Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (451)

Brygmi 

všechny recenze uživatele

„Chceš zemřít?“ Tahle holka je doopravdy drzá. Vypadá jako porcelánová panenka, ale když promluví, máte chuť ji praštit. Jenže za nepříjemným tónem a arogantním projevem se jen skrývá trpící duše, která čeká, až ji někdo vyléčí. Možná by to mohl být on – Gyeon-woo. „Ňouma“ v růžovém svetříku, kterého nejdříve mlátí jeho matka a později samotná hlavní hrdinka. A on se nechá. Pro tuhle holku by udělal i mnohem víc... Romantická komedie, která rozhodně není jako ty ostatní. Jednak tím, že je korejská (a asijské věci jsou vždy jiné než britské či americké záležitosti) a jednak tou samotnou „sassy girl“. Půvabná a ukřičená… "Stavba mostu příležitostí pro toho, koho miluješ."___Výsledek jednoho volného odpoledne: My Sassy Girl (134 min. dlouhá verze) obsahuje 834 záběrů, průměrná délka záběru je 9,6 sekund. Jen takový pokus, neberte to nijak vážně. Prostě jsem si "to" chtěla zkusit. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

„Wanna die?” –– Romantický filmy mi jdou často proti srsti, ale tohle mě teda dostalo. Asijskou kinematografii mám hodně rád, Korejci mě velice příjemně překvapili už snímkem A Moment to Remember, který sice ze mě slzy nevyždímal, ale nabídl i tak výborný zážitek a já tudíž na romantiku (alespoň tu východní) úplně nezanevřel... ale tohle? Tohle se více než jen povedlo. Vtipem vystlaná romantická komedie, která mě ani na moment nenudila, tu drzou dívenku bych hned bral do postele (i když ty následky by pak přece jen byly asi trošku vážnější) a hned několikrát jsem se při sledování přistihl, jak se nekontrolovaně culím. A onen vyzdvihovaný epilog... inu, co říct? Až do konce závěrečných titulků jsem se jen usmíval od ucha k uchu a tupě civěl na obrazovku. Jasný adept na místo v mý top ten. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pomerne zábavne poňatá romanca, rozdelená do troch kapitol. “Prvá a druhá polovica” bavia, no rozhodne nijak neohúria. Záverečný “epilóg” mal byť podľa tunajších názorov, doslova citovou bombou, práve vďaka ktorej dosahuje tento snímok tak závratných hodnôt. Divák čaká takmer dve hodiny, a potom? Potom si uvedomí, že vidí jeden z mnoha juho kórejských filmov, ktorý zaujme najmä originalitou, no bohužiaľ, po citovej stránke, ho akosi minie .. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prvu polhodinku, mozno trochu dlhsie, som si pri pozerani tohoto snimku hovoril - "Hmm...celkom mila, ale obycajna romanticka komedia....do top 200 veru nepatri" .Avsak postupne, ani neviem ako, si ma film priputal k sebe a ja som prestal rozmyslat a len som sledoval. Ten neuveritelne roztomily humor, ten prijemne sa rozvijajuci pribeh......s minutami pribudal zaujem o dianie a aj sympatie k hlavnym hrdinom. A nakoniec....ANO, dostalo ma to a bol som prijemne ocareny. Mierne som sice predvidal zaver, ktory bol mozno malicko pretiahnuty a tak aj trochu ochladil predchadzajuce pocity, avsak nijak tragicky. Krasne, dojimave, prijemne a zabavne. (8/10 - Director's cut) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Režisérská verze je opravdu trošku moc dlouhá, jenže tady se vám dostane všeho, čím jihokorejské romantické komedie trumfují ty americké - tolik hravosti, upřímnosti, leckdy až dětinsky naivní legrace a hlavně ke konci spoustu čirého dojetí, o kterém si v Hollywoodu můžou nechat jen zdát. Strašně dlouho mě žádný film tolik emocionálně nevynášel do nebes jako My Sassy Girl. O filmu i Ji-hyun Jun se mi dnes bude určitě zdát... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama