Reklama

Reklama

Hněv duší

  • USA Dead Birds (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina zlodějů, kteří jsou na útěku po přepadení banky, najde útočiště v opuštěném domě. Zatím nemají tušení, jaké zlo zdánlivě pustý dům skrývá. Blíží se noc, venku zuří bouře, ale to není nic oproti tomu, co se začíná dít vevnitř. Probouzí se strašlivé zlo uvězněné ve stěnách domu. Členům skupiny se začínají postupně zjevovat obrazy zmrzačených těl, která jsou výjevem hrůzných činů, jež se zde odehrály. Strach ve skupině narůstá a její členové jsou na sobě závislí čím dál víc... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Očekávání opravdu veliká (kvůli nadšeným ohlasům hororových fanoušků) a o to větší zklamání. Vzhled příšer uspokojivý, kdyby jim bylo dáno víc prostoru, mohl film dopadnout v mých očích lépe. Lekačky nijak nadprůměrné nebyly, drobně jsem sebou asi dvakrát škubnul, nic víc. A pointa opět taková... no divná. Je pravda, že se Hněv duší přibližuje asijským duchařinám, ale pro mě to není žádné pozitivum. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Jediné čo sa dá znieť sú masky tých nechutných bytostí aj keď nie zrovna dokonalé, ostatné veci vrátane príbehu je klasicky zosnované pretkané klišé okopírované v rámci postupu zo starých klasík horroru, urobené na novo bez štipky vlastnej invencie veď v strašidelných domoch sa už odohrávala fúra horrorov a naposledy sa to vydarilo udržať na úrovni vo filme Kľuč(Skeleton Key). Takže zhrnutie k práci tvorcov na tento film, nuž je to dosť amatérske vo všetkých smeroch, kdež to nedokážu vybudovať ani stálejšiu dusivú atmosféru a tam kde sú ako tak náznaky to skončí skôr než stihne o niečo poriadne oprieť. Moc tomu nechýba aby bolo najnižšie hodnotenie ale za tu malú snahu dávam niečo málo. ║Rozpočet $1,5miliónov ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zaujímave žánrové skĺbenie a výborná expozícia prepadu banky - kde sa brutalitkami nešetrilo, dávali tušiť, že zatiaľčo americký mainstream je už takmer úplne sterilizovaný od čo i len náznakovo tvrdších scén, tak pole nízkorozpočotovej produkcie ešte našťastie dokáže zo seba dostať neotrelosť a drsnosť. Len škoda, že s príchodom do baráku sa atmosféra strachu a depresie buduje čisto iba "ambientnou" hudbou a príbeh o strašidelnom dome je dosť naťahovaný. Nehovoriac o tom, že u mňa vážne ani jedna ľakacia scéna nezafungovala (dokonca ani tá pod posteľou). Ale aj napriek tomu oceňujem na rozpočet veľmi slušné triky, sugestívnu kameru, ktorá znova dokazuje kúzlo dlhšej rámcovaných záberov. Záverečná pointa nie je z rodu "klincovačiek do sedadla", ale na druhej strane ani výrazne neurazí. Pre mňa po zdarilom úvode iba slušný priemer. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad zasadit horror do kulis westernu, výtečná hudba, dobrá technická stránka a zajímavý začátek... To vše jde do kelu kolem desáté minuty, kdy se na scéně poprvé zjeví "bílý sajrajt". Jen by prospělo nechat diváka do konce v nejistotě co se zde vlastně děje a ukazovat pouze vize duchů. Takto se jedná o film, který staví atmosféru pouze na hudbě a pár lekačkách. Děj zde není, je to x-tá variace na téma "odřízlí od světa v neznámém strašidelném domě" a nic nového nepřináší. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ehm Spojit Western s Duchařinou nemohlo dopadnout hůře.. Tohle jsou dvě věci, které přímo Nesnáším! Dlouhá táhnoucí se Nuda, už ted pár minut po zhlédnutí.. nemám páru o čem ten film BYL! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na prvý raz možno trochu nudné, stereotypné a klišé, ale potom som si návštevu toho desivého domu uprostred nechutne obschnutej kukurice niekoľkokrát zopakoval a musel som doceniť perfektnú, tiesnivú, temnú atmosféra. Atmosféra, akokoľvek vydarená, však nie je všetko. V prvej polke je síce takmer bravúrna (ale splatterový úvod ma skôr nenadchol, než nadchol). Obrovský opustený dom s tajomstvom uprostred mĺkveho poľa, vonku sa stmieva a od západu sa blíži hrôzostrašná búrka. Bohužiaľ, herecké výkony boli dosť slabé (určite na tom mal podiel fakt, že hrali podpriemerne napísané postavy). Tiež ma nenadchol príbeh. Je to skrátka veľké klišé a originálne umiestnenie do doby Divokého západu je síce fajn a príjemné... ale nestačí. Rovnako tak úplne nestačí ani zjavná inšpirácia ázijskými horormi a kombinácia atmosférického hororu s prehliadkou gore/splatteru. Nenadchli ma ani povinné ľakačky, kedy niečo v hrobovom tichu zrúkne z plných pľúc. Koniec potešil. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikajici zalezitost, ktera znamena pro rok 2004 to same, co pro 2003 skvely Dead End. Nizky rozpocet je vyvazen zapalenim a talentem tvurcu, kteri film delali opravdu s laskou. Herci, triky, hudba, kamera....to vse se plne podrizuje reziserovu zameru budovat atmosferu a vychazi to skoro na vybornou. Obcasna lekacka je dostatecne ucinna a tak filmu vycitam hlavne hodne pomaly rozjezd a obcasny zmatek v deji. Rozhodne bych k Dead Birds hodne rad videl prequel, protoze pohledy do historie domu jsou na filmu to nejlepsi. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Průměrné, ale celkem strašidelné a účelné. I když bych možná preferoval, aby bylo ve snímku někdy míň vidět, protože efekty a masky nejsou z nejpovedenějších ... Přiběhově už tisickrát viděné, alespon že zasazené do westernového období. 3* ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Sympatický horor, který vybočuje především umístěním děje do Spojených států 19. století. Atmosféra je správně dusná, kamera působivá, bohužel příběh výjimečný zdaleka není. Nicméně husí kůži jsem měl docela často a párkrát jsem se pořádně lekl, takže víceméně spokojenost... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Film mě nejvíce potěšil tím, jak pomocí dlouhých záběrů, tísnivé atmosféry a hudby zdařile evokuje asijské duchařiny, přičemž je zasazen do historicky věrných amerických reálií. Od amerických tvůrců bych takovou porci hutné atmosféry věru nečekal. Monstra se mi líbila. Je jen dobře, že se ve filmu objevují velice sporadicky, o to jsou zlověstnější. I díky nim lekačky fungují, tak jak mají. Vysvětlení, co se stalo v domě, mi přišlo trochu slabší a také se mi nelíbilo, co se stalo s černochem po přímé konfrontaci s démonem. To jsou jen drobné nedostatky této kvalitní duchařiny po americku, která je však doposud jen osamělým zjevením ve vlně remaků asijských duchařských horrorů. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Při jisté scéně jsem se tak vyděsil, že jsem v křesle odjel pozpátku dva metry od monitoru... Kdyby tvůrci vystříhali několik zbytečných sekund (občas je určitě lepší ukázat méně, než více), mohlo to být skoro dokonalé. Mezi elitu se Dead Birds nezařadí, ale určitě patří v žánru k tomu lepšímu, co bylo v novém tisíciletí natočeno. Navíc: westernových horrorů není mnoho, takže rozhodně palec nahoru. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Horor z westernového prostředí, jsem ještě neviděl i když ten western je tady zastoupenej jen tim, že jsou používány starý zbraně a že jezděj na koních jinak se to moc nevymyká od ostatních hororů, ale i tak se mi to líbilo. Hlavním kladem filmu je výborná atosmféra podbarvená dobrou hudbou a skvěle udělaný lekací scény, hlavně ze začátku je tam pár opravdu skvělejch lekaček, jenže bohužel s přibližujícím se koncem se i zhoršuje kvalita filmu a závěr už neni vůbec hororovej, ale jinak je celej film skvělě zpracovanej a ten kdo se rád leká by to měl určitě vidět ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Po tříproudé dálnici slušného námětu kodrcá voly tažený vůz s hnojem zastupující spád děje a atmosféru. Z toho se prostě dalo vztěžit mnohem víc, ale bohužel film naprosto nedokáže udržet vždy na velice krátko vyvolané napětí, hudba místy připomínající Věc se neustále bezdůvodně a otravně opakuje u scén, kdy není zapotřebí, postavy se od počátku tváří jako že "něco tu není v pořádku", ale místo aby provedly něco rozumného, každou chvíli se nelogicky rozcházejí do temných zákoutí a vůbec. Krom toho jsou postavy tak nezajímavé, že prostě nevzbuzují žádnou potřebu fandit (taky držte palce bandě hrdlořezů a hrdlořezce). Škoda, mělo to na víc už jen pro výběr časového období, já horory z historie rád. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to přeceňování chápu, protože třeba takový Eli Roth se na tohle nezmůže do konce života a ve videopůjčovně, aby jste podobně slušný horor pohledali. Na straně druhé to nejen nijak neposouvá žánr, ale originální westernový pláštík je zcela samoúčelný, protože by to fungovalo na krásně i bez něj, příběh neexistuje, jen se bloumá po domě a kukuřicí a postavy jsou zcela ploché. Atmosféru to ovšem díky znepokojivé hudbě, dobré kameře a řadě náznaků má a lekačky ač předvídatelné, vycházejí. Připomnělo mi to Bassettovu MRTVOU HLÍDKU - taky absolutně nic nového, naopak natočené až příliš čistě jako podle hororové učebnice, ale díky silné atmosféře příjemné pokoukání. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zhruba první polovina filmu je nezáživná a nevýrazná, stávající se pouze ze scén, kdy hlavní postavy chodí s lucernami po baráku, z jednoho pokoje do druhého. Poté se konečně začne utvářet nějaký děj, který se ovšem skýtá jen z docela působivých, hrůzných výjevů a klasických, žánrových lekaček. Ani záhada onoho tajemného domu není nijak zajímavá. Vše uzavírá stejně nezajímavý konec. Jen další průměrný horor z nekonečné řady. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor z westernového prostredia. Má zaujímavý príbeh o skupine zločincov, ktorí počas americkej občianskej vojny vylúpia banku a na ich ceste do Mexika sa rozhodnú prenocovať v starom opustenom dome, no zistia, že s ním nie je všetko v poriadku. Spracovanie sa mi páči, po úvodnej krvavej lúpeži netrvá dlho a už sa všetky dôležité postavy dostanú k opustenému domu, kde celý čas skvelo funguje pocit tajomnosti, takže film bez problémov zaujme, aj keď sa dlhší čas nič dejovo dôležité nedeje, potom sa už začne postupne odhaľovať celé tajomstvo domu a slušná záverečná fáza, takže film si celý čas drží dobrú úroveň. Čo sa týka samotných hororových scén, tak v tomto filme o ne až tak moc nejde, prvoradý je neustály pocit neistoty, ktorý plnohodnotne funguje po celú dobu, inak sa skôr len občas niekto stratí a poteší niekoľko slušných ľakačiek. Atmosféra je asi hlavným kladom filmu, je výborná a podobne je na tom aj napätie, takže po týchto stránkach film chválim. S hereckým obsadením som spokojný, viac priestoru má len skupina zločincov, kde je každý člen celkom zaujímavý a aj dobre zahraný a poteší hlavne Isaiah Washington. Réžia a technická stránka je na tom veľmi dobre, tu nemám čo vytknúť. A poteší aj vzhľad zvláštnych tvorov, len škoda, že nemajú viac priestoru. Som nadmieru spokojný, Hnev duší je kvalitný horor s výborným scenárom, zaujímavými postavami a slušnou atmosférou, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. Objektívna kvalita filmu- 76%, film sa páči mne na 73%. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Co bylo vloženo do neotřelého námětu bohužel citelně chybí u lekacích scén, kde nejvíce zamrazí při klaustrofobní hudební lince. Klasické hororové propriety, tedy zlověstně šustící kukuřičné pole, bouřka, osamocený dům se spoustou vrzavých zvuků a záhrobních hlasů, sice v několika momentech polechtají nervy, s odhalující dějovou slupkou si přesto párkrát zívnete. Neustálé osamocené trádování po zatuchlém baráku je ozvláštněno poměrně nedopilovanými „bubu“ zvraty, které by v šikovnějších rukách pozvedly celkový dojem minimálně o jeden stupeň. Kromě nich totiž Dead Birds ničím výraznějším nedisponuje (bohužel i samotný námět se ke konci uchyluje k mátožnému rozuzlení), což je vzhledem k napáleným hodnocením poměrně škoda**1/2 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Bez deciek, bez kompromisov, bez hrdinu (aj ten najvačší sympoš zo zebou ťahá nálepku childkiller) a asi prvý krát, čo na divokom západe nesvieti zlaté westernové slnko. Tradičné žanrové propriety, schopný režisér, utimátna zvuková zložka a neprevarená pointa. Strachu je pomenej, off-screenu je vyslovene škoda. 70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 1863 a v malom mestečku Fairhope v štáte Alabama došlo ku bankovej lúpeži, ktorá sa skončila krvavým masakrom. Banda zlodejov sa na úteku pred zákonom na noc schová na opustenú farmu. Nemajú ani zdania o tom, že urobili osudovú chybu. V starej, chátrajúcej usadlosti sa na nich totiž sústredí "Hnev duší". Kombinácia westernu a duchárskeho horroru je pomerne originálny nápad, avšak v tomto konkrétnom prípade ma to moc nezaujalo. ** ()

Reklama

Reklama