Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
  • Japonsko ワンピース (více)
TV spot
Japonsko, (1999–2024), 459 h 10 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Eiičiró Oda (komiks)

Hrají:

Majumi Tanaka, Ikue Ótani, Kazuja Nakai, Akio Ócuka, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Hóko Kuwašima, Hiroši Kamija (více)
(další profese)

Epizody(1102)

Moře, bílý písek, koráby, ale hlavně piráti. Mladý Luffy se vydává na moře, aby si splnil velký sen, stát se králem všech pirátů. Na své cestě musí překonat nejen řadu překážek, ale hlavně sehnat vhodnou posádku. Má však na své straně velkou výhodu, snědením Ďábelského ovoce získal zvláštní schopnost. Jeho tělo je z gumy, se všemi výhodami a nevýhodami, které to přináší. (Sidmar)

(více)

Videa (30)

TV spot

Recenze (60)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Nejsem ani v polovině, ale nadšenej jsem tak, že si nemůžu pomoct, abych nehodnotil. Kdo z Vás rádi sledujete seriály, určitě znáte to, jak vám ostatní říkají, že takhle budete sedět u obrazovky a nic neprožijete. V tomhle případě omyl. Pokud máte dostatečně velkou televizi, zažijete daleko větší dobrodružství, než jaké byste kdy mohli. Seriál je plný scén, jako sjíždění hory na voru s drakem, rychlojízda na obřím krabovi, let lodí směrem do nebe, či plachtění po poušti. Je tu tolik monumentálních scén, že velká obrazovka hodně pomůže. Rozhodně ale nejde o to, čím by chtěl seriál jen zaujmout. Je tu spousta takových drobností, jako malá panda s netopýřími křídly, pouštní čápi, co geniálními způsoby okrádají nebohé pocestné nebo telekomunikační šneci. Tohle je zrovna asi vtip, protože mushi, jak se jim říká, znamená i brouk a zároveň i oslovení do telefonu, jako je naše haló. Z tohohle pohledu je seriál prostě dokonalý. Postavy a jejich hlášky nejsou o nic horší, takže co bych tak mohl zkritizovat? Snad jen občas protáhlé díly během soubojů, což se týká hlavně začátku. Můžu s klidem ujistit, že dál se seriál postupně zlepšuje a zlepšuje. ()

Shrekito 

všechny recenze uživatele

Romance Dawn Arc: 2/5 Orange Town Arc: 2/5 Syrup Village Arc: 3/5 Baratie Arc: 4/5 Arlong Park Arc: 5/5 Loguetown Arc: 4/5 Reverse Mountain Arc: 3/5 Whiskey Peak Arc: 4/5 Little Garden Arc: 4/5 Drum Island Arc: 5/5 Alabasta Arc: 5/5 Jaya arc: 4/5 Skypiea arc: 3/5 Long Ring Long Land arc: 3/5 Nejoblíbenější postavy: Zoro, Smoker OST: 4/5 Nejlepší OST track: Overtaken, Uunan and the Stone Storage room ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Toto anime se vzhledem ke své délce jako celek opravdu velmi těžce hodnotí. Některé úseky jsou naprosto skvělé, některé naopak naprosto nudné a některé průměr. Každopádně jako největší přednost hodnotím (na shounen docela překvapivě) velkou porci opravdu vtipného humoru a pak samozřejmě postavy. Já tu bandu blbounů prostě žeru a budu je následovat klidně až na konec světa. Můj největší oblíbenec je Sanji, ale hned za ním je zbytek celé posádky. Ani jedna z postav mi není nesympatická, natož tak abych někoho přímo nenáviděla. Mám prakticky jen jedinou výtku a tou je neustále rostoucí fanservice u dámské části. Jestli to tak půjde dál, za chvilku Nami asi bude chodit už úplně nahá a své poprsí si bude vozit před sebou na kolečkách. Animace (zvlášť na začátku) nepatří zrovna mezi ty nejlepší a tak bývá často vytýkána, ale mě třeba zrovna vůbec nevadila. Stejně tak soundtrack je ze začátku docela nevyužitý, ale postupně se zlepšuje. Openingy bývají většinou slabé (až na ten úplně první), endingy vesměs fajn. Zatím (po cca 150 epizodách) 9/10 ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Anime patrí medzi moje najobľúbenejšie filmové žánre. One Piece radím na vrchol v ketórii anime. Keď sa nad tým zamyslím, tento seriál si dokázal získať moju pozornosť a stále juu má, už vyše 8 rokov, od chvíle ako ho v roku 2003 začali nemci vysielať. Bežal pravidelne o 15:40, vždy som si popri anime na RTL2 písal úlohy do školy, pričom sa na naučil perfektne nemčinu. Prvé časti ma síce moc neoslovili. Keď som videl v mori plávať nejaké čudné kreatúry, deti plaviace sa na mori hrajúce sa na pirátov a kráľa pirátov umierať na popravisku v každej zvučke, zdalo sa mi to dosť čudné. Neskôr, keď si Luffy zregruitoval prvého člena svojej posádky som si seriál doslova zamiloval. Postupne sa jeho partia rozrastala a s každým novým príbehom som ich mal viac a viac rád. Síce ciele každého z nich sú odlišné idú za nimi spoločne, však v dobrej partii ide všetko ľahšie. Nové časti si ešte stále s radosťou pozriem ak sa nájde trochu voľného času, ak nie siahnem po mange. Najviac ma šokovalo, keď som minulý týždeň pozeral opäť verziu s nemeckým dabingom a aj po piatich rokoch som vedel naspamäť všetky slová soundtracku: "Ihr wollt meinen Schatz? Den könnt ihr haben! Sucht ihn doch, irgendwo habe ich den größten Schatz der Welt versteckt!"... Skláňam poklonu tvorcovi tohto skvostu Eiichirovi Odovi. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Postupom sledovania musím dať za pravdu znalejším divákom anime. One Piece je obludne rozťahaný epos, ktorý v priebehu prvej polovice aktuálneho počtu epizód (730) výrazne klesá na kvalite a nato sa k nej opäť vracia. Celé to má za výsledok akúsi šialenú sínusoidu, ktorá kolíše jednotlivými arcami a je na vás a vašej trpezlivosti, ako dlho tento fenomén hodláte akceptovať. Tu by som ale položil rečnícku otázku: Ako je možné, že aj napriek takémuto obrovskému nedostatku seriál stále pokračuje, ba nielen to, dokonca dosahuje vysoké divácke ratingy a má jednu z najsilnejších diváckych základní vôbec? Myslím, že je čas odkázať Echiirovu manga predlohu, ktorá je vskutku mnohokrát svižnejšou a dynamickejšou, než seriál kedy môže byť. Ide tu najmä o istú presnosť vyobrazenia a narábanie s časom, čo rozhodne nepatrí medzi forte štúdia TOEI ANIMATION a pôvodne dynamický dej sa tak môže zdať naplnený vatou a zbytočne rozťahaný. Kedže pri One Piece funguje fenomén zapozerania sa, ktorý môžeme prirovnať k dnešným posadnutým maratónom seriálov ako povedzme Two and half men, How I met your mother, poprípade Suits; diváci tak prirodzene prestanú vnímať počet epizód a vstupujú priamo do sveta Grand Line, plného dobrodružstiev a kadejakých zvratov. Táto posadnutosť pramení taktiež aj v akejsi rôznorodosti fantasticky rozsiahleho sveta, transparentnosti úvodnej posádky (pri neskorších členoch si už nie som tak veľmi istý) a znamenitému soundtracku, ktorý sériu zodpovedne sprevádza a vyostruje množstvo kľúčových okamihov. Práve tieto faktory sú dôkazom, že seriál by zniesol omnoho skresanejšiu adaptáciu (povedzme členenú na filmy), ktorá by sa v rukách skúseného štúdia mohla aspoň zľahka priblížiť genialite pôvodného materiálu, ktorý už viac ako 17 rokov prináša úsmev na tvárach svojich verných fanúšikov. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (54)

  • Socha Tonyho Choppera, postavená jako poděkování za přispění tvůrce One Piece Eiichiro Ody na obnovu města Kumamoto po zemětřesení, byla příhodně umístěna do zoologické a botanické zahrady. (spacemaster)
  • Eiichiro Oda se oženil se ženou, která v roce 2002 na každoroční japonské výstavě anime a mangy, Jump Festa, přišla převlečená za jednu z jeho postav, konkrétně za Nami. (spacemaster)
  • Hned několik postav pirátů má základ v těch skutečných. Například seriálový Černovous Marschall D. Teach vychází ze skutečného Černovouse Edwarda Teache. Podobně je na tom postava Eustasse „Kapitána“ Kida, který byl vytvořen na základě piráta Williama „Kapitána“ Kidda. Trafalgar Law vychází z Edwarda Lowa, který se nechvalně proslavil mučením svých obětí. Trafalgar je kromě dalších věcí i třída ponorek v britském námořnictvu a asi nebude náhodou, že Lawova posádka používá právě ponorku. (Airon.)

Reklama

Reklama