Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sex-appeal v lahvičce dokáže divy. Tentokrát i ve vědeckém světě! Hlavními hrdiny jsou Paul Matthews a Diane Farrow, dva naprosto obyčejní a nudní mladí lidé. Oba pracují jako psychobiologové specializující se na chování primátů, obývají sousední byty, poslouchají stejnou hudbu, čtou stejné knihy a mají stejnou smůlu v lásce. Diane rezignovaně přijímá noční návštěvy Garyho Logana, který přichází, když se mu v baru nepodaří najít nikoho jiného a Paul má tak nízké sebevědomí, že se dá do řeči s ženami, pouze když je k tomu donucen kamarády. Zoufalý Paul navštíví vykladačku osudu, tajuplnou cikánku Madame Ruth a ta neomylně odhalí jeho problém. Nabídne mu nápoj lásky číslo osm, který ho zaručeně udělá pro ženy neodolatelným, ale Paul nevěří a vyhodí jej do smetí. Teprve když vidí jeho účinky na své kočce a potom na šimpanzech v laboratoři, souhlasí, že látku společně s Diane vyzkouší na sobě a po třech týdnech se sejdou, aby porovnali výsledky. Výsledky jsou udivující. Doslova přes noc se nevkusně oblečená dívka, která stále jen čekala, až si jí někdo všimne, promění v neodolatelnou svůdnici obklopenou muži. O její přízeň soupeří nejen italský konstruktér Enrico Pazzoli, ale také anglický princ Geoffrey a dokonce i Gary jí začíná dávat najevo překvapivou pozornost a úctu. Paul se mezitím s nově nabytým šarmem pomstí blondýnce, která jej zesměšnila, když se o ni ucházel a potom předvede vítězné tažení dívčími náručemi. A když se nakonec oba sejdou, aby porovnali výsledky, jsou navzájem tak překvapení změnou toho druhého k lepšímu, že i bez pomoci nápoje lásky skončí v jedné posteli. Paul se rozhodne nabídnout Diane manželství, než jí však stačí darovat prsten s diamantem, dívka uteče s Garym, který vypátral tajemství nápoje lásky a koupil od Madame Ruth zbytek. Paul se však nechce Diane vzdát a získá od cikánky nápoj lásky číslo devět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

O tom, že "láska" vyvolaná jakýmkoli podvratným prostředkem vlastně není žádná láska a ta pravá násilně prostě nevznikne. Kouzelný nápad, s kterým se dnes operuje spíše ve filmech erotického charakteru, ale asi to nějak fungovat muselo, protože něco přeskočilo i mezi tehdy dočista neznámými Tatem Donovanem a Sandrou Bullock. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem schopen přijmout romantický film a brát jej se všemi jeho atributy (Pretty woman aj.), tak tohle byla již příliš silná káva, navíc děj velmi často přešlapoval na místě. Těžko něco takového doporučovat ke shlédnutí. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Veliká blbost :) i když nápad to nebyl až zas tak zlý, ale to zpracování se mi nelíbilo vůbec, šlo by to určitě líp a vtipněji. Krom toho, poměrně nudný film, vážně mě to nebavilo.. ()

5150 

všechny recenze uživatele

U romantických komedií mám rád příběhy, které se alespoň malinko dotýkají reality, než takovéto šílené konstrukce. Nadruhou stranu se však na NÁPOJ LÁSKY č.9 docela fajn koukalo a pobavil jsem se. To někdy úplně stačí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nudna romanticka komedia s mladuckou Sandrou Bullock, ktora prvu polovicu filmu vyzera dost hnusne. A ani ked si da konecne dole okuliare a umely predkus, tak to uz film vôbec nezachrani. 3/10. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická komedie těch let, jediné, čím se odlišuje od ostatních, je vcelku dobrý nápad se zvukem hlasu. 92 minut vypnutí mozku a za hodinu kompletní zapomenutí. Normálka. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nápoj lásky č. 9 je nenáročnou komedií. Dráždivost ostýchavé cudnosti je naivní, konflikty ve shovívavosti úsměvné a po přehlídkovém molu se pro potěchu oka prochází mladá krása. Více laškovně se tvářící romantická komedie nenabízí, ani neslibuje. Hlavní postavou limonádového příběhu je Paul Matthews (pohledný Tate Donovan), úspěšný mladý vědec, nezkušený v oblasti partnerského sbližování. Příchuť magie, chtíč nenaplněnosti a opojný pocit dosud nepoznaného roztáčí vibrace, které cudní považují za erotické jiskření. Libido slouží k zábavě. Hlavní ženskou postavou je Diane Farrow (pohledná Sandra Bullock), ctižádostivá mladá vědkyně s pocitem tělesné nenaplněnosti. Mystikou posílené libido plní sny. Překážka musí přijít, když se kouzla nepozorovaně zamotají. Výraznější postavou je Marisa (Mary Mara), poživačná animírka s pragmatickým využitím každé příležitosti. A kdo by nechtěl být královnou? Dějově důležitou postavou je Gary Logan (Dale Midkiff), prospěchářsky manipulativní občasný Dianin milenec. Z dalších rolí: Dianina kamarádka Sally (Hillary B. Smith), vnímavá vědma madam Ruth (hvězda Anne Bancroft), zamilovaný anglický princ Geoffrey (Dylan Baker), či nedostupnější sebevědomá animírka Cheryl (Rebecca Staab). Film nic nepředstírá a rozjíždí svou představu rozverné zábavy. Při odpočinku po obědě neurazí. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to vrchol hlúposti: Vďaka elixíru sú dvaja ľudia (Tate Donovan a Sandra Bullock) neodolateľný. Ale je to bezstarostná komédia, ktorá je hravá a sladká. 6/10 ()

drexik odpad!

všechny recenze uživatele

Potenciálně to mohla být dobrá komedie, ale to by jaksi všichni zúčastění museli chtít. Takhle se jedná o nudné tlachání se scénářem tak holým až hanba. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Uvolněná a celkem příjemná podívaná, ale pořád je to tuctová romantická komedie..rozhodně ale z těch lepších;-) Sandra Bullock coby ošklivka se pěkně povedla:-D ()

alambert 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu naprosto skvělá komedie, v druhé polovině se ale bohužel místo rozvíjení původního stylu film snaží přejít snad do dramatičnosti nebo kam, každopádně se to nedaří a film začíná být velmi otravný. A pak se už jen modlíte...prosím, ať už to skončí!!! ()

Reklama

Reklama