Reklama

Reklama

Dobrodružný snímek, odehrávající se v Kolumbii, líčí honbu za smaragdy, jimž se v hantýrce říká "zelený led". Neohrožený dobrodruh spolu s půvabnou dívkou, která zde pátrá po své pohřešované sestře, bojují proti smaragdovému magnátovi i jeho přisluhovačům a procházejí přitom řadou nebezpečných situací. (Česká televize)

Recenze (69)

Anianna 

všechny recenze uživatele

Před těmi 40 lety to mohl být docela žádaný biják. Dnes by s tou spoustou nelogičností a klišé poplatných době asi neuspěl. Na Ryana a Anne se ovšem dobře koukalo. Štíhlounká Anne s ručičkama jako špejličky by dnes podle dnešních měřítek v dobrodružném filmu nehrála. Ona, Ryan a Omar se potkali ve filmu, který ani jednomu z nich neseděl. Josefa Kemra jako dabéra jsem myslím slyšela poprvé. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný pohodový film, který mě i po několikerém shlédnutí stále baví. Hlavně perfektní scéna s balńy s nádhernou písničkou mě vždy dostane. V tehdejší době ve vždy vyprodaných sálech naprostá pecka a i dnes se to dá stále shlédnout. Charismatický Omar Sharif (kpt. Nemo, zde Meno, což jistě není náhoda) a půvabná Anne Archer jsou třešničkou na dortu. Vždy mě bylo líto té návnady vypuštěné do moře, ale dodávka dobré kávy z Columbie s malým bonusem to spraví. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 9.4.1988, réžia českého znenia (ÚPF) = ELMAR KLOSS ml. - Nostalgická záležitosť. Vo svete, keby ste tento film označili za klasiku, tak na vás budú čumieť ako na zaostalého. V ČR a SR však lámal v kinách rekordy a to aj zásluhou dokonalého kinodabingu (napr. JOSEF KEMR). Na DVD pomerne slušný obraz aj pôvodný dabing. Ďakujem VAPET. (15.4.2009) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten Moravec tady dabuje Omara stejně jako Fantomase, takže jsem v tom měl docela čurbes. Jinak to ale bylo docela mdlý, kromě Anne Archer, která vypadá velmi přijarelně a člověk by s ní zašel třeba na kuželky, padoucha co mluví jako Fantomas, ale chová se jak kreten (ukazovat někomu koho neznám svou promakanou skrýš, to je slušný znak retardace) a hlavní hrdina bez charisma chlapa, tam už byly jen kameny nabarvený na zeleno, no samozřejmě je to odvaz, ale ne zas tak velký jak si asi namlouvali tvůrci. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No u mna su v kategorii zlodejske vykradacske filmy francuzski Specialiste 1985 omnoho vyssie nez tento ciry priemer. Jo, chlapi su s drsni, zeny krasne, len ten scenar je slabeho ducha. A to mi vadi, u Specialistov 1985 som musel uvazovat a rozmyslat, tu nebolo treba, vsetko je vysvetelene po lopate - to teda nemam rad. Navyse priserne dlho trva kym sa nieco rozbehne, Gerard lanvin u Specialistov bol aspon sympatak, coz Ryan O´Neal rozhodne nie je. Potom este ma dorazila ta scena na lodi na mori - tak to bol masaker, cely lup a cely zlodejsky slusny premysleny plan bo lsplachnuty v hajzlu. To, ze sa parkkrat vystrelilo, to ma nechava chladnym - akcia slaba a nedomyslena. Koniec uplne ze mimo : 45 % ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Holbrook (Anne Archer) ve filmu řídila Aston Martin Lagonda z roku 1975. (reich)
  • Film se natáčel v Jižní Americe, konkrétně v Kolumbii. (reich)
  • Natáčení probíhalo také v Mexicu, New Yorku a ve slavném hotelu Las Hadas. (reich)

Reklama

Reklama