Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patnáctiletý Abdelkrim, zvaný Krimo, žije na pařížském předměstí, kde bydlí převážně rodiny nuzných arabských přistěhovalců. Jeho otec je ve vězení, na matku padla tíha existenčních starostí a mladík se stejně jako jeho vrstevníci poflakuje po sídlišti a nudí se. Pak se však blíž poznává s půvabnou Lydií a ta ho vezme s sebou na zkoušku Marivauxovy hry, kterou připravuje skupina mladých divadelních nadšenců ze školy. Před Krimem se otevírá dosud nepoznaný svět umění a libozvučné spisovné francouzštiny, a dokonce to vypadá, že, pokud se dokáže naučit text, sám by si mohl zahrát roli Harlekýna. Dospívající mladík se do Lydie zamiluje a divadelní role mu pomáhá hledat slova prvního vyznání. Jenže i na pařížském předměstí se střetávají dva světy, které na sebe nevraží... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

claudel 

všechny recenze uživatele

Bylo by třeba tento snímek vidět alespoň s francouzskými titulky, velmi špatně jsem všem náctiletým rozuměl. To také ovlivnilo mé celkové hodnocení, rozhodně se jedná o kvalitní snímek, pokud budu mít ještě někdy možnost jej vidět, třeba hvězdičku přidám. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Film, který v době svého vzniku možná byl dobrým upozorněním, ale vzhledem ke zpracování dost pochybuju, že by to zacílilo na tu správnou skupinu lidí. Příšerná kamera, prakticky žádný děj, věčně se jen hádají...věřím, že nadšence si to najde. ()

Reklama

slunicko87 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů o nové Francii, té bez Francouzů a francouzštiny. Esquive je plný řvaní, nepřináší nijak zajímavý děj a v divákovi zanechává maximálně mírný pocit zbytečnosti. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama