Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá komedie. Vidina velké zakázky (kontrakt na výrobu 1000 lodí pro arabského šejka), žene zaměstnance dvou konkurenčních firem do šílených závodů lodí 'Göta Kanal'. Trasa vede švédskými kanály od východního pobřeží, přes největší švédské jezero Vänern, a dalšími kanály až na západní pobřeží Švédska. Závod nemá pravidla, výherce dostane zakázku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Díky nabídce Netflixu jsem se poslední dobou (trochu nečekaně) zadíval do švédských kultovních komedií a zatím to u nich na mě dohromady funguje úplně jako na houpačce. Jednou jsem z vybrané komedie nadšen, bavím se, obdivuji obrovskou nápaditost tvůrců a komediální talent (u nás často malo známých) herců. Další kousek mě naprosto mine a nezaujme na oplátku téměř ničím. Osmdesátková bláznivá komedie Hanse Iveberga o závodech na lodích je pro mě bohužel ten druhý případ. Jelikož jsem zažil dvakrát rodinnou dovolenou s plavbou na lodi v ČR, tak mi bylo prostředí lodí, plavebního kanálu, lodních komor apod. hodně blízké, ale zhruba tím můj zájem o film převážně i brzy skončil. Celkově se jedná o takovou lidovou rodinnou zábavu s velmi jednoduchoučkovým dějem a humorem, velmi povrchně zpracovanými postavami a bez jakékoliv výraznější atmosféry, se zcela rutinnou uměleckou stránku. Neočekával jsem určitě žádné intelektuální orgie, ale občas málem švédskou konkurenci pro Zdeňka Trošku rozhodně také ne. 35% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia udajne kultova komedia vo Svedsku.  No ale na dalsich Europanov a ko som ja uz ta kultovost jaxi nefunguje. Bo komedia sa sklada - ako u isteho Fantozziho - z roznych padov, vstavani lavou nohou, obliati vodou,  nesikovnosti, pruserov ........   za zrucnu reziu dam aspon sivy, sedivy priemer    : 6 5% ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná komedie, která v polovině 80. let prošla i našimi kiny. Premiéra v červnu 1984 (Filmový festival pracujících), do našeho vesnického kina na Vysočině se kvůli nízkému počtu kopií dostala teprve o 3 roky později. Ve své době šlo o originální prostředí, zápletku a gagy, ačkoliv severský humor je zde poněkud prvoplánový a těžkopádný. Další pokračování už se do českých kin nedostala. ()

Reklama

Reklama