Reklama

Reklama

Mé srdce už někomu patří

(festivalový název)
  • Indie Hum Dil De Chuke Sanam (více)

Obsahy(1)

Film plný barev a tance beze zbytku využívá všech atrakcí, které může nabídnout bohatý indický společenský život - např. svatby, oslavy svátku Diwali či hromadného pouštění draků. Hlavní hrdinkou je Nandini (Aishwarya Rai), trochu rozmazlená dcera slavného pěvce (Vikram Gokhale), která je přesvědčená, že může mít vliv na výběr svého životního partnera. Opětovanou lásku prožívá se Sameerem (Salman Khan), který přijíždí z Itálie (natáčeno v Maďarsku) studovat u jejího otce, ten však nakonec domluví svatbu s rodiči právníka Vanraje (Ajay Devgan). Snímek byl oceněn mnoha cenami časopisů Filmfare i Screen Weekly, televizní stanice Zee Cinema i Mezinárodní indické filmové akademie. Kapesníky s sebou! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Trojice filmů, ve kterých Aishwarya zrála pod vedením SL Bhansaliho patří mezi unikáty v její profesionální cestě na výsluní. Ale ačkoli je HDDCS strhující audiovizuální podívanou a jednotlivé hudební klipy a předěly jsou jako z pohádky, jsou až magické a velmi přirozeně vám zahltí všechny smysly, nemůžu se zbavti dojmu, že pod tou vší nádherou jde jen o další reprezentativní film na podporu statusu domluvených manželství. Tohle závěrečné vyznění mě mrzí ještě o trochu více, než všudypřítomná absurdita natočení italské kapitoly v Maďarsku s maďarskými reáliemi a komparzem. Na druhou stranu je tu celá řada dílčích kladů natolik silná, že není možné nad nimi mávnout rukou. Samotná Nandini je první vynikající rolí Aishwaryi, ve které prožila celý ten zásadní zlom od divoké dospívající dívky po zralou mladou ženu. Salmanův výkon je často komickým výstupem zasazeným mimo čas a prostor, ale cosi autentického v něm také můžeme najít. Ajay je nicméně tolik nevýrazný, že by jeho roli skutečně mohl zahrát kdokoli jiný. Naštěstí ale Aish potkal ještě jednou a v Raincoatu si svou zdejší zkušenost zcela vynahradil. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekné, páčilo sa mi to! Aj keď zápletka bola viacmenej klasická, to prevedenie tomu dodalo parádny feeling. Milostný trojuholník Nandini - Sameer - Vanraj sa vyvíjal zaujímavo, a efekt "presýpacích hodín" tomu dodal fakt dobrý spád. Film mal vynikajúcu výpravu - od úžasných kostýmov až po veľkolepé kulisy a scenérie, vrátane "talianskej" Budapešti, ktorú som si celkom užíval (hoci to pôsobilo tak trochu ako faux pas). Soundtrack taktiež vydarený. Ale predovšetkým ma bavil ten príbeh a jeho spracovanie, no a chválim aj dobré dialógy, ktorým nechýbal dôvtip a ani pekné metafory. Koniec možno trochu klišé, ale napriek tomu ma to dojalo. 4* ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Krásna, farebná, spevavá a hodne spevavá, cituplná klasika. Má to svoje mušky, ako dej odohrávajúci sa v Taliansku, ale pritom pobehujú po Budapešti a všetci miestni hovoria maďarčinou. No... ale v Indii, to určite nepoznali. Aish ako vždy očarujúco krásna ale svoju energiu ukázala akurát pri tancoch, Salman ako vždy plný pritrúblych vtipov a Ajay ako vždy s takmer kamennou tvárou, ale aj tak to bolo pekné. Tentokrát sa Ajay veľmi hodil do svojej role tichého introverta nezištne milujúceho Aish. Už len za tie piesne a tance sa to oplatí vidieť. Krása. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá indická klasika, která nerezaví. Ba naopak se mi po časech, kdy se tento styl filmů ještě hojně točil upřímně stýská. Někdy přílišná snaha opustit své kořeny a zalíbit se Západu bývá často na škodu, hlavně v té nejznámější indické „továrně na sny“ - Bollywoodu. První část filmu odehrávající se v Indii je překrásná a nemohl jsem se nabažit všech těch barev, tanců, reálií a přenádherné romantiky. V druhé části, která byla situována v Italsko-Maďarsku (opravdu jsem nechápal?! Nedali si ani žádnou práci s navozením iluze. Ale věřím, že Indům to příliš vadit nebude. Grónsko nebo Vatikán? Kdo to tam pozná?), se předchozí náboj a okouzlení vytrácelo, ale přesto si příběh svoji vysokou laťku udržel, i když už jen silou vůle a setrvačností. Celkově mám, asi jako každý normálně myslící člověk, výhrady k jejich pravidlům a cti, které nerespektují člověka jako bytost, ale jen jako něco, co musí plnit pseudočest rodiny. Inu, kdo s čím zachází, tím... A pokládám si otázku, jestli jsou na světě ještě dívky, které si myslí, že po polibku můžou otěhotnět? Zvláště v zemi, kde jsou těhotné snad celý život. No..., možná právě pro tu nevědomost. Musím vyzdvihnout naprosto výbornou hudbu a z ní ještě několik naprosto výtečných skladeb, které můžu s klidným svědomím označit za již kultovní! Vskutku nádherné i svým vizuálním provedením. Salman se mi ve své klasické herecké poloze moc líbil. Stejně tak i krásná Aishwarya a Ajay jako zádumčivý dobrák nezůstal pozadu, i když hrál spíše druhé housle. A jaký byl konec? Já vám nevím... Dobrý, špatný? Trochu se to ve mně tříštilo, jestli mám být šťastný, či smutný. Asi od každého trochu. Každopádně přesně na takové filmy si hodně potrpím a přesně takové filmy na Indii miluji. I když druhá část příběhu byla slabší a měla tendenci pomalu, ale jistě sestupnou, tak pro mě osobně si maximální počet hvězd, i když slabších, určitě zaslouží. Ty vynikající pasáže si svoji nadvládu ubránily před těmi méně výraznými a já jsem s drobnými výhradami spokojený. ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Z indického pohledu určitě kvalitní film o emocionálním dospívání. Hodně veselý a trochu dramatický, s překvapivě rozumným a sympatickým koncem. Celou dobu jsem z něj měla pocit, že by se mně měl líbit, tak proč se mně nelíbí....? Když ony ty romantické bollywoodské filmy dobře fungují, jen když mají propracovanější postavy a větší emocionální a myšlenkové nuance. Třeba jako Tři idioti, Kuch Kuch Hota Hai, Dilwale Dulhania Le Jayenge, Rab Ne Bana Di Jodi nebo Jab We Met. Silné emoce a nádherná barevná výprava samy o sobě nestačí. A u režiséra Bhansaliho je to právě hodně o dojmu a efektu. Proto se mi Aishwarya v roli impulzivní umělkyně milované zralým mužem mnohem víc líbila v ne-bollywoodském jihoindickém filmu Kandukondain Kandukondain. Ten moc doporučuju. Je to částečně podobný příběh a navíc má civilnější projev, lepší dialogy a větší hloubku. ()

Reklama

Reklama