Reklama

Reklama

Dobrodružný snímek, odehrávající se v Kolumbii, líčí honbu za smaragdy, jimž se v hantýrce říká "zelený led". Neohrožený dobrodruh spolu s půvabnou dívkou, která zde pátrá po své pohřešované sestře, bojují proti smaragdovému magnátovi i jeho přisluhovačům a procházejí přitom řadou nebezpečných situací. (Česká televize)

Recenze (69)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten Moravec tady dabuje Omara stejně jako Fantomase, takže jsem v tom měl docela čurbes. Jinak to ale bylo docela mdlý, kromě Anne Archer, která vypadá velmi přijarelně a člověk by s ní zašel třeba na kuželky, padoucha co mluví jako Fantomas, ale chová se jak kreten (ukazovat někomu koho neznám svou promakanou skrýš, to je slušný znak retardace) a hlavní hrdina bez charisma chlapa, tam už byly jen kameny nabarvený na zeleno, no samozřejmě je to odvaz, ale ne zas tak velký jak si asi namlouvali tvůrci. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tohle jsou turisti z New Yorku. Myslí si, že káva roste v šálcích." V Ekvádoru je hezky, tedy pokud se nezajímáte o financování protivládního hnutí. Mně je celkem jedno jestli tam vládne pravý nebo levý diktátor a dokonce mne ani nezajímá, že tam roste zelené kamení, protože mne zatím ještě baví žít. To pan Wiley to vidí trošku jinak a já musím přiznat, že při pravidelném zásobování smaragdy, kafem a kokou se asi dá "poctivě" vydělat dost dolarů na to, aby s ním velmi příjemná slečna Holbrooková sdílela společný prostor. Já bych na to šel spíše přes nekonečnou sexuální výdrž, ale když je pan Wiley měkkoň, tak to zkouší po svém. To je jeho věc. Já mám toto jihoamerické dobrodružství prostě rád a nikdy nebudu zapomínat na to, že ďábel je zelený. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Něco jako předskokan Zemeckisova romancování se šutrem, který ovšem svou vtipnost ukončí odpadnutými stěrači, dobrodružství nabídne spíše nevzrušivé a romanci zadusí vystrašeným lumenem OˈNealem. Aspoň, že je tam ten zlý obchodník s drahými kameny (byť dle výtahu, hlasu a touze po moci to vypadalo na Fantomase). Oh My Sharif, na jehož po smaragdech nazelenalé kštici začalo postupně rašit paroží, tomu dodal trošku úroveň, stejně jako hvězdný český dabing. To byly tenkrát časy, že když nějaká vedlejší postava vypadala jako zasloužilý umělec Jiří Adamíra, tak přišel zasloužilý umělec Jiří Adamíra a těch šest vět namluvil.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy se neomrzí. Napětí, akce, dobrodružství, romantika, krásné ženy, drsní muži...zní to jako klišé, ale kdo by odolal. "Zelený led" si navíc nehraje na nic víc než je - skvělý dobrodružný film se sympatickým Ryanem O'Nealem, nádhernou Anne Archer a démonickým Omarem Sharifem. Pohodový relax. 85%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Krásné ženy, drsní muži, množství dobrodružství, pár zajímavých lokací, nějaké to napětí. V osmdesátých letech podobná staromódní dobrodružství s výraznou ústřední dvojicí frčela. A zatímco třeba Zemeckisovu Honbu za diamantem diváci milují dodnes, protože výsledek má solidní spád a výbornou chemii mezi Turner a Douglasem, Zelený led to měl obtížnější. Určitě neobsahuje nějaké významné nápady, tempo skřípe a celkově nemá takovou šťávu, jakou bych si představoval. Inspirace bondovkami je patrná, ostatně (především kameraman) Ernest Day se na některých (Moonraker, Agent, který mě miloval) v různých pozicích podílel. Anne Archer to sekne, je to úplně jiný pohled než v případě Osudové přitažlivosti, kde ji Lyne ukazoval jako utrápenou manželku. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemný mix dobrodružství, romantiky, nějaké té akce i napětí s dobrým obsazením a vynikajícím československým dabingem, díky němuž jedna z postav (ne, Omar Sharif to není) dokonce mluví hlasem Josefa Kemra. Příběh není extrovní a postavy se tu a tam nechovají úplně logicky, ale co už. Tři a půl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si říkál jestli ten hlavní hrdina nehrál Barryho Lyndona. Je to samozřejmě on:) Zelený led byl pro mě velice utajeným dílem. Film mě překvapil svým zbytečně velkým hodnocením. Nekonají se zde nějaké úchvatné akční scény a klidně bych jej označil jako nějakou odpověď na Bondovky, s tím že jakákoliv libovolná Bondovka je podstatně lepší. Viděl jsem s perfektním dabingem, který nemá konkurenci : Josef Kemr, Miroslav Moravec, Karel Heřmánek, Petr Oliva a další....40% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Vražedně krásné smaragdy, chbože. Velmi dobře zvládnutá filmařina, celistvě působící akční film o honbě za bohatstvím, které přínáší "Zelený ďábel". Příjemná hudba bavil jsem se, ideální odpočinkový filmek. :-) A navíc ten původní čs.dabing s "Mistry hlasu". No jedna báseň. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tak tyhle filmy už to mají za sebou. Vtípky bez břinku, konec zřejmý po úvodních titulcích, napětí spíš legrační... Kdysi snad. Ještě že Omar Sharich a Anne Archer byli v dobré formě. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl v ranej puberte niekoľkokrát, avšak moje hodnotenie sa rozhodne neodvíja od hrejivej nostalgickej spomienky. Zelený ľad je pre mňa dodnes stelesnením najkvalitnejšej komercie hollywoodskeho typu. High society, absencia nudných pasáží, nevyhnutná love story, prekvapivé zvraty, exotické prostredie, originálna lupičská scéna, vôňa kávy práve dovezenej do newyorského prístavu, štýlové bondovské titulky, charizmatický Omar Sharif, Anne Archerová na vrchole... Mainstream snáď nikdy nebol "smaragdovejší". Kto neverí, tak potom slovami jedného úžasného sovietskeho filmu: "Choď a pozeraj sa". Druhý a tretí Indiana Jones (áno, pán Spielberg), Pretty Woman, Titanic, Múmia (1999) a spol., choďte sa vypchať. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Príjemná akčno - dobrodružná záležitosť s výborným Omarom Sharifom. U mňa rozhodne nielen na jedno pozretie. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný, lehce romantický a pak akční. Vyloupení trezoru je sice hladší než by našinec odkojený "napínačkama" čekal, to je ale spíše ku prospěchu. Trošku rozčiluje Omarův přístup ke konkurentovi (dělej si co chceš, přeci), zakončení v opuštěném domě na ostrově je ale nepovedené a celá tahle pasáž by se dala vyhodit. Anne Archer nádherná, nechápu, jakto že jsem ji neznal dřív. Inu, zapomenutý zelený klenot! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný dobrodružný snímek o tajemných smaragdech, kvůli jejichž získání jsou lidé schopni i vraždit a do celé situace se náhodou přimotá i hrdina Ryana O¨Neala. Nekoná se žádná velká akce ale film příjemně utíká a výběr herců byl velice zdařilý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Silné tři, nebo slabší čtyři? On ten film své kouzlo má, žel trpí na jedné straně rozvláčností a scénami jak z katalogu zájezdovky, kdy se ale nic neděje, aby pak byl popohnán kupředu překotným a divným střihem. Třeba na recepci chlápkovi řeknou, že má ten a ten pokoj. Střih, někdo chodí po pokoji a chlápek leze z koupelny a diví se, že je v pokoji někdo cizí - chybí cokoliv mezitím, aby nám došlo, že jde o záměnu pokojů a zhruba proč. Na filmu by se dalo najít další množství vad. Jenže - on je to celkově pohodový dobrodružný žánr s milostnou linkou, s velmi slušnými a vtipnými dialogy (dokonce chytrými, třeba s hrou se slovíčky), některé scény jsou nezapomenutelné - třeba balony na noční obloze, vypuštění návnad a ostatně celá úvodní scéna na opuštěném vlakovém nádraží, krajina a lokace příjemné, takže i když nakonec dám poctivé tři hvězdy, rád se na to znovu někdy podívám. A moc, ale vážně moc se mi líbí scéna s farmářem, pěstitelem kávy, která je v podstatě hodně filozofická (Chtít pořád víc a víc? A k čemu?), a přitom vtipná. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 9.4.1988, réžia českého znenia (ÚPF) = ELMAR KLOSS ml. - Nostalgická záležitosť. Vo svete, keby ste tento film označili za klasiku, tak na vás budú čumieť ako na zaostalého. V ČR a SR však lámal v kinách rekordy a to aj zásluhou dokonalého kinodabingu (napr. JOSEF KEMR). Na DVD pomerne slušný obraz aj pôvodný dabing. Ďakujem VAPET. (15.4.2009) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Spomienky tentokrát (s)klamali - čo sa páčilo 12 ročnému faganovi z overvoiceovej VHSky, to dnes už chutí úplne inak. Prvá tretina ešte celkom ujde, nesie sa v nenáročnom thrillerovom TV duchu, avšak potom sa začne kopiť jeden nezmysel na druhý a je z toho blbosť na kvadrát. Keby to bolo ešte hlúpejšie sa možno bavím, takto som to ledva dopozeral. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak za tých 14 melónov ( vo svojej dobe pomerne vysoká suma ) od pána Gradea, sa dal vypumpovať akčnejší a výpravnejší snímok. Takto to pôsobí skôr ako tunel, kde prachy zmizli kamsi do neznáma. Množstvo kladných recenzií je ovplyvnené nostalgiou, ja to chápem, veľakrát mám podobný pohľad. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Démonický Omar Sharif v ne-překvapujícím dobrodružném příběhu o smaragdech, pro které stojí za to zabíjet... Dovoluji si tvrdit, že se zdejší ohodnocení veze na vlně nostalgie, "Green Ice" nic výjimečného nenabízí... 55% ()

Reklama

Reklama