Reklama

Reklama

Shakthi: The Power

  • Indie Shakti: The Power (více)

Obsahy(1)

Nandini (Karisma Kapoor) žije v Kanadě se svými dvěma starostlivými strýčky. Provdá se za jejich mladšího obchodního partnera Shekhara (Sanjay Kapoor), narodí se jim syn a manželství je šťastné, dokud Nandini nezjistí, že jí Shekhar zatajil svoji minulost. Přestože tvrdil, že je bez rodiny, tak má v Indii rozvětvené příbuzenstvo. Když k nim mladá rodina přijede na návštěvu, je to pro Nandini šok. Poměry na indickém venkově jsou téměř feudální, manželův otec Narasimha (Nana Patekar) absolutisticky vládne několika vesnicím a navíc vede letitou krevní mstu se sousedním klanem. Nenávist si vybírá oběti na obou stranách a Nandini se bojí o svůj život i o životy svého manžela a syna. (rikitiki)

(více)

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Shakthi: The Power je fakt síla. Kdybych jí potkala jako jeden z prvních indických filmů, tak mám trauma do dneška. Ale bohužel už jsem viděla takové šílenosti jako je Mela, takže tuším, že může být i hůř. Respektive jinak, respektive... Karisma Kapoor hraje mladou manželku a matku, která s manželem, o kterém si myslí, že už nemá rodinu, žije v Kanadě. Potud ok, nic, co by mi trhalo žíly. Ale pak se ukáže, že přeci jenom manžel není sirotek, takže se celá jeho rodina vydává na cestu. Potud stále ok, trocha kulturních rozdílů, sem tam šok, sem tam zmatek v tom, co se vlastně děje, proč všichni hrají tak jak hrají. Ale pak už jsem tomu přestala rozumět úplně. Karisma se dostala do víru jakési války, ve které se žije na hromadě mezi hnojem a podomácku vyráběnýma granátama. Její tchán je místní kápo a kromě toho, že je blázen na hlavu, vede gang rozprostírající se po 40ti vesnicích. Ale má konkurenta, který mu zabil syna. Takže potřebuje nástupce a tím má být Karismin manžel. Ten ale záhy umírá a jeho povinnosti se přesouvají na jeho malého syna... Ono to tak možná děsivě nezní, ale to se musí zkrátka vidět, proč mi každá další minuta žíly trhala. Karisma pořád třeští ty svoje obrovský oči, celé se to láme v nechutnou akční šarvátku, Karisma se několikrát pokouší o útěk, hysterie střídá násilí, nepochopení střídá pokus o samovznícení, tchán se snaží umlátit Karismu k smrti a do toho přichází komediální (!) vsuvka se SRK. A na místo toho, abych měla radost, že se mu zdá o Aishwarye Rai (která hraje sama sebe), jenom nestačím počítat jedno WTF za druhým. SRK si klidně ještě půl dne běhá s kulkou v zádech, ale hlavně ten konec (!!!). To se musí na vlastní oči. Festival Otrlého diváka čeká. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když vám milovaný manžel zatají tu sladkou skutečnost, že není sirotkem, ale že v Indii na něj čeká smečka příbuzných, kteří jakoby vypadli rovnou ze středověku a navíc jeden každý z nich má nějakou psychiatrickou diagnózu,, je to na pováženou. Největším šílencem byl tchán, který patrně ráno ani sám nevěděl, jaké stanovisko bude dnes zastávat a jestli Nandini zmlátí, zavře do špajzu nebo ji nechá jít. Tématem to trochu připomínalo Bez dcerky neodejdu, ale zpracováním se to tříštilo do různých žánrů, přičemž ve všech převládl amatérismus a nezvládnutí filmu. SRK se vyskytuje jen v pár scénách, a i když se jejich odlehčený tón do jinak dramatického příběhu, kde Nandini furt jen bulí a vyvaluje kukadla, moc nehodil, mě v tom filmovém suchopáru udělal aspoň trochu radosti. Včetně vlastně heroického konce, kdy mi bylo líto, že jeho postava nedostala větší příležitost a víc místa. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tak tento film sa rozhodne oplatí vidieť, je ukážkou všetkého čo je v Indii možné, alebo bolo? Vraždy kvôli hrdosti, mnohoročnému nepriateľstvu rodín alebo proste len tak. Úžasná pieseň Aish a SRK nemala chybu. ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl strašně únavný. Když nebezpečí a prolémy ani na okamžik neustanou, tak vás to vyčerpá i jako diváka. Karishma a Nana Patekar jsou mezi mými velkými oblíbenci, ale vzhledem k tomu, že za tři hodiny nezměnili ani jednou výraz tváře (naprosto vyděšený a vším pohrdající), i oni byli únavní. Sanjay Kapoor byl na ránu. Strašně slabý herec, který role dostával/dostává jen proto, že je ze slavné filmové rodiny. Světlým bodem na obzoru je Shahrukh, který to všechno alespoň trochu zachraňuje. Byl skvělý. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Bez dcerky neodejdu po hindustansku aneb naivni NRI Karishmu ceka po svatbe mensi prekvapeni v podobe novych pribuznych v puvodni domovine, kteri veru nezastavaji demokraticke ani liberalni nazory. Pomuze ji s utekem zpet do kasirovane Kanady dobracky (a zlity) bum SRK? Sledujte a dozvite se to, ale nutno rict, ze v Nana Patekarovi a cele indicke spolecnosti maji teda zatracene silne protivniky. ()

Reklama

Reklama