Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak nám sděluje dramatickým hlasem vypravěč, organizovaný zločin, jehož vedení je známé jako Syndikát, ovládl v USA obchod s drogami, vraždy, neřest, hazard, ale i sport. Hlavou této organizace v New Yorku je Charlie Lupo (Broderick Crawford), vdovec s blond milenkou Iris Palmer (Marilyn Maxwell). Jeho dcera Kathy (Anne Bancroft) má zájem o jeho nového bodyguarda Nicka Magellana (Richard Conte) z Chicaga, ale ten se drží při zdi. Tři zabijáci zlikvidují nepříjemného lobbistu, ale nešikovně a Lupo musí vyslat Nicka, aby trojici odstranil. Dva zmákne, ale třetí uteče a za ochranu začne na policii zpívat. Kathy uteče z domova a když se toho chytí média, skončí mrtvá při autohavárii. Novináři to rozmáznou jako sebevraždu a otec Lupo je na pokraji nervového zhroucení. Pak si ještě v televizi pustí hubu na špacír jeden senátor a vedení mafie začne mít pocit, že Lupo nemá situaci pod kontrolou. Řešení je nasnadě, ale kdo se ho ujme? Noir film podle stejnojmenného knižního bestselleru. (Peabody)

(více)

Recenze (3)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Co to proboha predvadela Anne za krecovitej vykon? A to jsem se na ni tak tesil... Spolehlivy Conte, a Marilyn s podivnym ucesem. Vypadalo to, jako kdyz ma uprostred hlavy nakreslenou caru. :-) P.S.: jsem trochu prekvapenej, protoze tenhle film je razen (pry) mezi nejlepsi noiry. Coz podle meho neni ani nahodou. 3- ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Studiový noir, takže do New Yorku se bohužel nepodíváme. Sledujeme příběh mafiánského bosse Brodericka Crawforda, jehož postava trochu připomíná Dona Corleona, a jeho bodyguarda Richarda Conteho. Nic zásadního. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Príliš štúdiová a príliš konverzačná vec. Ak by mala 70 minút a nie 90, možno by spomínané prívlastky ani nevadili. Herecky je to príjemné (Conte, Crawford, Mazurki) a občas poteší zaujímavý uhol kamery (najčastejšie nadhľad), v sumáre však ide od Rousea o najslabší noirový kúsok. ()

Reklama

Reklama