Charles ShyerKamera:
William A. FrakerHrají:
Ryan O'Neal, Shelley Long, Drew Barrymore, Sam Wanamaker, Allen Garfield, Sharon Stone, David Paymer, David Graf, Johna Stewart-Bowden (více)Obsahy(1)
Příběh o zaneprázdněných rodičích, pro které je jejich kariéra přednější než vlastní dcera, o kterou rozvodem nečekaně přijdou. Ta je svěřena do péče své chůvy. Teprve v průběhu soudu, kdy jsou dcerou konfrontováni s dosavadním způsobem života, si uvědomí pravé životní hodnoty. Film poukazuje na důležitý fakt, že rozvodem dvou dospělých nemají trpět jejich nevinné děti. (Roman.Ticka)
(více)Recenze (4)
Ďalší z filmov veľkého štúdia, ktorý "unikol" pražskej dramaturgii a pod názvom NEZMIERITEĽNÉ ROZPORY sa objavil na obrazovkách STV kedysi v prvej polovici 90. rokov. Príbeh o manželstve dvoch budúcich celebrít (on režisér, ona spisovateľka bestsellerov), ktoré sa striedavo milujú a nenávidia aby nakoniec zistili, že patria k sebe. Satira na HOLLYWOOD, krížená romantickou komédiou je sviežim dielkom pripomínajúcim iný skvost tej doby. Drzého synčeka tu vystriedala riadne "podkutá" dcérka v úlohe, v ktorej Drew podáva dôkaz o jej neodškriepiteľnom talente. TECHNICKÁ POZNÁMKA: Shelley Long v slovenskej verzii dabovala Zdena Studenková a dabing sa naozaj vydaril. (10.11.2004) ()
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $12,414,210║Tržby Celosvetovo $12,414,210▐ ()
42. Zlatý Glóbus za rok 1984 - nominace (2) - Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Shelley Long, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Drew Barrymore ()
Je to moc krásný film. Ze začátku romantický, potom komedie a nakonec drama. Od každého něco a skvěle to do sebe zapadá. Všechny tři hlavní herce mám strašně ráda a malá Drew Barrymore mě moc mile překvapila, jelikož byla vážně úžasná. U jejího proslovu u soudu, jací by rodiče měli být, ale nejsou mi nějaká ta slza ukápla. Určitě se na to ještě někdy v budoucnu podívám. ()
- Film byl volně natočen podle manželství a rozvodu režiséra Petera Bogdanoviche a jeho bývalé ženy Polly Platt. (Terva)
- Prvou voľbou pre rolu Blakea Chandlera bola Geena Davis. Nakoniec si rolu zahrala Sharon Stone. (Original.M)
- Jedná se o úplně první film s Sharon Stone, kde se objevila nahá. (TheSlezy)