Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Raghu (Jackie Shroff) a Vaidehi (Manisha Koirala) jsou mladý zajištěný pár žijící v New Yorku. Jejich manželství je ale nešťastné, Raghu svoji ženu otevřeně podvádí a nezajímá se o ni. Na její námitky reaguje agresivitou. Po jedné z hádek pošle manželku zpátky do Indie a své manželství považuje za mrtvou záležitost. Když ale zjistí, že Vaidehi od něj odešla těhotná, chce ji zpět. Jde mu ale jen o dítě. Manželka se nehodlá ke svému necitelnému muži vrátit, a proto se před ním i jeho sluhy vydává na útěk. Cestou potká mnoho žen, které šovinistická indická společnost drží všemi možnými prostředky v podřízeném postavení. (rikitiki)

(více)

Recenze (9)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zatím jen nižší hodnocení, pro tu celkovou roztříštěnost, která není příliš stravitelná. Ale některé příběhy samostatně působí jako výborné malé filmy. Typicky zápletka s Anilem Kapoorem by mohla být slušným buddy movie, královny jako Madhuri Dixit a Rekha by na svém portrétování nezávislých žen unesly celé série filmů, stejně tak hrubé a neotesané postavy Ajaye Devgana a Tinnu Ananda by mohly mít výraznější prostor. Ale nač toto všechno rámovat událostmi s tváří Manishy Koiraly? Celek pak ztrácí na působivosti. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Úvod byl odstrašující: manžel je kruťas a manželka nebohá trpící světice, která jen fňuká a marně ho prosí, aby nebyl tak zlý. Když se ale hlavní hrdinka vzepřela, přestala bulet a začala za sebe bojovat, film získal na zajímavosti. Její útěk indickým venkovem je jak z katalogu ukázek, co všechno můžou chlapi ženským udělat, aby jim to ještě prošlo. A ukáže se, že skoro všechno. Ale jsou tam i střípky naděje, když hrdinka potká statečné ženy i uznalé muže, kteří jí pomáhají a často za to tvrdě zaplatí. Mottem filmu je: "Sice jako Indové uctíváme Bohyni Matku, ale skutečné ženy chceme udržet v postavení služky a otrokyně, která nemá žádný hlas." Samozřejmě, je to edukativní film, ale proč ne, takové jsou taky potřeba a tenhle je navíc natočený vkusně. S několika záběry na usekané ruce. ()

Reklama

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co je to vlastně za žánr. Rozhodně film, který bojuje za práva žen v Indii. V první půlce jsou patrné komediální prvky, druhá polovina je vážnější, chvílemi akční a neodmyslitelný je sladký bollywoodský hepík. Vaidehi žije s manželem v Americe. Protože ji ale neustále podvádí a ona to nechce tolerovat, pošle ji manžel zpět k rodičům do Indie. Pak má ale autonehodu, po které již není schopen zplodit potomka. Zjistí však, že Vaidehi je těhotná, tak se rozhodne povolat ji z Indie zpět, nechat ji porodit dítě a po té ji nadobro zapudit. Vaidehi se o jeho záměru dozví a rozhodne se utéci. Ve filmu sledujeme její putování na útěku. Potkává se s různými ženami, které se snaží osamostatnit, jenže jejich boj bývá marný a neúspěšný. Kdyby tento snímek byl natočen jinde než v Indii, vznikla by z toho asi minisérie. Jedná se o několik oddělených příběhů, které dohromady spojuje jen to, že se s aktéry setkala Vaidehi na svém útěku. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Áno, tento film s vražednými 202 minútami pár začiatočných minút vyzerá beznádejne, ako typická dráma odvrhnutej ženy, ale o chvíľu sa dej otáča a prichádza hlboká myšlienka boja za práva žien oblečená do skvelého kabátu typického indického filmu. Chvíľami človeka dojmú k slzám, ale by dlho neplakal fláknu tam nejakú úplnú blbinu. Ale asi to tak má byť."Veď je to India, zlatko". Na tak dlhý film, takmer žiadne miesto, kde by sa mi chcelo to vypnúť a ísť spať. Madhuri úžasná a krásna, Jackie Shroff ako zloduch manžel, ktorý si vstúpi do svedomia a začne manželku na konci zase milovať (divím sa manželke, že ho nekopla niekam) akurát mi je ľúto chudáka Ajaya, mali mu poskytnúť viac priestoru s lepším koncom, bol taký okúzľujúci... a tá sekera na konci v hrudi zloducha ...spravodlivosť vyhráva.... ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se snaží skutečně něco vážného sdělit. Kritizuje postavení žen v indické společnosti. Dělá to však typicky indickým způsobem, a tedy pro Indy. Pokaždé, když se dostane na povrch vážnější myšlenka, následuje něco, co u Evropana navyklého na jiný způsob filmové vyjadřovaní vzbudí jen výbuch smíchu. Často to je řešení ve stylu Deus ex machina, kdy zíráte, co se vlastně vůbec stalo. Herci hrají doslova strašlivě, a ačkoliv mají i své světlé chvilky, celkový obraz je bída. Dialogy jsou na tom také až na výjimky úplně stejně. Hlavni hrdinka je však sympatická a spolu se svým filmovým manželem asi jediní, kdo umí trochu hrát. Také bych neměl zapomenout na geniální postavu zbojníka Bulwy, který si pro sebe urval velkou část pozornosti, i když se tam zase tolik neukázal. Ani nevím proč, ale 40 %... Možná za ta sárí :) anebo spíše za tu odvahu vůbec něco říct. ()

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama