Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na srazu střední školy po deseti letech se Maggie pořádně opije, což se jí ostatně občas stává. Mladík, se kterým právě je, zavolá její sestře, právničce Rose, aby si pro ni přijela. Rose se ji snaží dovézt domů – tedy k jejich otci a nevlastní matce Sydelle, ta ji ale rovnou vyhodí. Rose nezbývá než si vzít sestru aspoň na nějaký čas domů… Rose, skvělá a schopná právnička, není žádná krasavice a na muže nemá štěstí. Teď si ale začala románek s kolegou Jimem a je z toho celá pryč. Jako kdyby pořád nemohla uvěřit, že má milence. Ovšem sestra v jejím bytě působí jen potíže. Dělá si totiž výhradně, co chce, půjčuje si její oblečení, je nepořádná, pak dokonce přivede domů malého psa. To tehdy, když jí Rose naznačí, že by si měla najít nějakou práci a Maggie na pár dní pomáhá v psím salonu. Při jedné návštěvě otcova domu pak Maggie zcela náhodně zjistí, že po matčině smrti dostávala od jejích rodičů – tedy od dědečka a babičky – dopisy k narozeninám, uvnitř nichž byl vždy malý finanční příspěvek. Otec jí ale žádný z dopisů nedal. Maggie si je vezme k sobě. Právě ten večer ji Rose přistihne doma, uprostřed nepředstavitelného nepořádku, se psem v posteli. Rázně jí řekne, aby se odstěhovala, než se ona vrátí z práce... Rose nemá náladu: zažila totiž zklamání. Měla jet na služební cestu s Jimem, tomu do toho ale na poslední chvíli něco přišlo a poslal za sebe Simona Steina, který je do Rose už dlouho zamilovaný. Ona do něj ale ne a domů se vrací špatně naladěná. Jim se jí chce omluvit a přijde s květinami. Doma je jen Maggie a stane se, co se muselo stát: když po nějaké době vejde Rosse do bytu, najde Jima s Maggie právě v nejlepším… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych hlavně nenazvala "romantickou komedií", i když se zpočátku zdá, že je. Je to pro mě velice náročné a silné drama, které vypovídá o tom, jak dvě ženy z jedné rodiny mají zcela rozličné životní hodnoty a jak jsou od sebe celkově vzdálené. Být na místě postavy Rose, taky bych to asi nedávala, ale není se čemu divit...Na filmu se mi líbí neskutečné otočení v podobě "dalšího příběhu" na Floridě, kde je život úplně jiný a konečně tam dojde ke změně postavy Maggie, které já bych dala asi po chvíli pěstí :D :D Je to silné, napínavé, vtipné, je tam plno hlášek (Volali z roku 94, že jim máš vrátit gumičku :D :D Odstranění písmena C a tím vznikne název Anal na zdi restaurace :D ) a je tam toho plno...Ale právě i hodně toho negativního a ne jen růžové brýle na očích, každé z postav...I proto je ten film zcela výjimečný, než všechny ostatní...Na Rose je vidět, že jí sestra chybí, i když ji částečně nesnáší, jelikož jí zničila "vztah", který měla...A Shirley MacLaine? -Miluju ji :) A nejen proto se k tomuto filmu ráda vracím :) ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že k pochopení filmu stačí shlédnout posledních asi 50 minut. Ale to by byla sakramentská chyba! Přišli byste totiž o první půlku, v níž je Cameron Diaz víc neoblečená, než oblečená, která jede více v komediální rovině a rozehraje se zde několik málo "zásadních" bodů (které ve výsledku vlastně stejně moc zásadní nejsou, ale o to nejde). Závěrečná svatba (co to tutlat, je to romantický film, tak kdo čeká něco jiného, že?) je ovšem typicky hloupě patetická a nezachrání ji ani megadojemně roztomilý kukuč Cameron. Samotný příběh i film je průměrný, ale čtyři hvězdičky si zaslouží, minimálně z jednoho blonďatého důvodu... :-) ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Muži znají své boty: vědí, že jsou dvě, jedna pravá, jedna levá. Ženy znají své boty: vědí, že jsou elegantní a krásné, střih se vkusně ukládá na noze, jsou z přírodní leštěné kůže v barvě bordó, na podpatku o výšce 10 cm, mají podešev z kvalitního syntetického materiálu… a to je jen začátek. Rose a Maggie se znají, jako muži své boty a mají se i stejně rády. Blatníkovi tenhle film nepouštět. A ty dvě nepouštět k manolkám. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Maggie se potlouká životem někdy v lehce a někdy v těžce podroušeném stavu (tak s touhle vizáží, vlastně proč ne? ). Její úspěšná sestra Rose je naopak realistka až to děsí . „Nebudeš takhle vypadat navždy, víš? Nakonec zestárneš a všichni ti muži, kteří ti platí účty, budou platit účty dívkám daleko mladším než ty. A co pak budeš dělat? Raději něco vymysli, protože coury středního věku už nejsou atraktivní. Jsou ubohé.“ Dvě sestry z jednoho hnízda, každá jiná, ale pořád sestry. Jedna z nich překročí nepsaná pravidla a obě musí začít znovu a jinak. Nedokážu přesně vysvětlit, proč se mi to tak líbilo. Možná proto, že i já mám sestru se stejnou velikostí bot. Možná, za slova jejich babičky o které léta neměly ani tušení „I když jste byly malé, tak jste měly pouto, které já nikdy s nikým neměla.“ Možná za vyznání toho správného muže „„Budeš chtít jíst se mnou po zbytek svého života.“ Vážně nevím.. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdičkama, ale nakonec musím přece jen být trochu přísnější! Příběh je to pěkný, Cameron tu podává jeden ze svých lepších výkonů, vývoj postav je dobře viditelný a přitom není křečovitý a nereálný! Jinak Shirley MacLine je moc dobrá herečka a moc se mi její role líbila! Kdyby byl konec trochu míň sladký, dal bych i tu 4 hvězdičku! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Kariéra režiséra Curtise Hansona od začátku nenaznačovala oscarové ambice. Debutoval v roce 1973 se snímkem Sweet Kill a o sedm let později natočil film Malí draci o expertovi na bojová umění, který se vydává zachránit děvče unesené matkou a jejími psychopatickými syny. V poslední dekádě minulého století se z něj začal stávat uznávaný režisér, což potvrdil napřílad snímky L.A. – Přísně tajné (1997) nebo Skvělí chlapci (2000). (imro)
  • Film byl původně plánován tak, že roli Maggie Feller bude hrát Toni Collette a Sarah Michelle Gellar bude hrát její sestru Rose Feller. Poté, co Sarah opustila natáčení, Toni souhlasila, že bude hrát Rose. (newpage)
  • Scénáristka Susannah Grant je expertka na ženské snímky, má za sebou například Erin Brockovich (r. Steven Soderbergh, 2000) či 28 dní (r. Betty Thomas, 2000). (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama