom detstve, alebo že som si nikdy vo videopožičovni nepožičal VHS. Musíte vidieť. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Život občas píše divné příběhy. Z nezvladatelného vesnického burana se stal miláček davu, později jeden z nejzatracovanějších lidí Ameriky, ale povahově zůstal pořád stejný. Rodiče ho nenáviděli a v osobním životě to také neměl lehké. Jen asi neměl kouřit tolik doutníků. Možná by se z něj nakonec stal dobrý trenér. To je můj sen. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

fakt to nechapu....vecne nality prase, velikosti nedonošenýho plejtváka, se slovní zásobou zdendy srstky a motorikou danečka nekonečnyho... co se neboji naplno (ale zároveň decentně) si usrat ani vty nejlepši damsky společnosti...takle by mel podle myho vypadat superman...to by mel bejt muj vzor..a všechno kolem mej bych si mel zamilovat... ....bohuzel jedina vec kera je na tomhle filmu fakt good je prvni pulka johnova přimeni behem uvodnich titulku.... vopravdu sory,,,ale ačkoliv kazdej druhej koment zaří endorfinem..a pri rychlejsim scrollovani a hlubokym nadechu je zretelne cejtit závan muzskyho semene .......nemuzu bejt ten, kdo rekne,,,:"Heil Hiller!!" ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Životopis baseballistu, ktorý nielenže vyzeral ako veľká smradľavá nevychovaná opica, ale aj sa tak správal. Film sa ani nepokúša o nejakú hlbšiu sondu do jeho charakteru. Proste ho povrchne podáva ako nezvládateľný živel. Buď sa na ňom snáď budete baviť, alebo vás nebude zaujímať. Dôvod fandiť mu ma nenapadá. A tentokrát film nezachráni ani John Goodman, ktorý okrem svojej majestátnej postavy tu nemá čo iné predviesť. Nie je tu ani žiadny rozhodujúci napínavý zápas, ani žiadny démon s ktorým by hlavný hrdina v súkromí bojoval. Proste nič. Po každej stránke to je nuda. 4/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

V krátkej dobe už môj tretí videný film z prostredia amerického baseballu, dokonca vo všetkých bol súčasťou aj Babe Ruth (The Pride of the Yankees, Cobb), tentoraz už ako titulná postava. Klasická biografia so vzostupmi a pádmi tejto legendy, ktorej ale niečo chýba. Zaujímavé je, že rovnako ako v prípade Lou Gehriga v The Pride of the Yankees, aj tu máme totožnú scénu s chlapcom v nemocnici, ktorému ako jeden, tak aj druhý sľúbi dať v ďalšom zápase dva homeruny a s veľkou pompéznosťou sa im to podarí a na sklonku ich kariéry ich onen chlapec už ako dospelý muž stretne a povie, že vďaka nemu (Louovi aj Babeovi) sa dokázal zázračne uzdraviť. Neviem, či ide o reálne príbehy, ale skôr to pôsobí ako tradičné klišé, bez ktorého sa baseballový (alebo aj iný športový) film nezaobíde. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Mám rád baseball a byl jsem dokonce na Ruthově "rodném" stadioně na zápase Orioles vs. Black sox a stálo to za to. Má to nádhernou atmosféru. Tento film si již tolik nepamatuji, ale vím, že se mi líbil. Babe Ruth je v Americe velký pojem a miláček. Legenda baseballu. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Film o baseballové legendě, který stojí a padá s výkonem Johna Goodmana. Bylo tam sice pár hluchých míst, ale celkově se mi tento film dost líbil. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších výkonů Johna Goodmana. Jestli se řadíte mezi jeho fanoušky, tak tento film musíte vidět. A vůbec nevadí, že nevíte kdo to Babe Ruth byl... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film skvelo zobrazuje život bejzbalovej legendy Babe Rutha, príbeh začína jeho životom v sirotinci a zameriava sa hlavne na roky počas jeho bejzbalovej kariéry. Film je zaujímavý, najmä ak ste fanúšikom baseballu. 6/10 ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Super dojemné,John Goodman v jeho najlepšom filme zo seba vydal to najlepšie.Zo všetkých športových filmov čo som videl ma tento dostal najviac... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

U sportovních filmů se vždy obávám, jestli nebudou příliš o sportu - konkrétně o baseballu nevím takřka vůbec nic, jen, že se tam odpalují míčky pálkou a homeruny znamenají hodně. Nicméně se stejnou znalostí jsem s klidem mohl tento film zhlédnout, jelikož kromě opravdu jen lehce naťuklého baseballu šlo o klasickou biografii, tady opět výjimečného člověka. Netušil jsem, jak moc mě bude bavit sledovat osudy člověka, který si sice ze začátku s inteligencí a způsoby moc nezadal, ale postupem času se jeho charakter zajímavě vyvíjel. Místy jsem opravdu netušil, zda svůj další zápas uhraje, nebo to zkrátka vzdal. Tento nepředvídatelný vývoj děje mě zkrátka bavil, hlavního hrdinu jsem si i navzdory jeho charakteru oblíbil a film pro mě byl dalším skvělým životopisným zážitkem, tentokrát tedy ze sportovní sféry. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Příjemný příběh o baseballové legendě Babe Ruthovi.. Klasický americký příběh o hvězdě, která povstala z popela.. Krásně zachycuje tehdejší dobu a popisuje život jednoho velkého divokého srdce.. Řadím k těm vydařenějším biografiím :-) John Goodman odvedl dobrou práci a ani mu to nedalo moc námahy :-) ()

Reklama

Reklama