Reklama

Reklama

Still Game

(seriál)
Velká Británie, (2002–2019), 31 h 5 min (Minutáž: 27–30 min)

Režie:

Michael Hines

Hrají:

Ford Kiernan, Greg Hemphill, Paul Riley, Gavin Mitchell, Mark Cox, Jane McCarry, Kate Dickie, Sylvester McCoy, Alex MacQueen, Rab Affleck, Richard Mack (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(63)

Recenze (5)

Dalda 

všechny recenze uživatele

Rádoby vtipný sitcom, jehož prvoplánový humor jde zcela mimo mě. Možná ale právě to, že při sledování seriálu můžete rozum odložit stranou, si na IMDb vysloužilo hodnocení 8.9 a oblibu u diváků. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Jeden velký český spisovatel kdysi prohlásil, že rozdíl mezi komedií a tragédií tkví v úhlu pohledu. Když z dálky spatříte, jak někdo v parku upadl na ledě, je to humorné. Jakmile by ale kamera zajela blíž a nabídla záběr na otevřenou zlomeninu, útrapy v očích atd., rázem bychom plakali. Still game, podle mě, krásně balancuje mezi oběma směry. Kolikrát se za břicho popadáte, ale najednou si uvědomíte, v jaké šlamastice vlastně postavy jsou a nebo naopak, sotva stačíte zatlačit slzu lítosti, hned vám vytryskne ta z popukání. Už jen ta angličtina stojí za to. Jde o seriál, jehož scénáristé si i z vážných životních situací dokáží s nadhledem a vkusem vystřelit. Ano. Mnohdy je divákovi jasné, v jakou pointu příběh vyústí, jenže na rozdíl od těch rádoby uměleckých a vysoce hlubokomyslných snímků dneška, v nichž se prvoplánovost objevuje nezřídka, ale nikdy by ji autoři nepřipustili, tito dva postarší gentlemani si na nic nehrají a jsou tak i přes "ohrané kousky" stále "ve hře". ()

mortishe 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený seriál. Má skvěle napsané postavy, které vám přirostou k srdci. Zápletky jsou velmi dobře promyšlené. I když se tam na v jádru nic moc neděje tak scénáristé z toho "nic" dokázali vydolovat spoustu humorných situací. Často se podivuju kam na ty nápady chodí a opravdu se u toho skvěle bavím. ()

Reklama

Reklama