Reklama

Reklama

Hněv duší

  • USA Dead Birds (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina zlodějů, kteří jsou na útěku po přepadení banky, najde útočiště v opuštěném domě. Zatím nemají tušení, jaké zlo zdánlivě pustý dům skrývá. Blíží se noc, venku zuří bouře, ale to není nic oproti tomu, co se začíná dít vevnitř. Probouzí se strašlivé zlo uvězněné ve stěnách domu. Členům skupiny se začínají postupně zjevovat obrazy zmrzačených těl, která jsou výjevem hrůzných činů, jež se zde odehrály. Strach ve skupině narůstá a její členové jsou na sobě závislí čím dál víc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Raven0 

všechny recenze uživatele

No teda! Kdo by věřil tomu, že američané natočí horor, který není remakem starších nebo asijských filmů. A ještě k tomu docela solidní horor! Snímek má vše důležité, strašidelný opuštěný dům, kde se kdysi odehrálo strašlivé zlo, temnou noční bouřku, partičku lidí, co neradi drží pospolu a nejraději po jednom zkoumají tajemná zákoutí domu... A to ani nemluvím o hrůzných dětských strašidlech! Ano, žádné klišé nechybí, o to více je s podivem, že zde fungují! A to docela solidně. Atmosféra že by se dala krájet a sem tam i pěkná lekačka. Příběh je sice docela nuda, ale co no? Jediné co chybí, jsou nahé holky! :-) ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Lupiči s penězi se skryjí v opuštěném velkém domě. Po prozkoumavání místností zjišťují že zdaleka vše není v pořádku:) Nejvíc to asi zjistil černošský bandita při nahlížení do stodoly. A mám pocit že černochovi role nejvíc sedla. Jeden z těch ex-vojáků vypadal jako DeCaprio. Nebylo to zas tak hrozné ale prostě mi to nějak celkově nesedělo. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Při jisté scéně jsem se tak vyděsil, že jsem v křesle odjel pozpátku dva metry od monitoru... Kdyby tvůrci vystříhali několik zbytečných sekund (občas je určitě lepší ukázat méně, než více), mohlo to být skoro dokonalé. Mezi elitu se Dead Birds nezařadí, ale určitě patří v žánru k tomu lepšímu, co bylo v novém tisíciletí natočeno. Navíc: westernových horrorů není mnoho, takže rozhodně palec nahoru. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Film mě nejvíce potěšil tím, jak pomocí dlouhých záběrů, tísnivé atmosféry a hudby zdařile evokuje asijské duchařiny, přičemž je zasazen do historicky věrných amerických reálií. Od amerických tvůrců bych takovou porci hutné atmosféry věru nečekal. Monstra se mi líbila. Je jen dobře, že se ve filmu objevují velice sporadicky, o to jsou zlověstnější. I díky nim lekačky fungují, tak jak mají. Vysvětlení, co se stalo v domě, mi přišlo trochu slabší a také se mi nelíbilo, co se stalo s černochem po přímé konfrontaci s démonem. To jsou jen drobné nedostatky této kvalitní duchařiny po americku, která je však doposud jen osamělým zjevením ve vlně remaků asijských duchařských horrorů. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ukázka že za málo peněz jde vymlátit všechno. Turner tady ukázal že je zručnej Rudý písek se mi líbil sice to byl nemastnej průměr ale šlo to ale tohle je daleko lepší. Atmosférickej horor který se odehrává prakticky na jednom místě. Už dlouho se mi nestalo že bych měl nahnáno nebo jsem se dokonce lekl, a tady se to povedlo parádně. Bubáci byly parádní a neměly chybu. Herci ušly jen ti vedlejší byly na tom o dost hůř. A ani začátek není nic extra ale pak je to paráda která se zrodí jednou za pár let. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy Joseph kouše do zlaté mince a říká, že je pravá, je improvizace ze strany Marka Boona. (TomikZlesa)
  • Dej filmu je zasadený do obdobia občianskej vojny v USA, do roku 1863. (beso74)

Reklama

Reklama