Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na srazu střední školy po deseti letech se Maggie pořádně opije, což se jí ostatně občas stává. Mladík, se kterým právě je, zavolá její sestře, právničce Rose, aby si pro ni přijela. Rose se ji snaží dovézt domů – tedy k jejich otci a nevlastní matce Sydelle, ta ji ale rovnou vyhodí. Rose nezbývá než si vzít sestru aspoň na nějaký čas domů… Rose, skvělá a schopná právnička, není žádná krasavice a na muže nemá štěstí. Teď si ale začala románek s kolegou Jimem a je z toho celá pryč. Jako kdyby pořád nemohla uvěřit, že má milence. Ovšem sestra v jejím bytě působí jen potíže. Dělá si totiž výhradně, co chce, půjčuje si její oblečení, je nepořádná, pak dokonce přivede domů malého psa. To tehdy, když jí Rose naznačí, že by si měla najít nějakou práci a Maggie na pár dní pomáhá v psím salonu. Při jedné návštěvě otcova domu pak Maggie zcela náhodně zjistí, že po matčině smrti dostávala od jejích rodičů – tedy od dědečka a babičky – dopisy k narozeninám, uvnitř nichž byl vždy malý finanční příspěvek. Otec jí ale žádný z dopisů nedal. Maggie si je vezme k sobě. Právě ten večer ji Rose přistihne doma, uprostřed nepředstavitelného nepořádku, se psem v posteli. Rázně jí řekne, aby se odstěhovala, než se ona vrátí z práce... Rose nemá náladu: zažila totiž zklamání. Měla jet na služební cestu s Jimem, tomu do toho ale na poslední chvíli něco přišlo a poslal za sebe Simona Steina, který je do Rose už dlouho zamilovaný. Ona do něj ale ne a domů se vrací špatně naladěná. Jim se jí chce omluvit a přijde s květinami. Doma je jen Maggie a stane se, co se muselo stát: když po nějaké době vejde Rosse do bytu, najde Jima s Maggie právě v nejlepším… (TV Prima)

(více)

Recenze (184)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vztahové filmy mám ráda a In Her Shoes se mi líbilo od prvních do posledních minut. I když je o vztahu sester, nemyslím, že je jen pro ženy, mohl by být dost dobře i o bratrech, vyšlo by to nastejno, protože krev není voda a v rámci tohoto pouta se na věci díváme jinak. Sestry tak jiné, jak si lze představit se vlivem okolností změní. Ta požitkářská se snese na pevnou zem, věcná zromantičtí. Ale nebylo by to možné, kdyby takovými už někde v nitru nebyly, jen musel přijít kopanec, který je k tomu, aby to v sobě našly a pustily ven, přistrčil. S maximálním hodnocením váhám jen kvůli přílišnému inventurizování (mám ráda, co si pochopím, aniž to je vyřčené) a někde (většinou u Cameron) zbytečná křeč v pokusu o humor. Ale plákla jsem si, to přiznávám. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo tohle rozplizlé vztahové drama prezentuje jako romantickou komedii, by měl být utlučen tupým předmětem. Ne moc těžkým, aby bylo potřeba hodně ran:P Rozdělení na dva filmy, tak aby se ty jednotlivé dějové linie a subzápletky nemusely proplétat a řešit na jedné hromadě, by rozhodně bylo krokem správným směrem. Stejně tak by tomu bylo i s obsazením role Cameron Diaz někým jiným, mladším. Máme tu mít dvě sestry, starší zodpovědnou, leč trochu usedlou (výborná Toni Collette), a mladší, nezodpovědnou rajdu, na což je Cameron už trochu moc odkvetlá (a i když přesně to je jí ve scénáři vyčítáno, je to prostě moc - BTW jsou s Toni stejně staré;)). Byť dobře zahrané, pro mě strašlivě ubíjející vyprávění o tom, jak se ti a oni vyrovnávají s minulostí a hledají sebe sama, aby nakonec našli jeden druhého v té okatarzované "nové a lepší" verzi. Navíc se tu balancuje na hranici komunikačního problému a "idiot plot", protože nemluvení v některých momentech je prostě nepochopitelné a podle mě slouží jen ke šponování stopáže, která by i tak byla dost dlouhá - takhle je nesnesitelná. Navíc mám pocit, že tyhle kamerové filtry jsou v daném žánru naprosto mimo. Curtis Hanson měl zůstat u detektivek a thrillerů. 60% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná romantická komedie, kterou jsem zhlédl víceméně náhodou (skoro se chce napsat nechtěně) v neděli dopoledne a ke které jsem byl z jistého důvodu shovívavější než k jiným, po všech stránkách průměrným romantickým komediím. Pravda, tím důvodem by za jiných okolností mohly být četné záběry opájející se krásou dlouhých nohou Cameron Diaz, jenže s přihlédnutím ke snímku, který jsem viděl předcházející večer, musí být tím důvodem on. Nebudu vás napínat, byla to My Sassy Girl. Kdo viděl, jistě uzná, že nelze stavět do protikladu jakoukoliv americkou romantickou komedii a My Sassy Girl. Když už jsme u toho, na protikladech jsou vlastně založené celé „Boty“. Iritujícím způsobem bezstarostná čórkařka vs. její uťápnutá, krapet upejpavá a vždy poctivá sestra. Protikladná jsou také prostředí, kde obě sestry po většinu z přehnaně dlouhého filmu tráví své nedořešené životy. Rose je vláčena psy po Philadelphii, Maggie si užívá sluníčka a lačných pohledů aktivních seniorů na Floridě. Bez přílišné námahy brzy odhadnete, kam film směřuje a kterou cestu si pro tento účel vybral, čili rozhodně nepřekvapí, pouze nabídne dobře známý dramaticko („definitivní“ hádka) - vztahově (řešení následků hádky) - smířlivý (usmíření, příslib polepšení do budoucna) obsah proložený sem tam nějakým vtípkem a nabízející herecké vyžití dvěma mladým a jedné legendární hvězdě stříbrného plátna. Jinými slovy: něco podobného již znáte jako svý boty. 65% Zajímavé komentáře: kleopatra, castor ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Curtis Hanson točí i "malé" filmy, které vás strhnou opravdovostí a prožitkem. Navíc na Cameron Diaz je opravdu luxusní pohled. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sem tam zábava,ale spíše tam než sem.No a má milovaná Cami. "Není 130 minut přeji jen málo?Já bych zkusil jistotu dvojnásobku" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kde je Cami, tam je na 95 procent dobře. Občas se ale objeví film, kterej v sobě nemá nic...jenom tu Cami. A to je přesně případ tohodle kousku. Dvě hodiny nudy, kterou na dvě hvězdy zaplácla právě Cameron Diaz. Zbytečnější film jsem ale v její filmové kariéře snad ale ještě nezažil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $32,880,591Tržby Celosvetovo $83,073,883║ Jóój, veľká škoda, Curtis Hanson je fakt zručný režisér ale najprv nás maximálne otráviť v prvej hodinke a potom z toho vykresať roztomilú nežnú drámičku, kde Toni Collette vypadá po celý čas výzorovo otrasne(čo beriem ako nepozerateľný mínus pre film), Cameron Diaz len tak tak vzhľadom prejde ale charakterom postavy otrávi, no neviem neviem, režisérsky odvedené dobre ale príbehovo smerujúce do otravnosti, s filmom to je ako na roztrasenej húpačke. /45%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Maggie se potlouká životem někdy v lehce a někdy v těžce podroušeném stavu (tak s touhle vizáží, vlastně proč ne? ). Její úspěšná sestra Rose je naopak realistka až to děsí . „Nebudeš takhle vypadat navždy, víš? Nakonec zestárneš a všichni ti muži, kteří ti platí účty, budou platit účty dívkám daleko mladším než ty. A co pak budeš dělat? Raději něco vymysli, protože coury středního věku už nejsou atraktivní. Jsou ubohé.“ Dvě sestry z jednoho hnízda, každá jiná, ale pořád sestry. Jedna z nich překročí nepsaná pravidla a obě musí začít znovu a jinak. Nedokážu přesně vysvětlit, proč se mi to tak líbilo. Možná proto, že i já mám sestru se stejnou velikostí bot. Možná, za slova jejich babičky o které léta neměly ani tušení „I když jste byly malé, tak jste měly pouto, které já nikdy s nikým neměla.“ Možná za vyznání toho správného muže „„Budeš chtít jíst se mnou po zbytek svého života.“ Vážně nevím.. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Těmhle babskejm filmům se prostě čas od času nevyhnete, tak když na to přijde, je lepší se soustředit na klady. A mezi ty určitě patří Cameron Diaz v minisukýnkách a kraťáskách ve kterejch chodí celou první půlku filmu. Pak, jak se z ní stává dobračka, tak přechází na delší sukně a už nevypadá čubkózně, což je škoda. Každej musí vědět jak to skončí tak po pěti minutách, ale to neva. Mě to celkem bavilo. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie (drama) o vztazích, tentokrát mezi dvěma sestrami. Cameron Diaz, kterou moc nemusím, mi tady připadala vcelku v pohodě a narozdíl od jiných filmů i poměrně slušně hraje. Toni Collette a legenda Shirley MacLaine předvádějí také slušné výkony a určitě se vedle Cameron neztratily. I tisíckrát ohranný příběh je natočen povedeně i když Curtis Hanson umí i lepší filmy (L.A. Přísně tajné). Škoda trochu přepálené stopáže, klidně to mohlo být o dvacet minut kratší..... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, ta Cameron taky umí něco jako hraní? Ale škoda že přemýšlení jí moc nejde. Vzít vážnější roli ve filmu, kde bude muset hrát vedle Toni Colletteové a Shirley MacLaneové, to chce opravdu obrovskou odvahu, úctyhodnou ctižádostivost anebo menší hodnotu inteligenčního kvocientu. Škoda, takhle si vybírat lepší filmy a role, nemusela být tam, kde je. Tímto tedy padá klasická věta - Cameron mi zkazila celý film. Přesto jen průměrné hodnocení, proč? Zná ji jako svý boty nenabízí o nic víc než konkurence, je jen dalším stebélkem slámy jednoho obrovského stohu, známém taky jako Hollywood. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pri zapínaní filmu som netušil, že film má aj iné žánrové zaradenie, než je komédia. S cieľom poriadne vypnúť sa mi pred očami ale začala rozrastať dobrá vzťahová dráma s pár funny vecami, ktoré ale idú viac bokom ako som čakal. Občas mi totiž pri komédii vadí, keď nedostanem patričnú porciu smiechu, no tu ma ten pocit obišiel a naozaj posledné, čo som čakal, že vyroním aj nejakú slzu. Fakt mi to neprišlo umelé, aj keď sklony k žiadnemu prekvapivému koncu to určite nemá. Herecké obsadenie zohralo tiež dôležitú úlohu a všetci pôsobili náramne fajn, hlavne Shirley MacLaine a celý jej dôchodcovský gang. 85%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vůči Cameron Diaz mám averzi.Připadá mi,že se neumí vymanit ze své škatulky blbých otravných blondýn,navíc jsem nikdy nechápala co na ní kdo vidí.Každopádně jsem se dokopala ke zkouknutí "In her shoes"a vůbec toho nelituji.Ne,že by mě snad Cameron přesvědčila o svém talentu,ale vztahové filmy já ráda a navíc jsem objevila sympatickou Toni Collette.Ale pořád je to průměrná podívaná,u které se mi příčí dát víc jak tři hvězdy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lidsky uvěřitelná komedie, která v sobě míchá romanci, tu a tam si to směle nakračuje k psychologickému dramatu. Hlavním motivem je odlišnost dvou sester – mladší rozháraná Maggie, co do postele dostane kdekoho, je krásná, sexy, ale zato nezodpovědná a ne právě inteligentní, starší Rose je workholikem, denně žijící stejně načrtnutým životem, pečlivá, bez jistého partnerského zázemí. Jejich vrtkavý vztah ukončí Maggiina touha po dalším muži a zničí tak donedávna slibně fungující románek své sestry. Obě opouští své doposud uznávané hodnoty, Maggie své nové já hledá na Floridě, kam se vydá hledat vlastní babičku, Rose se vzdá slibné kariéry právničky. V těchto momentech Maggie zjistí, že není tak hloupá a nezodpovědná, život její sestry zase změní konečně snad ten pravý. Ocenit lze určitě několik motivů, které v podobném žánru romantické komedie příliš často nevídáme. V tom tkví ale zároveň hlavní problém, protože tvůrce L.A. – Přísně tajné nezajede vždy dostatečně hluboko do garáže. Nesourodost jednotlivých epizod spojují spolehliví herci, v čele s výtečnou Toni Collette, která konečně získala roli, která dokázala prozářit její umné herectví. U Cameron Diaz už to tak slavné není. Ta sice během každé příležitosti pobíhá neustále polonahá, z její postavy vzteklé Maggie se dalo určitě vytěžit víc. Líbila se mi bezesporu spíše v druhé polovině filmu (tajemství dyslexie), přesto oproti filmům, které na nás dříve chrlila, je to příjemná změna!! ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Nosím botasky, takový černo-zelený, prd značka, ale chodí, což je dobrá reklama. Mám je rád. Nikomu je nepůjčuju, protože vím, že by mi je zasrali, což neodpouštím (i tak je na nich bláto). Touhle bizarní etudou chci naznačit, že název Zná ji jako svý boty, ve mě evokoval pocit dutosti. Prostě, že se bude jednat o film, který do vás bude hustit značky bot, jejich ceny a jelikož jsem zastánce toho, že nejlíp šlapou holínky, budu jenom tupě zírat. Když jsem zjistil, že opak je pravdou, měl jsem takovou radost, že jsem si chtěl o reklamní pauze zatančit odzemek. Jenže při zdlouhavé cestě (nebo to bylo tím tancem?) jsem se nějak poztrácel. Proč se neuvěřitelná první hodina, která šlapala jako hodinky, proměnila v bezpředmětný řeči o životních jistotách? Protože je to film, který nikdy nemůže být dokonalý? No dobře, ale řekněte to naivnímu osmnáctiletýmu polenu, který nosí černo-zelený botasky, že jo. P.S. Životní role Cameron Diaz a perfektní scénář!!! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film, od kterého jsem očekával spíše komedii, ale humoru tu ve finále nebylo tolik, což mi však nevadilo, protože se snímek trefil přesně do nálady. Cameron Diaz se příjemně sledovala, stejně jako celý tento příběh o vztazích mezi sestrami, resp. vztazích v rodině i mimo ni. Philadelphské schody pak bylo ikonické pomrknutí na Rockyho - potěšilo. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Klasická vzťahová chuťovka. Odporúčam sa nedať vopred znechutiť stupidným názvom filmu, pretože je to snímok s celkom sympatickou myšlienkou, aj keď pár klišeovitých náznakov budete musieť prehltnúť..Ide však o celkom vydarený film blízky realite. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že režisér slušne budovanú atmosféru zabíja v polovici filmu scénami, za ktoré by sa nemuseli hanbiť reklamy našich mobilných operátorov (psy, bazén). A to všetko za výdatnej pomoci nenápadnej a zároveň ničím výnimočnej hudby Marka Ishama. Z celého filmu vám tak zostane v pamäti pár scén a dojem, že je to komédia (ak máte skvelý deň) alebo dráma (ak ste toho príjemného v ten deň zažili pomenej). Práve táto nejednoznačnosť je najväčšou výhodou a zároveň aj slabinou filmu. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama