Reklama

Reklama

Neznámí

(festivalový název)
  • Izrael Strangers
Krátkometrážní / Drama
Izrael, 2003, 7 min

Obsahy(1)

Noc. Paříž. Dva neznámí lidé v metru. Jeden je žid, druhý muslim. Jedinou věcí, která je spojuje, je vzájemný strach. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Společný nepřítel byl vždy mocným sublokálním mírotvůrcem aneb poloprázdné metro, Žid, muslim, parta nácků, velmi dobře budované napětí a trefná pointa plná ironie, zvláště když si všimnete země původu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ač nikterak zvláště originální, přesto skvostně vypointované a na kratičkou stopáž i velmi napínavé podobenství. Bohužel však jenom jako pohádka o tom, že v nouzi jsou všechny kočky černé... ;-) . . . O růžolících prasatech víme svoje dávno, že... :o] - - - - - (Poprvé viděno 4.7.2009 na YouTube, komentář zde jako sedmý - 4.7.2009) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Další kraťas, ve kterém nepadne ani slovo a přesto vtáhne. Hutná atmosféra, napětí a vtipná pointa, mé hodnocení 5 hvězdiček… ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zajímavě udělaný kraťas s hlubším významem, který nemusí být každému hned jasný, ale buďte si jisti, že žid a muslim by v jakékoli jiné situaci jen ztěží spolupracovali. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

mé první setkání s izraelským filmem (když nepočítám spíš americké stíny mrtvých)... vtipně jednoduché, dobře natočené dílko s jednoduchou zápletkou, v rámci možností určitě nadprůměrné. 70% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nič moc teda . Ale všimol som si , že mali ešte spoločné tie zamilované pohľady , ktoré tak na seba ukrutne hádzali , buzeranti dvaja ! A navyše , ten židák bol k tomu ešte pekne aj vychcaný ! Keby mu nezazvonil mobil , tak tam toho svojho boyfrienda nechá napospas osudu ! ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Jak se říká, nepřítel mého nepřítele je můj přítel. A i když cesty některých lidí nejspíš nikdy nepovedou stejným směrem, existují typy zla, proti kterým se nelze (alespoň na pár blahodárných chvil jednoty) nespojit. Skvělý, adrenalinem nabitý kraťas, který bez zbytečných keců (vlastně cele bez dialogů) divákovi ukazuje jedno z nejpalčivějších témat 20/21. století a to hned z několika různých úhlů pohledů. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný nápad by si možná zasloužil o něco delší zpracování, i tak se ale Strangers daří na velice krátké ploše klást divákovi řadu zajímavých otázek. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, jak lze nešťastně zpackat a zbytečně natáhnout i sedmiminutový film. Pointa tam není veškerá žádná (kromě té zcela předvídatelné), herecké výkony dost slabé, technické provedění průměrné. Snaha ale byla, viděl jsem už tuny horších studentských filmů. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Téma snímku je hodně aktuální a trefuje se do černého. Stačí se projet pražským metrem z jednoho konce Prahy na druhý a na podobné obrázky narazíte taky. Akorát tu nebudou hlavními aktéry dva mladíci, muslim a žid, ale naše národnostní menšina. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hezký kraťas, ale ten začátek byl až moc zdlouhavý a ty pohledy vypadaly, že se vyklubou v něco jiného teda... byli hrozně nenápadní oba dva. A především ten žid mi přišel jako totální trapák. Všiml si "hele muslim, ukážu mu, že jsem žid" a nenápadně vytáhne řetízek s židovskou hvězdou. A pak když přišlo do tuhého chtěl odejít a nechat tam muslima chudáka napospas osudu. Ještě že mu zazvonil ten telefon hajzlovi. P.S. Mimochodem kdo má jako vyzváněcí melodii Hava nagila? Dá se to považovat i za hezkou parodii z trochu jiného pohledu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* dobře vystavěný kraťas o střetu rozdílných kultur, který zaujme především hutnou atmosférou. Viděno bylo tady a potvrzuje pravdivost známého přísloví. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama