Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (451)

golfista 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, u kterých si od začátku říkáte "je to super, to bude zážitek". V průběhu a po skončení pak přichází rozčarování..... A pak jsou filmy (jako tenhle), u kterých vám od začátku není moc jasné, co na tom ti před vámi sakra mohli mít ?! Vdyť to až TAK super zase není ..... No a pak přijde konec (Epilog) a ten s vámi "zatočí", jak to ještě žádný jiný romantický film nedokázal...... Tohle je romantická komedie s tak krásným koncem, že se mi v posledních vteřinách filmu zdálo i deset hvězdiček málo :) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ech. Ach. Ouvej. V příjemném rozpoložení jsem si pustil tenhle opěvovaný film a těšil jsem se, jak mě dojme svou křehkostí, zaujme svou svěžestí nebo aspoň uchvátí svou romantičností. Čekal jsem. Přežíval jsem nudné scény, skřípal jsem zuby u patetických nebo zcela nesmyslných dialogů, zíval jsem na místech kde jsem tušil vtipy. Jedny z mála scén, které mě vytrhly z nedobrovolné letargie byly akční scény z nerealizovaných scénářů, které byly natočeny pravda šmrncovně. Tak, že jsem si nemohl nepřát, aby scéna pokračovala namísto hlavního filmu. Ke konci se film navíc roztopil v romantickém cukrkandlu, přičemž fakt, že se film tomuhle ulepenému patosu poměrně úspěšně vyhýbal, byla jedna z mála věcí, která mě na něm imponovala. A ta délka? Ach jo... Už vidím ty kameny, které po mě metáte. Abych se ale nezpronevěřil svému svědomí, musím. Za pár podařených scén a technickou stránku filmu: 40% ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Popravdě, já jsem nikdy nebyl na romantické komedie, natož ještě asijské. Britská Love Actually byla spíše výjimkou potvrzující pravidlo. Dokud jsem si jednoho dne ze zvědavosti nepořídil a nepustil MSG.. Už první minuty dávají tušit, že tento film bude neobyčejným zážitkem. Dvě hodiny sledujeme humorný, hřejivý a lehkou rukou natočený snímek o vztahu roztomilého ťunťy Gyeon-wooa a neodolatelně temperamentní dívky, která nejde pro nějakou tu ránu pěstí daleko. Hezké a velice, velice příjemné.. Jenže pak přijde EPILOG, poslední část filmu, z které mi spadla čelist až na podlahu a během které jsem se ze štěstí a dojetí doslova koupal v přívalu slz. Něco tak neskutečně krásného, emotivního a cituplného jsem do té doby nikdy neviděl. To se nedá ani slovy popsat, jak nádherným a příjemným šokem pro mne závěrečná epizoda a vlastně celý film byly. Pokud jste aspoň trochu romanticky založení, zaručeně tomuto fantastickému korejskému snímku podlehnete, nehledě na nějaké nesrovnalosti v ději a chování postav, jež filmu někteří vytýkají. MSG zůstane navždy v mém srdci a na pomyslném filmovém piedestalu jako vůbec můj nejmilejší film. NÁÁÁDHERA! 10/10! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo nemá příliš zkušeností s korejským filmem, třeba tak jako já, pro kterého kdysi byla My Sassy Girl vůbec prvním zážitkem podobného zeměpisného rázu, ten bude asi překvapený, co si právě Jae-young Kwak představuje jako romantickou komedii. Docela zmatený, ale upřímně krásný příběh, solidní várku gagů a nějakou tu malinkou nechutnost, ať to má říz. Spokojenost by byla ještě vyšší, kdyby ve filmu nebyla přítomná pro mě naprosto nepochopitelná pasáž v parku, která působí jako pěst na oko a hlavně nedává naprosto žádný smysl. A ano - závěr má pořádnou sílu, ale ani ne tak ten úplný jako spíš volání z hory na kopec a odjezd vlaku. 75% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Klenot. Romantický film bez jediného bozku – tak to už hej. Čakal som niečo poriadne naivné, s prehrávajúcimi hercami a dostal som veselí romanťák akého sa v americkej produkcii nedočkáme ani omylom. I keď ma k zhliadnutiu dokopal trailer na remake je jasné že kúzlo tohto filmu je jedinečné a odporúčam každému absolútne každému bez rozdielu či takéto filmy má rád alebo nemá pretože toto je proste „must see“. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Kulmon)
  • V dívčinném scénáři válečnického filmu je lotr pojmenován Kyun-woo a hrdinka se jmenuje Jung-jo. Proto předpokládáme, že dívčino křestní jméno je Jung-jo. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama