Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britt a Claes prožívají manželskou krizi, s níž si jeden ani druhý neví rady. Jejich přátelé se jim snaží pomoci, ale sebelépe míněná gesta či společná setkání se od dvojice odrážejí jako od průzračného skla. Život spokojeného a šťastného páru se roztříštil na tisíce kousků a oba na to reagují po svém. Architekt Claes zanedbává svou práci, Britt, která nastoupila na místo sociální pracovnice, hledá útěchu v tom, že se příliš citově angažuje v případu mladičké nezodpovědné matky. Ani to však není východisko z bludného kruhu smutku a bolesti. Manželé už spolu téměř nekomunikují a zdá se, že nedávná rodinná tragédie zničila vše, co je spojovalo. Claese navíc pronásleduje touha po pomstě a sleduje ženu, která jejich neštěstí způsobila. Dokáží k sobě zoufalí manželé ještě najít cestu a začít znovu? Komorní psychologický příběh o těžkých citových ztrátách je citlivou výpovědí o síle manželských pout.

Dráma o manželskom páre, ktorý sa vyrovnáva so smrťou dcéry. Komorná psychologická dráma rozpráva príbeh o ťažkých citových stratách a sile manželských pút. Britt a Claes prežívajú po smrti svojej malej dcéry hlbokú manželskú krízu. Nedokážu prekonať bolesť ani spoločne zdieľať smútok. Ich priatelia sa im snažia pomôcť, ale všetko je márne. Život doposiaľ spokojného manželského páru sa rozbil na márne kúsky a obaja na to reagujú po svojom. Architekt Claes zanedbáva prácu, túži po pomste a tajne sleduje ženu, ktorá pri autonehode spôsobila smrť ich dcérky. Britt nastúpila na miesto sociálnej pracovníčky a útechu hľadá v tom, že sa až príliš angažuje v prípade mladej nezodpovednej matky. Ani jeden z manželov nedokáže nájsť východisko z bludného kruhu samoty a smútku. Takmer vôbec už spolu nekomunikujú a zdá sa, že nedávna tragédia zničila všetko, čo ich kedy spájalo. Dokážu zúfalí manželia k sebe nájsť cestu a začať odznova? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ještě si to rozmyslíme.“ - „Jo. Promyslíme to.“ Protože koupě nového auta se musí pořádně promyslet…anebo je to o něčem jiném? Je hezké mít kolem sebe lidi, kteří vám mají pomoct překonat tragédii. Jenže nakonec můžete dojít k poznání, že se ztrátou blízkého člověka se každý musí nějak vyrovnat sám. Britt a Claes Lehmannovi takovou ztrátu zažili a pořádně s nimi zamávala. Oba se s tím snaží vypořádat po svém, ale akorát se upnou k myšlenkám, které smrdí průserem, navíc oba zachází až příliš daleko…Tenhle film je plný bolesti a divákův hlavní úkol je vcítit se do hlavních postav, a to včetně osamělé a pořádně rozpité realitní makléřky Anette. Díky výborným hereckým výkonům to není nic tak těžkého, ačkoliv jedna věc je soucítit, druhá pak sympatizovat. S tím jsem měl trochu problém, s výjimkou obětavé Britt mi postavy k srdci příliš nepřirostly. Ale až na drobnosti spolu s trochu nadbytečným prostorem pro druhý pár Nisee a Vivi se mi režijní prvotina herečky Papriky Steen líbila, odměním ji slušnými 4*. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vůbec si nedokážu představit, že by se takováto situace stala v životě i mně. Přijít o dítě, to musí být ta nejhroznější věc v životě, která může každého rodiče potkat, ale na to je lepší nemyslet. Natočit na tohle téma opravdu kvalitní film není taky žádná legrace. Chce to spoustu citu, věrohodnosti a v neposlední řadě výborné herce, kteří by z tohoto tématu vyždímali tu pomyslnou, pátou hvězdu navíc. Režisérce se tohle všechno povedlo. Citlivé pojetí, normální příběh a v neposlední řadě hlavní herecké duo,(v roce 2009 byli oba skvělí ve dvojce Zločinu), které tragédií zasažené rodiče zahráli se vším všudy, což mě překvapilo hlavně u Sofie, kterou jsem měl vždy zafixovanou jako komišařku Lundovou. Takže zase nakonec pro pobdělé noci zvyšuju na pět, nemohl jsem si jednoduše pomoct. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na poctivo vyprávěné skandinávské drama. Jen s tím rozdílem, že tady celý film probíhá celkem slušné množství šokujících zvratů, tudíž závěr už představuje spíš jen takový důsledek toho všeho, co v průběhu hodiny a půl šokuje. Na Skandinávii takový přístup trošku neobvyklý, přesto i tak hodně kvalitní. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajšie a najhodnovernejšie zahraných filmov, aké som kedy videl! Toto bolo úžasné. Dochádzajú mi slová na vyjadrenie tohoto citovo úderného, myšlienkovo umocneného a duševne znepokojivého a zároveň hrejivého filmového majstrovstva. Nebudem ďalej chváliť, ale toto je nutné vydieť. Film možno nedojme počas sledovania, no po uvedomení a uležaní jeho myšlienky sa dostaví silný nával citov, sĺz. Aspoň u mňa to tak fungovalo. 90%. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborná psychlogická dráma, v ktorej každú chvíľku vyletelo na mňa niečo nepríjemné, akoby som sám bol súčasťou danej situácie, takže som sa cítil trošku nesvoj pri sledovaní. Občas ma išlo aj poraziť, pretože Claes bol kus neskutočného chuja, ktorý mi svojim chovaním pil krv a záver, ten bol jak u mešuge ! To som nevedel, či sa mi fakt nesníva. Mám na mysli autopredajňu a tú scénku tam. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama