Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul je student soukromé školy a vybral si život v bytě s novými spolubydlícími, místo aby bydlel se svoji dívkou Agnès. Vidí se spolu jen sporadicky, a tak začne Agnès hledat trhliny v jejich dosud poklidném vztahu - a zjistí, že Paula neodolatelně přitahuje jeho spolubydlící Louis-Arnault. Rozhodne se, že spolu uzavřou sázku - kdo dostane Louise-Arnaulta jako první, vyhrává. Když vyhraje Agnès, přestane Paul neustále zkoumat svoji sexualitu, a když vyhraje Paul, rozejdou se spolu. Zatímco probíhá sázka, setká se Paul s Mecirem, mladým arabským dělníkem, který je do mladého studenta blázen. Spolu s Mecirem se Paul vydává na objevnou cestu, na které se naučí mnohem víc než mezi zdmi školy - cestu objevování kulturních odlišností i vlastní sexuality.>br>
Film natočil francouzský režisér Robert Salis v roce 2004 a byl s ním nominován na Rotterdamském mezinárodním filmovém festivalu na ocenění "Tiger award". (thommas)

(více)

Recenze (10)

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tento film chtěla téměř odepsat, ale nešel mi z hlavy; možná to pseudointelektuální žvanění a neustálé rozebírání pocitů studentů elitní školy (budoucích ředitelů planety!!!) bylo záměrně postavené do kontrastu vůči jediné postavě, která se chovala normálně a uvažovala normálně - Arabu Mecirovi. Ovšem ve výsledku je ten film nevyvážený a divák se nutně musí při dialozích jakýchkoliv studentů v lepším případě nudit, v horším je přestane úplně vnímat. Škoda, že režisér zaneřádil jinak půvabnou intimní scénu Paula a Mecira popisnými pocity; líp by udělal, kdyby je nahradil obrazem. Naštěstí Paříž nasnímal kameraman úžasně. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přehlídku jarabáků i žhavé polibky mezi dvěma muži si mohl Robert Salis s klidem odpustit, já jsem sem ovšem zabloudil kvůli odhaleným scénám Alice Taglioni a tak mu odpouštím. "Vysoká škola" je poněkud zvláštní film, jako sonda do hlubin sexuality, francouzských studentů či lidské psychologie trošku selhává a jako příběhu podle povídky pana toho a toho mu něco chybí. Vzhledem k výše uvedeným záběrům a načrtnutému vztahu mezi "francouzským Francouzem" a "arabským Francouzem" poměrně kontroverzní počin. Jako divák z toho ovšem unesený nejsem, k čemuž dost přispěly chaoticky (a velmi nepřesně) přeložené titulky. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Psychologická zápletka je nedotažená a působí uměle. Děj je téměř nulový a i ta špetka toho- co by se dalo dějem nazvat je vážně uspávací. Myslela jsem, že už to snad ani nedokoukám, nakonec jsem vydržela, protože jsem si říkala, že se tam třeba začne dít něco zajímavého...nebo aspoň něco...Ale ono nezačlo, takže všem vřele doporučuji se tomuto zvláštnímu snímku o ničem a bez pointy obloukem vyhnout. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Muž je v nevýhodě, protože neví, co je žena zač." ,,Zatímco známe mužova tajemství, protože jsme ho stvořily." Zpočátku jsem se ztrácel v dialozích i ve vztazích, které se stávaly stále propletenějšími. Po většinu filmu to vypadalo, že se jednotlivé postavy zamilovávají do druhých, což jim však není opláceno. Říkal jsem si, že nikdo není šťastný, že je to vrchol nihilismu. V závěru jsem měl již více jasno a zpětně si poskládal i mozaiku příběhu. Mezi 3* a 4*, celkově poněkud nevyvážené. Občas zajímavý poetický záběr - na příklad postavy jdoucí kolem bazénu snímané jako odraz v hladině. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z mála g-filmů, kterej ve mě snad ani nevyvolal emoce. Ani kladné, ani záporné, ani radost, smích, soucit - nic... Nevím, co k tomu dál dodat. Možná si to pustit podruhé? Prostě to tak nějak kolem mě proplulo a já nenastoupil. Přitom francouzská kinematografie (tím víc o mladých studentech) je mou z nejmilejších. Kluci jsou pěkní, údy mají krásné a díkybohu i často obřezané, ale konkrétně druhé pozvání do šaten mi zavání už mírnou teatrálností (nebo olezlostí?). Ženy jsou zde (ale bohužel i mnohdy v životě - copak jsou slepé?) užívány jako společenský doplněk (ach ty předsudky), někdo je tu milován, ale soulož probíhá jen s první a třetí osobou. S tou milovanou ne, neb se až pozdě dozvídáme, že city jsou vzájemné, že je většina z jednoho bytu na stejné lodi. No, celkem spoileruju a nic nového nepřináším, ale ať. Každopádně Alice má moc pěkná prsa, tak si snad užijou všechna pohlaví i zaměření :). Pěkný vizuál a vůbec návrat do let kolejních. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama