Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná v roce 1983, kdy se student vysoké školy In-woo setká se ženou, která se ukryje pod jeho deštník před lijákem. Je to láska na první pohled. Bohužel In-woo musí odjet na povinnou vojenskou službu. Poté se příběh posune o 17 let kupředu do roku 2000. Hlavní hrdina je nyní středoškolským učitelem. Oženil se s jinou ženou a má dceru. Jednoho dne mu ale jeden ze studentů připomene jeho první lásku. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (27)

tombac 

všechny recenze uživatele

Další moc pěkné korejské melodrama plné citu. Sekvence, v nichž se mladý student Suh In-woo zamiluje do studentky Tae-hee, a ta jeho lásku opětuje, jsou krásné. Scéna, ve které oba tančí jako černé siluety na pozadí červánků, je nádherná.. Bohužel druhá linie příběhu mi už tolik nesedla. Ale i tak to je moc milý, procítěný film se sladkobolným koncem. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Byl pozdní večer, první Máj. První Máj byl lásky čas. Ale co to melu. Je Valentýn, a tak jsme si řekli, že se podíváme na romantický snímek. Tenhle nám byl doporučen jako pravá romantika. Po prvních deseti minutách mě přítel prosil, abychom to vypnuli. Že je to moc gay. Ale no tak, není, říkala jsem, vytrváme, to se zlepší. A ono jo. Když nastoupil jako učitel. Ale pak se to zase zvrtlo. Ono to bylo gay. Což by nevadilo, kdyby to nebylo tak neúnosně nudný, nesympatický a prázdný. Nejhorší film na Valentýna, nejhorší korejský film, který jsem za poslední rok dva viděla. Nebavilo mě to. Nejlepší zážitek z filmu jsem měla, když jsem ho vypnula. A ani Byeong-heon Lee to nezachránil. Vlastně nepředvedl nic ohromujícího, jen si tam tak chodil, culil se, občas mu tekly slzy, rozčílil se, ale byla to tak prázdná gesta, že to nedokázalo zaujmout. Bylo to hodně slabé a jsou to i hodně slabé 2* - málem to byla hvězdička, kdybych si nevzpomněla na tu jedinou scénu, která se mi líbila - na pláži, kdy se snažil být pan nenápadný. Jedna jediná scéna. P.S.: Název filmu je docela spoiler, co? :-D ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Smutné, dramatické, tragické. Tohle bylo jiné korejské drama. I když šlo o lásku. Narodit se znovu a vyhledat svého milého, aby mohli být zase spolu je nádherná myšlenka. Po první půlhodině se začne odvíjet jiný příběh chudáka pana učitele, který se zamiluje do svého žáka. Nešťastná to událost. Myslela jsem, že je to ztracený syn, ale konec byl víc než překvapivý. I závěrečný seskok ze skály byl dost šokojící, ale posléze vlastně hezký, i když strašně tragický. "Umřu, když skočím ze skály?" "Ne. Tím život nekončí." ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých prvních korejských snímků co jsem viděl a líbil se mi i nyní napodruhé. Lee Eun-ju je opravdu půbavná dívka, kdo by ji neschoval pod deštník že :-) Od samého začátku příjemná romantika, ovšem to (bohužel) nevydrží věčně. Nicméně, scénka v Motelu nemá chybu včetně roztomilého škytání, stejně tak opravdu nádherně působí ty siluety když si ti dva spolu při zapadajícím slunku zatančí valčík - ach, takhle já si přestavuji výborně podané romantické chvilky, za tohle má u mne režisér plný počet bodů. Ale některým láskám není přáno, takže děj se posune kapánek dopředu a vyklube se z toho zajímavé drama - a o to lépe, že divákovi je vše vysvětleno až na samotném konci. Uznávám, že hlavní téma každému možná nesedne, ale způsob jakým je to zpracováno zde mi nijak nevadil, právě naopak. Díky za krásný film Lee Eun-ju, RIP. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Námetom velice zaujímavý snímok, ktorý ponúka velice triezvy pohľad na homosexualitu, lepšie povedané jednu z jej foriem, pričom zvolil IMHO trošku trnitejšiu cestu. Predsa len publikum ľahšie prijíma lásku medzi ženami, ako medzi mužmi. Ale vo výsledku musím podotknúť, že zvolená forma môže mať úspech aj u konzervatívnych a bez náznaku potreby šokovať diváka dostávame film, ktorý je predovšekým o láske. Emocionálny dopad na mňa bol trošku pod očakávania, ale nemôžem ináč ako film doporučiť. Po Hledám Amy ďalší z filmov, ktoré dokazujú, že pri troche filmárskej zručnosti sa dá. Mimochodom Byung-hun Lee hraje opäť skvele. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama