Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmadvacetiletý Gordon, který by rád pracoval v animovaném filmu, odjede z rodného Oregonu do Hollywoodu. Tam ho však zdvořile vyprovodí, takže mladý muž se musí vrátit domů. Gordonova otce (Rip Torn) to jen ujistí v přesvědčení, že jeho syn je k ničemu. Gord se však zakouká do půvabné lékařky Betty z nemocnice, která je momentálně upoutaná na vozík, protože si zlomila nohu. Když pak Gordonova rodina navštíví psychiatra, mladík doktorce zalže, že otec obtěžuje jeho mladšího bratra Fredyho, aniž by se zmínil, že Fredymu je pětadvacet. Tak vypukne boj mezi otcem, který chce, aby si Gord konečně našel práci a začal žít jako ostatní, a synem, který touží naplnit své sny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Freddyho úlet mně osobně dokonale zapadá do kolonky totálně debilního filmu. Je neskutečné, co si Green dovolí, nicméně se v té záplavě střel mimo terč (a že jde o většinu filmu) najde i několik malých klenotů, které onen cíl nakonec našly (u scény, ve které se mimochodem dozvíme, že nový Freddyho objev je na vozíčku, jsem se prostě musel smát nahlas!). Celkově je to ale slabota, zbytečně úchylná a přehnaná, která je extrémně křečovitá a naivně sází na to, že kombinace absurdní/vulgární/šokující musí znamenat vtipné... ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci být nějak xenofobní ale pokud se Američané smějí otevřeným zlomeninám nohy a vyvrhnutým varlatům tak je upřímně lituji...(stejně jako lituji Drew Barrymore) ()

Rimsy odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak na tohle může být tolik pozitivních komentářů... Půlka vtipů je naprosto trapných (či, co hůř, trapně okopírovaných, což už chce fakt kumšt) a půlka jsou naprosté odpornosti, u kterých nechápu, jak se někdo může smát. Pythoni, South Park a další ukázali, že z životních tragédií a vulgarity jde místy udělat perfektní sranda, ale tohle je prostě laciná SRAČKA. Ubohé, přízemní, bez dobrého nápadu. Nelogičnost chování jednotlivých postav v určitých situacích je do očí bijící, ale ne, větší kravinu to z tohohle opravdu udělat nemůže, stejně jako trapná snaha o rádoby vážnost v klasických hollywoodských citových scénách. Shrnuto a znechuceně roztrženo, žhavý kandidát na jeden z nejotřesnějších filmů, na který jsem se kdy měl tu smůlu podívat. ()

Tom Riddle odpad!

všechny recenze uživatele

Můj nejhorší film ever, toxická sračka, ze které mi bylo fyzicky špatně. Je málo filmů, kterým se taková reakce podařila. Sice dle názvu vyprstili Freddyho, ale znásilněn jsem si připadal já. ()

Viktooorka odpad!

všechny recenze uživatele

Stále nedokáži pochopit, proč se to jmenuje Freddyho úlet??? PS: Green ví, jak prvorodičkám ještě víc zošklivit porod! ()

novoten odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím si o sobě, že mám smysl pro humor, dostávám záchvaty smíchu u Pythonů, Ally McBeal, Přátel, šílených parodií, satiry nebo jakákoliv komedie Woodyho Allena. Jenže u chlapa, který vesele rozřízne jelena, nechá z něj (v detailním záběru kamery) vylézt vnitřnosti, rozjařeně si jeho mokvající kůži narazí na sebe a ztřeštěně začne pobíhat po silnici, popřípadě v jiné scéně nadšeně mlátí svou ochrnutou přítelkyni po necitlivých dolních končetinách a ona se mu pak v povděku začne sápat po rozkroku - tak to pak jen vyděšeně zírám na obrazovku a nechápu, který sadista tohle považuje za komedii. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano, je to neskutecna mega kokotina, coz se da ostatne odhadnout uz podle originalniho nazvu filmu. Nicmene, kdyz se prekousne par tech traparen a extremnich nechutaren, samoucelnejch Greenovo exhibici a samotnej Green, kterej je naprosto vystavni kyber hovado, zustane tu par fakt paradnich vtipu, humor, kterej se s nicim nesere a par scen, ktery asi nezapomenete. Navic tu je brutalni Rip Torn, dej docela svizne odsejpa a chvily tu je i Eddie Kaye Thomas alias Paul Finch z prcicek. Uz jsem tuhle dobytkarnu videl nekolikrat a vzdy se skvele bavim. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Super film pro všechny magory, blázny a úchyláky. I když myslim, že v tomhle filmu se až moc tlačilo na pilu. Kdyby si Tom Green pár těch svejch úchylností odpustil, tak bych dal možná 4 hvězdičky. Ono koukat se třeba na to, jak Tom Green tahá koně za ptáka bylo i na mě docela nechutný :-/ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Totální hovadina na entou, u které si budete připadat jako naprostí idioti a nebute věřit vlastním očím. To, co se na plátně, potažmo na televizní obrazovce, děje, nemá obdoby. Tom Green se naprosto utrhl ze řetězu a vyskočil ze všech škatulek, přičemž vydatně porušuje pravidla slušného vkusu. Je to ideální film pro zhulenou kalbu, při které budou všichni chodit kolem a halekat nad stupidností a demencí jednotlivých scén. Pro normálního, přesněji střízlivého nebo neintoxikovaného, diváka se Freddyho úlet stane akorát neskonalou blbostí ukazující komediální dno. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zebry v Americe jsou geniální. Freddy Got Fingered však nikoliv. I když se tu vyskytne nějaký podařený fór, Green ho vzápětí ubije naprosto trapným nebo o něco lépe na něj naváže sentimentálním žvástem. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

S touto „komedií“ mám jeden poměrně zásadní problém - zasmál jsem u ní asi třikrát. Zda je (ne)vkusná, nechť si každý rozhodne sám. Osobně si dovedu představit mnohem větší úlet, leč to je pouze prosté konstatování (ani klad, ani zápor). Opravdu však nechápu, co má být vtipného kupříkladu na týpkovi, který nadšeně chytá koně za pyj. Bezpochyby je to absurdní, ovšem dle mého nikoli absurdně vtipné, nýbrž absurdně blbé a ubohé. 1/10 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Těžko nějak začít komentář u filmu, ke kterému cítím různorodé pocity. Tenhle film totiž balancuje někde na hranici geniality a naprosté kraviny. A ta hranice je opravdu tenká. Hlavní hrdina se totiž chová neuvěřitelně šíleně, skoro jako by ani neměl žádný mozek, a právě to je ten kámen úrazu. Ono je to nějakou chvilku vtipné, avšak po čase už mě z toho spíše bolela hlava. Ale naštěstí film nestojí a nepadá s hlavním hrdinou, protože zábavných momentů a postaviček je zde mnohem víc. Předně tedy otec hlavního hrdiny, kterému hrozí, že se ze svého synka jednoho dne zblázní, potom je tu sousedovic kluk, kterému se během filmu přihodí několik nepříjemných zranění (obzvláště to poslední zranění před koncem filmu je hodně zajímavé), a pak je tu brat hlavního hrdiny, který je v 25 letech umístěn do ústavu pro sexuálně zneužívané děti. Každá tato postava má co nabídnout a každá tato postava dokáže hodně rozesmát, záchvatů smíchu jsem měl během filmu několik a musím říci, že jsem si film hodně užil. I když tedy ten konec mi přišel už hodně překombinovaný, ale na druhou stranu bych se rád někdy podíval na ten seriál "Zebry v Americe", který hlavní hrdina vymyslel, vypadalo to opravdu hodně dobře. Takže jak říkám, film je někde na hranici mezi genialitou a odpadem, v mém případě převládá spíše genialita, a tak uděluji tomuto filmu lehce nadprůměrné tři hvězdy. Ale každopádně to tedy byl nezapomenutelný zážitek. ()

Reklama

Reklama