Yeopgijeogin geunyeo

• Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

POMO

všechny recenze uživatele

Síce trochu pridlhý a občas detsky naivný film, ale zato veľmi úprimný a sympatický. O priateľstve a láske mladých úplne inak, než sme zvyknutí z Hollywoodu či Nemecka. Formálna stránka presná ako švajčiarske hodinky, ale trochu strohá (aspoň v exteriéroch na kopci mohli použiť filter). O formu tu ale nejde. Štyrmi hviezdami hodnotím Director's Cut. Pôvodná verzia by možno dostala plných päť. ()

Renton

všechny recenze uživatele

Scénář: Jae-young Kwak .. I. Krásný film, který je zbytečně plný rušivých, předvídatelných a až nevěrohodných momentů. Teenagerské vtípky baví (dokud se nezačnou opakovat) a rozehraný příběh je zajímavý. Slabší je to jednak u chování jinak velmi krásné slečny a dále zejména trapná scéna s vojákem v zábavním parku .. tomu se prostě nedá uvěřit a tyto scénáristické „tupé chvilky“ skutečně velmi rušily a neseděli mi tam. Ostatně, takovou drzou dívku bych tak dlouho rozhodně nedobýval! Dle mého názoru by si už samotný film zasloužil trochu prostříhat, aby sahal výše, k pomyslné dokonalosti. Proto si nedovedu představit, že Director's cut verze je ještě o nějakých 14 minut delší. Tohle byl jeden z mých prvních jihokorejských romantických filmů a ač je tady mnohými považován za ten nejlepší, musím otevřeně říct, že není a hned tři následující jihokorejské romantické snímky, které jsem si poté dal byli skutečně zajímavější, dojemnější .. jednoduše lepší! 75%. ()

Superpero

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná romantická komedie, která je ovšem opravdu nevkusně dlouhá. Někdo může říct, že by se tím omezila brilatní vyváženost filmu a podobný blbosti, ale mě přišla například scéna s dezertérem v zábavním parku uplně zbytečná. Jinak se mi to ale líbilo hodně a hlavní představitelé jsou moc sympatičtí. ()

Jara.Cimrman.jr

všechny recenze uživatele

"Je to můj typ, ale nelíbí se mi." To zní nebezpečně, ale já jsem se u toho bavil. Co taky dělat jiného, když ňouma s potenciálně vypařovacím penisem potká křehkou bytost s generálskými geny, direktem vězeňského dozorce a neuvěřitelně malou schopností spalovat alkohol. Hodný ňouma prostě musí být po zásluze ponižován, úkolován a také bit při squashi či kendu. Normálně bych mu to nepřál, ale on to tak chce, jen o tom ještě neví. Za to já vím, že scény s pochodujícími vojáky v metru, chlastání ve studentských uniformách s občankami v rukou nebo frťanový výkon budoucího tchána si budu pamatovat celý život. ()

genetique

všechny recenze uživatele

Film je dejovo rozdelený na tri časti a ja môžem aspoň jednotne ohodnotiť každú z nich. Takže 'prvá polka': vzťahová koverzácia na nízkej úrovni, z čoho sa ju snaží vytiahnuť trošku kvalitnejší nápad, škoda, že nerozvitý. - 65%. 'Druhá polka': svižnejšie, zábavnejšie, dejovo konečne viac rozvité a iskrivejšie. Možno konečne trošku viac typické. - 70%. A 'Epológ': Krátky, krásny, dojemný! - 90%. Herci sú inak v pohode a určite sa jedná o jeden z najzaujímavejších párov a ich jedinečných vzťahov vo filme. Škoda, že sa to tak netiahlo od začiatku. Výsledok - 75%. ()

• Film je natočen podle skutečné události. (Kulmon)

Související novinky