Reklama

Reklama

Devět životů nindži

(neoficiální název)
  • USA 9 Deaths of the Ninja (více)

Obsahy(1)

Skupina teroristov udrela a ich cieľom sú tentokrát Filipíny. Zaútočila na turistov a uniesla ich. Podaril sa jej celkom zaujímavý úlovok, keďže medzi unesenými je aj americký kongresman. Ak americká vláda nesplní teroristom ich požiadavky, všetci unesení budú popravení. Vláda USA má však vlastné riešenie krízy; do oblastí vyšle špeciálny tím s cieľom oslobodiť rukojemníkov. Šéfom tejto elitnej jednotky je Spike Shinobi (Sho Kosugi). (beso74)

(více)

Recenze (7)

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený ninja Sho Kosugi ve špatném filmu. Teroristé unesou na Filipínách autobus s dětmi (mezi kterými jsou i Kosugiho oba synové) a jako výkupné žádají propuštění jejich přátel z vězení. Do akce je povolána zvláštní jednotka v čele se Shoem a machistickým Brentem Huffem (GWENDOLINE) a dvěma sličnými děvami. Záporáci jsou úžasní: německý nácek na kriplkáře, černá amazonka (Božská relikvie?) a nezdolný Ind se svým idiotským smíchem. Soubojů je málo, pokud vynechám ukázky ze cvičení Shoa se svým mistrem, tak souboje se dočkáme až v závěru. Bohužel se odehrává v potemnělé jeskyni, takže toho moc k vidění není. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Opäť čiastočná zmena žánru, kedy Kosugi upustil od čistej "vernosti" akcie z druhej časti a sci-fi/mysteriózneho tónu v tretej časti a skúsil to vo viac "americkej" verzii. Nepamätám si tam prvky drámy, ktorá je spomenutá v žánroch, ale ak sa za ňu považuje samotný únos, tak OK. Kosugi to zobral po svojom a keďže videl, že jeho séria strieľa všetkými smermi, tak si trošku niektoré scény aj "odľahčil". ()

Reklama

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem čekal ninja film, ve výsledku jde ale o snímek, kde ninja změnil povolání na Jamese Bonda! Ninja převlek má tedy jen ve flashbacku, kde cvičí s ostatními ninji. Teroristé unesou autobus a žádají propuštění indického kolegy. Po jeho propuštění se Kosugi s americkým kolegou snaží jít po jeho stopách. Záporáci mají ale své členy všude: na jachtě, v nočním podniku, dokonce i v galerii. V prvních dvou třetinách se to snaží kopírovat Jamese Bonda, jenže s menším úspěchem a občas je to nudné díky lenivému střihači, resp. delším scénám, kde se toho moc neděje. Závěrečná třetina s odrovnáváním záporáků a osvobozováním rukojmích v džungli ale stojí za vidění. Plus bod za fantastické záporáky - a jejich neméně skvělé zneškodnění. SPOILER Převážně ten ind to fakt schytal, ale prostě kdo s čím zachází... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

„Devět smrtí ninji“ je hodně laciný snímek typický pro video produkci, který láká na ninju, který v podstatě, coby hrdina, přítomen není. Jen jeden týpek znající dovednosti ninjutsu a to je všechno. Vizuální dojem se snaží navodit atmosféru starých dobrých bondovek, což snad diváka napadne už při laciných úvodních titulcích. Parodie na padoucha je i šílený homosexuální záporák na vozíčku chladící opici, obklopený ženskými bojovnicemi, mající na svědomí únos turistického autobusu i s turisty ve filipínské džungli. Jak může na vozíčku v džungli žít ponechme stranou. Parodické je i záchranné komando. Asiat znající ninjutsu, typický drsný Američan se samopalem v ruce a křehká blondýnka, které členství v takovém komandu prostě nikdo neuvěří, kdyby se rozkrájel. Akčních scén je dost, jsou jen značně odlehčené a všechen průběh je o náhodě. A když si k tomu vezmeme přítomnost bojujících trpaslíků… No nic. Nostalgický akční videofilm, nad kterým se dnes jen s kyselým výrazem pousmějeme, a, jak se jednoduše říká, s chutí přejdeme o dům dál. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Tento film nakrútil KOSUGI mimo CANNONu na FILIPÍNACH. Keď som ho videl kedysi na VHSke, vôbec sa mi nepáčil a nerozumel som ani parodickým "vsuvkám". Teraz po rokoch keď som si zohnal DVDrip konštatujem, že toto je "zatraceně" cool béčko a KOSUGI si tu dokonca ironicky uťahuje sám zo seba. (30.3.2009) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama