Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (451)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Aby byl správně vyjádřen můj úžas nad tímto snímkem, musím připomenout, že NEMÁM rád slaďáky.... Doposud mě oslovila jediná romatická komedie a to Nothing Hill ( 1999 )... o to větší obdiv si u mě Jae-young Kwak ( jako režisér ) a oba hlavní představitelé získali. Poutavé, vtipné a odzbrojující.. Ani chvilku jsem se po celou dobu poněkud delší stopáže nenudil a závěrečný epilog ? No to byl teda závěr :) .. 90%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je môj typ, ale nemám ju rád"...Tak tomuto hovorím romantická komédia, v tomto sú kórejci doma. Zopár scén v director ´s cut pôsobí tak nejak navyše, hlavne tá s vojenským zbehom v lunaparku, ale aj všetky scenáristické výtvory hlavnej hrdinky a ich v podstate úplne zbytočný filmový prepis... Všetko ostatné bola dokonalosť v danom žánri. Ich naozaj netradičný vzťah (poznáme sa 3 dni a už dvakrát sme spali v moteli) diváka udržuje v napätí, pretože rovnako ako hlavná postava , nikdy nevieme, čo sa stane. Niekoľkokrát som sa naozaj výborne zasmial, hlavne čistenie parochne od zvratkov v metre, fantastická "schôdzka naslepo", či hláška "nazdar, koťe si volná?". Ak sa bavíme o romantike tak, A moment to remember jasne vedie, ak o romantickej komédii, vyhráva My sassy girl. S takým dievčaťom je to niekedy ťažké, ale o zábavu je postarané. Kórejský hit jak delo... "Chceš umrieť?" 100%. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo nemá příliš zkušeností s korejským filmem, třeba tak jako já, pro kterého kdysi byla My Sassy Girl vůbec prvním zážitkem podobného zeměpisného rázu, ten bude asi překvapený, co si právě Jae-young Kwak představuje jako romantickou komedii. Docela zmatený, ale upřímně krásný příběh, solidní várku gagů a nějakou tu malinkou nechutnost, ať to má říz. Spokojenost by byla ještě vyšší, kdyby ve filmu nebyla přítomná pro mě naprosto nepochopitelná pasáž v parku, která působí jako pěst na oko a hlavně nedává naprosto žádný smysl. A ano - závěr má pořádnou sílu, ale ani ne tak ten úplný jako spíš volání z hory na kopec a odjezd vlaku. 75% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

kde se dají sehnat takovýhle kluci? jen v Jižní Korei? jedu tam okamžitě :-) panebože, co ten kluk pro ni udělal.. na jednu stranu komické, na druhou roztomilé, na třetí.. vykašlala bych se na ni hned :-) působivý snímek, který ani svou délkou příliš nenudí.. má poměrně dost vtipných částí.. a konec je velice podařený :-) sečteno podtrženo.. dám si to někdy znova :-) P.S. kdo z Vás pánové si se mnou vymění botičky?? :-) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vtipné, lehké, s nadsázkou, romantické, velmi Korejské... určitě ano. Korejci snad i blicí scénu umí natočit celkem poeticky. Pachelbelův kánon také určitě dojme. Ale když ho jako muzikant neustále omíláte na pohřbech a vánočních koncertech, získáte k němu trochu jiný vztah. Co jsem tím chtěl říci? Třeba že neexistují žádné jediné, univerzální a správné emoce. Stejně jako v hudbě. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • V dívčinném scénáři válečnického filmu je lotr pojmenován Kyun-woo a hrdinka se jmenuje Jung-jo. Proto předpokládáme, že dívčino křestní jméno je Jung-jo. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama