Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Recenze (451)

golfista 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, u kterých si od začátku říkáte "je to super, to bude zážitek". V průběhu a po skončení pak přichází rozčarování..... A pak jsou filmy (jako tenhle), u kterých vám od začátku není moc jasné, co na tom ti před vámi sakra mohli mít ?! Vdyť to až TAK super zase není ..... No a pak přijde konec (Epilog) a ten s vámi "zatočí", jak to ještě žádný jiný romantický film nedokázal...... Tohle je romantická komedie s tak krásným koncem, že se mi v posledních vteřinách filmu zdálo i deset hvězdiček málo :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Síce trochu pridlhý a občas detsky naivný film, ale zato veľmi úprimný a sympatický. O priateľstve a láske mladých úplne inak, než sme zvyknutí z Hollywoodu či Nemecka. Formálna stránka presná ako švajčiarske hodinky, ale trochu strohá (aspoň v exteriéroch na kopci mohli použiť filter). O formu tu ale nejde. Štyrmi hviezdami hodnotím Director's Cut. Pôvodná verzia by možno dostala plných päť. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o vztahu dvou lidí již dlouho nebyl tak neklasický. Cestu k sobě hledá spíše nesmělý mladík s nezajímavou minulostí, nejasnou představou o budoucnosti a ledabylým přístupem k současnosti a živelná dívka, kterou pronásleduje smutná událost z minulosti, proti čemuž bojuje vydatným užíváním si přítomností a sní o setkání s mužem z budoucnosti. První polovina osciluje někdy mezi groteskou, teenagerskou a bláznivou komedii založenou na nepravděpodobnosti. Druhá polovina trochu „měkne“, tíhne spíše k něžnější romanci, věci se zde již začínají řešit. Epilog potom vše povyšuje daleko nad rámec běžné podívané, po jejímž zhlédnutí budete mít na chvíli pocit, že létat vysoko v oblacích je tak snadné. Svůj názor k tomuto filmu, svůj vztah k němu, jsem během sledování musel několikrát pozměnit. Změť emocí, které ve mně Moje drzá holka vyvolávala a kterým jsem nedokázal příliš dlouho čelit, mě nutí sáhnout po slovním spojení „emocionální tornádo“. Infantilní radost z každého nového originálního nápadu, mírná otrávenost nad neschopností pohnout příběhem o výrazný kus kupředu, nejistota nad následujícím vývinem situace, slzy dojetí… . Je dost neobvyklé naředit romanci slapstickouvou komedii, akčním sci-fi a psychologickým dramatem, ale jak vidno, Jihokorejcům to nedělá problém. Navíc, což je nejlepší, všechny ty zdánlivě nesmyslné a samoúčelné scény dostanou v závěru smysl. Otázkou však zůstává, zda-li by bez nich celý film nefungoval také a lépe. 85% Zajímavé komentáře: Faye, Le_Chuck, Jhershaw, Eddard, Anderas, plagjoklas, Alexis ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jae-young Kwak .. I. Krásný film, který je zbytečně plný rušivých, předvídatelných a až nevěrohodných momentů. Teenagerské vtípky baví (dokud se nezačnou opakovat) a rozehraný příběh je zajímavý. Slabší je to jednak u chování jinak velmi krásné slečny a dále zejména trapná scéna s vojákem v zábavním parku .. tomu se prostě nedá uvěřit a tyto scénáristické „tupé chvilky“ skutečně velmi rušily a neseděli mi tam. Ostatně, takovou drzou dívku bych tak dlouho rozhodně nedobýval! Dle mého názoru by si už samotný film zasloužil trochu prostříhat, aby sahal výše, k pomyslné dokonalosti. Proto si nedovedu představit, že Director's cut verze je ještě o nějakých 14 minut delší. Tohle byl jeden z mých prvních jihokorejských romantických filmů a ač je tady mnohými považován za ten nejlepší, musím otevřeně říct, že není a hned tři následující jihokorejské romantické snímky, které jsem si poté dal byli skutečně zajímavější, dojemnější .. jednoduše lepší! 75%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak toto islo absolutne mimo mna :( Hodinu som trpela tie kvazi vtipne momenty, ktore vsak mne prisli skor trapne, ako humorne, rovnako ako aj nesympaticke postavy. A aj napriek tomu, ze som to pozerala na 3-krat, som to nejako dotiahla do konca, ale s obrovskym sebazaprenim. Cakala som nejaky ten uchvatny zaver, ale neprisiel. Neviem, ci som mala zly den, ale epilog okolo mna preletel bez akehokolvek povsimnutia. Moj druhy korejsky film dopadol nie velmi valne, a lutujem, ze to nezostalo zatial iba pri jednom, a to Moment to Remember. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Romantické seznámení?! Opilá dívka se (kdyby jen se) v metru v opilosti pozvrací (on se málem přidá) a potom odpadne. On ji vynese z metra, vyvleče do pokoje v motelu (4 patro), zaplatí přemrštěnou cenu a sotva ze sebe osprchuje zvratky, vtrhne mu do pokoje policie, nastříká do očí slzný plyn a ocitá se ve vězení, po propuštění to schytá i doma. A ke všemu se ozve ona neznámá a k něžné dívence má hodně daleko. Dá si pár skleniček a vše se opakuje, pouze na zvracení dojde až v pokoji. „Náš vztah je tak zvláštní.Potkali jsme se teprve před třemi dny, a už jsme spolu dvakrát spali v motelu.“ Tak takhle začíná sled absurdních situací v první části. „Když jsem s ní,den vždycky tak rychle uteče.“ Aby se druhá polovina pozvolna změnila na romantické melodrama.Úchvatný film o náhodách, které řídí a komplikují naše životy, ale někdy se změní i v náhody šťastné. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná romantická komedie, která je ovšem opravdu nevkusně dlouhá. Někdo může říct, že by se tím omezila brilatní vyváženost filmu a podobný blbosti, ale mě přišla například scéna s dezertérem v zábavním parku uplně zbytečná. Jinak se mi to ale líbilo hodně a hlavní představitelé jsou moc sympatičtí. ()

May 

všechny recenze uživatele

Ano, 'přeplněný emocemi' to vystihuje přesně. Západní kinematografie nikdy nemůže natočit tak ladný film, film plný citu, jako je My Sassy Girl, která člověka pohltí od samého začátku a její dvě a čtvrt hodiny jsou jen užaslým proplouváním životem dvou lidí, kteří se, i když se to někdy nezdá, mají nadevšechno rádi. Je pozoruhodné, jak dokáží asiati zahrát na ty nejskrytější touhy diváka a dopřát mu tak neobyčejný pohled na film, který je veskrze úplě obyčejný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHTĚL JSEM POTKAT DÍVKU STEJNĚ, JAKO SE TO DĚJE V ROMANTICKÝCH KNÍŽKÁCH. ALE TEHDY...“ /// Jinačí romantika, což se vlastně vod Korejců vočekává. Vona je trhlá (po korejsku), von se chová jako idiot (po korejsku) – což má bejt asi teda vtipný. No a možná i díky tomu zažijou zvláštní věci. Ukazujou, že to jde i bez píchání a že osudová láska si cestu vždycky najde. Moc mě to nebralo, ale upřít jim nemůžu, že romantiku vykřešou skoro ze všeho. Třeba z blití. Holky si asi svoje najdou. Místo esemesky se tady napíše romantickej dopis a pro lásku se dělaj zoufalý věci (kluk je dělá…), takže to by mohlo zaimponovat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Našel jsem si holku. Chlastá a blije. 2.) Stará mě furt mlátí. Prej je to vtipný… 3.) Thx za titule „JimiH“ a „[d9]“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

On jí zachránil život před pádem do kolejiště. Ona mu zachránila život před živořením v zajetých kolejích. Bůh prý nehraje s vesmírem v kostky, ale setkání Gyeon-woo a Dívky, jejíž jméno se příznančně nikdy nedozvíme, začalo komickou náhodou a skončilo osudově. Dívka se zdá být od rány a křehký výhonek začne v masožravé rostlině klíčit až v druhé polovině, ale tahle korejská metafyzická romance bez polibků a nyvých vyznání mě pohltila mnohem dříve. Svou nepřímočarou poetikou a nevypočitatelností. Minimalismus prostředků, maximum účinku. Skladbu Canon in D od Pachelbela jsem znala, hrála i zpívala už dlouho, ale tohle bylo poprvé, co jsem ji slyšela v nikoli spirituální, ale pozemské tónině. Gomapsupnida, Kwak. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

kde se dají sehnat takovýhle kluci? jen v Jižní Korei? jedu tam okamžitě :-) panebože, co ten kluk pro ni udělal.. na jednu stranu komické, na druhou roztomilé, na třetí.. vykašlala bych se na ni hned :-) působivý snímek, který ani svou délkou příliš nenudí.. má poměrně dost vtipných částí.. a konec je velice podařený :-) sečteno podtrženo.. dám si to někdy znova :-) P.S. kdo z Vás pánové si se mnou vymění botičky?? :-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo nemá příliš zkušeností s korejským filmem, třeba tak jako já, pro kterého kdysi byla My Sassy Girl vůbec prvním zážitkem podobného zeměpisného rázu, ten bude asi překvapený, co si právě Jae-young Kwak představuje jako romantickou komedii. Docela zmatený, ale upřímně krásný příběh, solidní várku gagů a nějakou tu malinkou nechutnost, ať to má říz. Spokojenost by byla ještě vyšší, kdyby ve filmu nebyla přítomná pro mě naprosto nepochopitelná pasáž v parku, která působí jako pěst na oko a hlavně nedává naprosto žádný smysl. A ano - závěr má pořádnou sílu, ale ani ne tak ten úplný jako spíš volání z hory na kopec a odjezd vlaku. 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No misty sice lehce otravna, ale vetsinu casu naprosto perfektni, mila a vtipna romantika. Problem totiz je, ze po uvodnim vtipnym seznameni, se postavy ani dej nijak nevyvyji, schazi se, ona ho furt mlati a dela drsnou, on by ji chtel polibit a ja akorat cekal, kdy uz toho saskovani nechaj a konecne to spolu daj dohromady. Jenze to se stale nedeje a dej se tak na dobrou hodinu zasekne na miste, vzdy kdyz uz to vypada, tak sem tvurci hodi zas dalsi variaci na scenu ona ho prasti a jedem furt dal ve stejnejch kolejich a to uz fakt za chvilku zacne otravovat, ale nastesti to je vzdy jednou za cas ozvlastneny nejakou perfektni scenou - terminator, akce vojaku. Ne, ze by film nudil nebo prestal bej vtipnej (na delku pres dve hodiny uspech), ale je to proste zbytecne natahovany. Ale vyslednej dojem zvedne perfektni zaver. K tomu si prictete, ze to je cely paradne a svizne natoceny, hraje prijemna hudba a herci jsou stoprocentni sympataci, ktery se vam nebudou plest se stovkama dalsich asiatu, ktery se okolo nich motaj a vychazi jedna z nejlepsich korejskejch romantickejch komedii, kterou jsem videl, i kdyz ne ze bych jich videl nejak moc. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Utahany a (az na Epilog) predvidatelny film, ktery bych, byt reziserem, radeji zkratil. Napriklad o opravdu trapnou a nudnou scenu s dezerterem. Priznam se, ze jsem na tom nenalezl vubec nic cituplneho ani objevneho, jen obycejnou romantickou komedii s asi tremi dobrymi vtipky a nesympatickym hlavnim hrdinou. Nebyt zaverecnych 15 minut, tak je to opravdu extremne slabe. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

My Sassy Girl je romantická komédia, z ktorej romantika tryská temer každým záberom. Na rozdiel od romantiky hollywoodskej produkcie, kde vždy musí byť on, ona a ten tretí, od ktorého/ej on/a ujde naspäť k svojej skutočnej láske, rieši MSG iba vzťah dvoch ľudí, bez akýchkoľvek milostných interakcií s inou postavou. Režijne až tak zaujímavý nie je, skôr je zaujímavý scenárom, ktorý na prvý pohľad pôsobí ako zlepenec rôznych absurdných situácií,ktoré síce nie vždy držia pokope, ale svoj účel – predstavenie postáv a naše vžitie sa do postáv – spĺňajú dokonale. Tomu pomáhajú aj nostalgické klavírové brnkačky. Prvá časť, ladená komediálne zas až toľko romantiky neposkytuje, všetko však vynahradí druhá časť, z ktorej niektoré scény by mali pre režisérov žánru premietať ako šlabikár (lodičky, 100 dní, školské uniformy..a tak by som mohol pokračovať). Napriek tomu, že film je preromantizovaný, ani jedna scéna nepôsobí vydieračsky a prvoplánovo. Časť „Overtime“ je už len čerešňou na torte, ktorú pozorný divák vytuší už na začiatku. Takže u mňa má tento film o strachu začať niečo nové a jeho prekonávaní s odretými ušami 10/10 (úplne presne by to bolo 95% :-) ), pretože nejaké muchy to má, ale fakt je, že keď to porovnáme so západnou konkurenciou, tento film po replike „Chceš zomrieť ?“ vyhráva technickým K.O. v prvom kole. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nádherná romantická komedie, která doslova pohladí po duši!První polovinu filmu jsem si celou dobu říkal, je to pěkné, ale proč to má proboha na csfd 88% (k 12.1.2009)?? Najednou se film překlopil do druhé části a z romantické komedie se začalo stávat drama a pomálinku jsem začal chápat místní hodnocení. Ovšem pak přišlo epilog a já musím plně souhlasit s kolegyní Mertax, v tu dobu opravdu budete chtít, aby vedle Vás někdo byl a držel Vás za ruku. Jedno z mých prvních setkání s asijskými romantickými filmy, ale můžu s jistotou prohlásit, že zdaleka ne poslední! Jen mne trochu mrzelo, že snímek mi někdy přišel trochu natahovaný (viděl jsem director's cut), ale za ten pocit co ve mě zanechal, si zaslouží pět hvězdiček....... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi milá romantická komedie o svérázné dívce a chlapci, který po jejím boku dospěje. Hodně jsem se bavila především při spisovatelských pokusech a chvílemi se mi chtělo docela zvracet. Závěr byl příjemným zklidněním bláznivého příběhu.Velká škoda té délky fimu, někdy je méně více. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to můj typ, ale nelíbí se mi." To zní nebezpečně, ale já jsem se u toho bavil. Co taky dělat jiného, když ňouma s potenciálně vypařovacím penisem potká křehkou bytost s generálskými geny, direktem vězeňského dozorce a neuvěřitelně malou schopností spalovat alkohol. Hodný ňouma prostě musí být po zásluze ponižován, úkolován a také bit při squashi či kendu. Normálně bych mu to nepřál, ale on to tak chce, jen o tom ještě neví. Za to já vím, že scény s pochodujícími vojáky v metru, chlastání ve studentských uniformách s občankami v rukou nebo frťanový výkon budoucího tchána si budu pamatovat celý život. ()

Související novinky

Reklama

Reklama