Reklama

Reklama

Tragedie Niny

  • Izrael Asonot Shel Nina, Ha- (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dospívající chlapec Nadav je tajně zamilován do své přitažlivé tety Niny. Poté, co její manžel zahyne při bombovém útoku, se rozhodne k ní nastěhovat. Rozpoutá tím velmi bizarní příběh plný hořkého humoru. Trpká komedie Savi Giavosina je označována za jeden z nejlepších izraelských snímků posledního desetiletí a po právu obdržela hned jedenáct hlavních cen izraelské filmové akademie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Film, na který se určitě podívám znovu, protože za to stojí. Po dlouhé době jsem viděla snímek, jenž pracuje se zcela originálními motivy a zápletkami, snímek důsledně zakotvený ve složité izraelské realitě, ale zároveň vtipný, humorný, dojemný, racionálně si pohrávající s mystickými prvky a odkazy... Vždyť skutečnost sama je tím nejpodivuhodnějším příběhem. Nic není dost groteskní, bizarní a bláznivé, abychom to nemohli potkat za všedního dne na kterékoli ulici. A ještě něco: s velkým zájmem a vděkem jsem sledovala tento civilní obraz života v židovském státě, kde se svatba uzavírá na úřadě a bez rabína a kde se stále neslaví tradiční židovské svátky, jako je tomu v každém americkém filmu. A to přesto, že jednou z hlavních postav je právě zde i ortodoxní židovský věřící. ()

Sowa 

všechny recenze uživatele

Tohle je proste bomba! Savi Gabizon dokazal udelat po 10 letech lepsi film nez "Chole Ahava Be'schichun Gimel". Ani nevim jestli to byla komedie nebo tragédie. Někde jsem viděl výstižnou větu "velmi smutná komedie". Přiběh a zpracování jsou velmi netradiční. V roli vypravěče je malý kluk zamilovaný do své tety. Konec filmu, kde jeho otec dostává do ruky deník a nakonec umírá byl prostě skvělý. Kdo může ať shlédne, stojí to za to. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama