Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vasco de Gama, město ve státě Goa na západním pobřeží Indie, patřilo v koloniální době Portugalsku. Sám Vasco de Gama tu vlastnil většinu půdy, která po jeho odchodu nemá majitele. Území si rozdělily dva gangy - jeden v čele s Maxem (Shahrukh Khan) a druhý vede Prakash (Sharad S. Kapoor). Nikdo se neodváží překročit pomyslnou hranici. Jednoho dne však přijede po letech za svou rodinou Rahul, bratr Prakashe. Na místní zvyklosti si nehodlá zvykat a na zapovězenou půdu ho to láká čím dál víc, hlavně po té, co zahlédne vyhlášenou krásku Shirley, Maxovu sestru. Shirley je ale pod stálým dohledem svého bratra a získat její lásku nebude vůbec jednoduché. A k tomu si ještě musí poradit s nepřátelstvím obou rodin. (Lyncha)

(více)

Recenze (8)

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika, na kterou jsem se moc těšil a nejsem rozhodně zklamán. Musím však uznat, že děj byl místy až zbytečně rozvleklý a nevýrazný. Nenudil jsem se, ale přece jen to mohlo mít určitě lepší a nápaditější spád vzhledem k zajímavé akčně-romantické náplni. Prostředí bývalé portugalské kolonie Goa a křesťanského vlivu působilo velmi osvěžujícím dojmem a celý příběh tím rozhodně obohacovalo. Motorkářskou módu mám v oblibě, takže i po této stránce jsem si přišel na své. SRK to náramně seklo, role pro něj jak dělaná. Jeho postava mě však přiliš neuchvátila a měl jsem k ní celkový odstup. Říkám si však, jaká je škoda, že se v současné době vydal trochu jiným směrem, neb mi tato jeho herecká stránka moc chybí. A. R. B. jako vždy překrásná, ale musím dodat, že to „hraní“ na „tvrďačku“ se k ní vůbec nehodí, naopak na poli čisté romantiky je excelentní. Ch. Singh mě příliš nenadchl, nemůžu za to, ale jeho výkon byl fádní, což není nic proti ničemu, ale... Kdyby měl tutu roli někdo výraznější a charizmatičtější, asi bych se vůbec nezlobil. Hudba rozhodně nezklamala. Nadprůměr se střídal s průměrem, ale je zde přítomen jeden klenot s názvem Hum To Dil Se Haare, který jasně převyšuje svoji kvalitou vše ostatní. Znám ho již řadu let a těšil jsem se, až ho uvidím v kontextu. Samotný závěr je na jednu stranu až k neuvěření, ale na druhou jsem musel ocenit vnitřní sílu hlavního hrdiny pro čin, který rozhodně potřeboval hodně odvahy, sebezapření ega a touhy po spravedlnosti. Ve skutečném světě..., no nevím, ale jinak až (nad)lidské a překračující obyčejné chápání většiny, což příběhu přidalo velké plus. I přes své menší a větší mušky jsem dostal solidní film ze staré školy, kterou tolik miluji, takže není co řešit a nad čím dumat. Čtyři hvězdy potvrzeny s dovětkem, že se stačí jen bavit a užít si to. Kdo stále hledá důvody, proč na něco nadávat, tak ani nemůže mít šťastný, spokojený a veselý život. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání! Shahrukh Khan si ve svých 35 zahrál pubertálního chuligána, Aishwarya jeho stejně pubertální dvojče. Se žvýkačkou v puse a klackovitou chůzí jí to tedy moc nesluší, daleko víc jí to sekne v sárí, obzvlášť, když má šanci ukázat, jak dobře tancuje. Dále se ve filmu vyskytuje jeden nepovedený trik s animovanou krysou a na závěr to největší klišé, jaké si můžete vymyslet. A to vše vyplněno nudou, nudou, nudou. Shahrukh se to sice snaží občas zachránit tím, že při akčních scénach místo běhání dělá kotrmelce, ale nefunguje to. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Indická Pomáda potkává indické BH 90210. Ale tak náhodou to má mírně ironický odstup ;) Aish a SRK i ve svých letech vypadají poměrně uvěřitelně, takže proč jim upírat Školu zlomených srdcí lomenou West Side Story? Dám si klidně dvakrát, na rozdíl třeba od Takmer růžového príběhu. Navíc Josh s každou reprízou zraje jak víno a pokud máte rádi postkoloniální portugalské vlivy, tak je tu rozměr navíc. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Jóóó, kobry neporazíš ani na plážích Goa! Kvalitní pokus o (hodně) post-teenager romanci mezi vůdci dvou motorkářských band a jejich mladšími sourozenci, který má překvapivě docela spád a udrží pozornost celou dobu. Už jen kvůli těm SRKovým rádoby cool kostýmům a podivným gang hrátkám v čemsi, co vypadá jako pseudořímský amfiteátr, to asi stojí za podívání. ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Obsadit Aishwariu a Shahrukha jako bratra a sestru byla strašná chyba. Mají tak skvělou chemii, že mi to přišlo až jako incest. Tolik řečeno Josh stejně nemá to zábavné něco, co by vás přikovalo do křesla před televizí, a teprve ke konci se zlepšuje, ovšem to, co mělo být "vrchol" v soudní síni je ase strašná nuda. Nedokázala jsem se na film dívat najednou a udělala si asi pět přestávek. Aish snažící se být "cool" mi lezla na nervy, ale jak se postupně její charakter měnil v něžnější a zamilovanou, hned to bylo lepší. Vypadala samozřejmě krásně a Shahrukh vypadal sexy, ovšem nikdy nemůže být dostatečně zdůrazněno jako hrozně vypadají jako sourozenci. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Aishwarya Rai odmítnula nabídku nazpívat vokály pro "Apun Bola" ve prospěch goanské zpěvačky Hemy Sardesai. (NinadeL)
  • Film byl v produkci celé 4 roky. (NinadeL)
  • Aishwarya Rai nosila minimální make up, aby více splynula s místními. Shahrukh Khan zase nosil modré čočky, aby vypadal více jako jeho sestra hraná Aishwaryou. (NinadeL)

Reklama

Reklama