Reklama

Reklama

Jáma a kyvadlo

  • USA The Pit and the Pendulum (více)
Trailer 1

Nicholas Medina je synem neblaze proslulého španělského inkvizitora. Nicholasova žena Elizabeth zemřela za velmi podivných okolností, což jejího bratra Francise přiměje k tomu, aby je jel na Medinův zámek prověřit. Zdrcený Medina věří, že byla Elizabeth pohřbena zaživa, a je přesvědčen, že slyší její hlas, který na něj volá. Elizabeth ve skutečnosti zosnovala se svým milencem, doktorem Leonem, plán, jak dohnat Medinu k šílenství, jehož součástí bylo předstírat vlastní smrt. Podaří se jí dosáhnout vytyčeného cíle (i když k vlastnímu zármutku, jak odhalí poslední záběr filmu), a Medina přijde o rozum. V domnění, že je svým vlastním otcem, si Medina oblékne inkvizitorské roucho, připoutá Francise ke stolu a spustí nad ním obrovské kyvadlo s ocelovou čepelí, které pomalu, pomaloučku klesá k jeho bezbranné oběti. (Cinemax)

(více)

Diskuze

DavCnuk

DavCnuk (hodnocení, recenze)

Film se líbil, ale kniha je opravdu lepší, hlavně příběh je zcela odlišný. 

MacyGyver

MacyGyver (hodnocení, recenze)

Film to špatnej neni, ale bohužel to nemá s knihou skoro nic společnýho.

Ayahuasca

Ayahuasca (hodnocení, recenze)

Musím říct, že mě to naprosto zklamalo. Poeova povídka Jáma a kyvadlo je naprosto strhující, při četbě vám buší srdce jako by chtělo z těla vyskočit, ale filmové pracování se mi prostě nelíbí, to totiž není Jáma a kyvadlo! Kam zmizela původní předloha? Kdybych nečetla povídku asi by to byl skvělý horor, ale takhle to opravdu nejde.

freddie

freddie (hodnocení, recenze)

Jeden, zo svojho času špičkových filmov, klasický horor, vedelo sa, kedy sa budeme báť, prečo sa budeme báť a teoreticky ako sa to skončí.

 (hodnocení, recenze)

ked som bol maly, tak som videl - mozno to bolo aj na nejakom satelitnom programe, uz si nepamatam - film Hadia nora a kyvadlo (s Lex Barkerom - (Old Shatterhand)) nasiel som nemecky ekvivalent: Schlangengrube und das Pendel, Die (z roku 1967) bol to prvy horor, co som videl - aj to na podnet surodencov - ze tam hra znamy herec (Old Shatterhand), a viem, ze potom som sa bal si ist do kupelne umyt zuby :-)

Reklama

Reklama