Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z řady úspěšných snímků stavějících na kontrastech životního stylu Indů, žijících mimo Indii (tzv. NRI – Non Resident Indian). Bohatý podnikatel Kishorilal bydlí v USA a při jedné z cest do Indie domluví svatbu mezi svým synem Rajivem a dcerou dávného přítele. Vyšle Rajiva v doprovodu svého pěstouna do Indie na námluvy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Předlouhá indická vykopávka, která se ve finiši už úplně rozplizla. Nemá moc zajímavý obsah – tohle je tuctovka – ani herecké výkony nebo aspoň silné scény. Prostě, holka, co se nedá přesadit z Indie do USA, zvlášť když jí dohazují podrazáka, který jí místo podpory ještě naloží další traumata. /17. 7. 2017/ ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Pardes, je krásna rozprávka o hľadaní skutočnej lásky a hodnôt. Jediné čo tomuto filmu vždy vytýkam sú Mahimine príšerne namaľované ústa. Inak je film hudobne až nadmieru dobrý a aj príbeh je veľmi pekný a zaujímavý. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Tak konečně se ke mně dostal po delší pauze klasický romantický film z období, které mám v indické tvorbě nejraději, a to léta devadesátá a počátek nového tisíciletí. Herci, příběhy, hudba..., jednoznačně velmi silný a opojný mix, který miluji! Samozřejmě člověk samostatně myslící musí pár věcí překousnout a soustředit se spíše na energii, než na (i když ve filmu zvýrazněné a tím pádem pro tvůrce důležité věci) podružné dialogy. Například hlášky, že v USA znamená láska dát a dostat, ale v Indii to znamená dávat, dávat a dávat..., ehm..., inu udělejte si obrázek sami. Také hláška syna (jinak megaspratka) bohatého obchodníka, že Indové jsou pokrytci, je více než na místě. Souhlasím, jsou to velcí pokrytci. Každý národ, ba i společnost je mistrem svého osobitého pokrytectví. Někde více, někde méně, ale Indie je jedním z celosvětových lídrů. Ano, Indie je vždy neuvěřitelná. Nebo další příklad, který mě dostal: „V Indii nepovažujeme hada za zvíře, ale za Boha". Trochu zcestné chápaní Boha, kterému už asi podlehlo mnoho uštknutých lidí, kteří tápou v mýtech. Ale když takovéto věci vymažu, tak se dostávám k hezkému a příjemnému příběhu, který doplňuje velmi poutavá hudba. Hlavně první píseň o lásce k Indii, nejlepší (a pro mě osobně kultovní píseň, kterou znám již pár let před filmem) z narozenin hlavního hrdiny a poslední hitovka se ukrývá na konci, při závěrečné indické férovce. SRK je můj nejoblíbenější indický herec, takže jsem si vše více než užil a Mahima Chaudhry mu velmi sympaticky sekundovala. Musím však přiznat, že zápletka nebyla úplně ono a mnohdy to skřípalo, ale což... Trochu mě zklamaly české titulky, kde se úplně ignorovaly písně. Ale díky bohu je tu naše slovenská sestra Andrea 1717, tak jsem si písně mohl doplnit. Je-li to možné, překládejte prosím i písně! Indické snímky jsou jich plné a vykašlat se na ně je opravdu trestuhodné. Jsem spokojený a užil jsem si to. Na maximum bodů to žel nedosáhlo pro své mnohé dějové kotrmelce a ne až tak silnou emocionálně-romantickou linku, ale čtyři body to s přehledem a jistotou má jasné. ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Subhashi Ghaiovi se po filmu "Khalnayak" něco stalo. Jeho filmy bývaly plné chyb a nesmírně zábavné. Ale pak už jsou jen plné chyb a takové nijaké... Silnými body tohoto filmu jsou SRK a Amrish Puri, ale příběh samotný mne příliš nezaujal. Mahima byla dobrá, na debut velmi, ale nelíbí se mi její hlas, což dosti kazí celkový dojem. Píseň "I love my India" se skvěle pobrukuje, ale jinak ani soundtrack nedosahuje kvalit jiných Ghaiových filmů. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Posedlost Subhashe Ghaie tim, jak strasni a zkazeni z podstaty jsou NRI a zaroven jak krasni a nezkazeni jsou RI (proste ti, co neopousti Mother India radsi ani na dovolenou) je opravdu mohutna a v tomhle kusu to pro me nejak cele vykrystalizovalo - asi nominalne neni o tolik horsi nez vetsina ostatnich filmu s timhle tematem (takze tak 90% bollywoodske produkce), ale ta obsedantni az fetisisticka koncetrace vseho do tohohle aspektu, od dejove linky po nesmyslne chovani postav, je fakt tezko stravitelna. Once was once too much. ()

Reklama

Reklama