Reklama

Reklama

Minulost nechaly míle za sebou. Před sebou mají budoucnost. A také smích, slzy a pocit sounáležitosti. Tři ženy, které spolu jedou autem na západ, pojí přátelství, které z nich nakonec dělá svým způsobem rodinu. Tento příběh vypráví Dámská jízda, oslavovaný kasovní trhák, který si vás určitě získá. Whoopi Goldberg, Mary-Louise Parker a Drew Barrymore spojily své síly v tomto filmu oslavujícím kamarádství a pocit sounáležitosti, který natočil režisér Herbert Ross (The Turning Point, Steel Magnolias). Jedna z nich (Goldberg) představuje vtipkující klubovou zpěvačku, druhá (Parker) zase pedantskou agentku s nemovitostmi a třetí (Barrymore) je prostě ”žena volného ducha”. Každá z nich má své tajemství, která mají být odhalena, sílu, o kterou se mohou rozdělit, i vzácné momenty sebeobjevování před sebou. Ted přišel jejich čas. Jediný čas, který pro sebe mají. A hlavně mají jedna druhou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (20)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak napovídá sám název, tohle je film převážně pro ženy: místy dojemně slzopudný, místy vtipně močopudný, hodně se řeší vztahy. Pro chlapy zřejmě nuda, dámy pravděpodobně porozumí víc. Všechny tři herečky v hlavní roli byly přirozené a jejich výkonům není co vytknout - snad nejvýraznější byla Mary-Louise Parker, Drew Barrymore role nezodpovědného diblíka sedla a Whoopi Goldberg coby cynická lesba asi příliš hrát ani nemusela. Mně se tohle komediální drama zamlouvalo, ikdyž pár chybek na kráse by se našlo. 75% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zajímavý scénář Dona Roose však pojednal bez invence, jen v duchu dobrých hollywoodských tradic....... CITÁT - Myslíte, že je v pohodě, byla to rána baseballovou pálkou!..... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No sladko boľavý snímok, ktorý zaujme určite len nežnejšie pohlavie, ale zase ani muži sa pri ňom od nudy neopijú. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, moznoze to oslovi nejaku sexualne dezorientovanu uzivatelku, lebo Whoopi bola tuna za lesbu, co v reali neni. No ale nuda, plane dialogy, priserne tempo, zas nuda, plane dialogy, priserne tempo a tak stale dookola : 5 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

I když film pár chybiček měl, tak se na to hezky dávalo. Chápu, že většině mužům tenhle film nesedne a vyšší hodnocení patří hlavně od žen, který se s postavami dokáží nějakým způsobem ztotožnit. Nejvýraznější byla Mary-Louise Parker, byla naprosto skvělá. Whoopi Goldberg miluji jako herečku a tahle role jí sedla na tělo, pak je tu Drew Barrymore, i když tam byla nejméně, tak mi docela lezla na nervy, ale důvod nevím, možná charakterem postavy. Jinak je to krásný film, u kterého si ženská pobrečí a zasměje. Prostě dámská jízda. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je všeobecne zábavný, už len preto, že tri hlavné postavy sú sympatické, ale škoda že príbeh neobsahuje veľa poctivej drámy. 5/10 ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Strašně pěkný, dojemný, vtipný film se třemi skvělými herečkami v hlavních rolích. Film byl dost podobný Thelma a Louise ale bylo to více vtipné a nadsazené. Škoda ten smutný konec. Dobrý film od začátku až do konce. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl hodně filmů s problematikou AIDS, ale tenhle byl opravdu podivný... navíc na to jak hvězdné bylo herecké obsazení a žánr komedie, to byla skutečně nuda :o(( ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Všechny tři diametrálně odlišné (ovšem rovnocenně skvěle zahrané) postavy – ženy mě bavily, především při prvotním seznamování v odlehčené "road movie". Pak se ovšem usadily, přecitlivěle řešily dámské věci, pro málo rozbíjely přátelství a sentimentálně rozumovaly nad svými nelehkými úděly, což mne v slzopudném závěru už moc nebralo. 5/10 ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že když mě neosloví teenage road movie, mohl by tento, ale nestalo se. Vztahy a přátelství, vtipné mi to nepřišlo, ale koukat se na to dá i přes tu neskutečnou stopáž. 40% = 2/5 ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Když nemáš kam jít, je dobrý zůstat tam, kde jsi..." Citlivé kvalitní drama s parádním obsazením. Překvapuje mne zdejší nízké hodnocení. "Ale nezapomněla jsi: s poctivostí nejdál dojdeš? .. Nic se nemá přehánět..." ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Pro mne srdcovka. Směs trochu jiných- a ne vždy jen ženských - dramat v podání skvělých hereček s velkou dávkou nadsázky a humoru. 3 ženské, co spolu nemají nic moc společného, kromě šance zjistit něco sama o sobě. Lidskost nemusí mít vážný obličej a tenhle filmeček je toho příladem. Film, ke kterému se ráda vracím, třebaže ne pro velké umění. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=vksfC8UNpsk ()

gizi

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem sledovat asi 10 minut a stačilo mi to, abych si udělal představu o úplně zbytečném nudném tuctovém filmu. Hodnotit tedy nebudu, ale viděl bych to pod 50%. 25.8.12. ()

Clowie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla zatím třikrát. A pokaždé se mi moc líbil. I když si nemyslím, že bych byla cílovkou, tak tohle mě dostalo. Nevím čím. Vlastně vím. Jsou to postavy. Jako první v řadě bych uvedla Barrymore. Nemyslela jsem si o ní předtím nic moc jako o herečce, ale v tomhle filmu je neodolatelná. A také Goldberg. Nechápala jsem, proč ji do tohohle filmu posadili, až nakonec. Díky, kdo měl ten nápad! Ovšem ta, kdo tento film udělal, je Mary-Louise Parker. Když začala poprvé zpívat tu píseň, trochu jsem trpěla. Ale pak jsem tomu podlehla. Celému tomu příběhu. A musím říct, že scéna, kdy Parker odolává sexu, je pro mě ta nej nej erotičtější scéna ze všech filmů. Tak teď si s tím poraďte (výjimečne jsem si přečetla dřívější recenze, než jsem tohle napsala), ale buď. Jo, abych nezapomněla - má to děj, tenhle film. Stojí za podívání, věřte. ()

Reklama

Reklama