Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do životního příběhu kontroverzního diskžokeje Alana Freeda vstoupíme na počátku 50. let, kdy většina bělochů neměla ani tušení, že vedle klasické taneční hudby velkých orchestrů existuje živé a melodické rhythm & blues. Alan byl ale přesvědčen, že tahle muzika změní svět a chtěl, aby ji všichni slyšeli. Byl však jediný, který si ji v té době troufl uvést na rozhlasové stanici pro bílé. Mladí ho milovali, pro mnohé však byla tato hudba řevem z džungle. Alan přesto svět tuto muziku naučil poslouchat. A dal jí dokonce jméno - rock 'n' roll. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"American Hot Wax" v novější televizní a taky podstatně chudší podobě, kde narozdíl od svého staršího filmového předchůdce není ono krásné šílenství a nadšení Alana Freeda do "zakázaného" stylu a hudebního novátorství vůbec zdaleka tak přesvědčivé, přesto výrok, že rock´n´roll je nebezpečnější než komunismus a to v "zemi svobody", mě velmi pobavil. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Před pár lety jsem na Hallmarku narazil (asi v polovině) na tenhle film a hned mi bylo jasné, že je to něco víc než music story o padesátých a šedesátých letech. Je to totiž životní příběh Alana Freeda, muže, který pro svoje zaujetí pro hudbu, kterou dnes spousta lidí považuje za klasickou a přelomovou, musel svést válku s mnoha démony, jejíž konečné skóre je poněkud sporné. A kromě spousty skvělé muziky uvidíte i něco o dějinách "největší světové demokracie", něco o čem se dnes už moc nemluví. Hrdina, bohém, bouřlivák, pobuda, myslete si co chcete, ale každopádně tak jak ho zahrál Judd Nelson, sympaťák každým coulem Alan Freed. A navíc se můžete přesvědčit, že Mädchen Amicková by byla kočka i kdyby žila v padesátých letech;) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, když se takhle chytře propojí dějiny televize, rozhlasu a žánrové hudby v dobrém televizním filmu. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Hudbu z praveku svojho vzniku jednoducho milujem .... Tento príbeh, je sterilným popisom udalostí, so sterilnými hereckými výkonmi a s besne super hudbou ... Aby som bol objektívny - tak za film ledva ledva 2*, ale kvôli mojej milovanej ére r´n´r som to vytiahol o jednu hviezdu viac ...)) ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Poměrně typický příběh o člověku, který se těžce vypracoval až na vrchol, aby z něj následně spadl rychlostí blesku. Přesto v srdcích zasvěcených zůstal legendou. Televizní film po všech stránkách počínaje obsazením a konče výpravou. Dobrá hu¨dba Vám však dodá chuť dívat se až do konce. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Příjemný a hlavně ne moc dlouhý příběh o zrodu rock'n'rollu. Stačilo by mi zjistit, že tato hudba vznikla z černošské, ale jako přídavek jsou osudy Alana Freeda, které rozhodně nejsou nezajímavé. Být mi tato hudba ještě bližší, určitě bych si užil víc všechna ta hudební vystoupení, která mají slušnou úroveň. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Judd Nelson docela zaválel a nehraje špatně, ale celý film je tak televizní a tak levně udělaný, že to až nepříjemně tluče do očí ()

Reklama

Reklama