Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná v roce 1983, kdy se student vysoké školy In-woo setká se ženou, která se ukryje pod jeho deštník před lijákem. Je to láska na první pohled. Bohužel In-woo musí odjet na povinnou vojenskou službu. Poté se příběh posune o 17 let kupředu do roku 2000. Hlavní hrdina je nyní středoškolským učitelem. Oženil se s jinou ženou a má dceru. Jednoho dne mu ale jeden ze studentů připomene jeho první lásku. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (27)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na typickou korejskou romantiku, která mě docela bavila. Jenže pak se to začalo ubírat jistým směrem, který mi nic moc neříkal. Nemám problém s námětem, ale spíš se zpracováním. Nejvíc mi vadilo, že ta jejich láska nedostala dost prostoru na to, aby se do ní divák pořádně vžil a později chápal chování hlavního hrdiny. Byung Hun neumí hrát špatně, ale už jsem ho viděla v lepších rolích... vlastně všechny role, ve kterých jsem ho viděla, byly lepší. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Byl pozdní večer, první Máj. První Máj byl lásky čas. Ale co to melu. Je Valentýn, a tak jsme si řekli, že se podíváme na romantický snímek. Tenhle nám byl doporučen jako pravá romantika. Po prvních deseti minutách mě přítel prosil, abychom to vypnuli. Že je to moc gay. Ale no tak, není, říkala jsem, vytrváme, to se zlepší. A ono jo. Když nastoupil jako učitel. Ale pak se to zase zvrtlo. Ono to bylo gay. Což by nevadilo, kdyby to nebylo tak neúnosně nudný, nesympatický a prázdný. Nejhorší film na Valentýna, nejhorší korejský film, který jsem za poslední rok dva viděla. Nebavilo mě to. Nejlepší zážitek z filmu jsem měla, když jsem ho vypnula. A ani Byeong-heon Lee to nezachránil. Vlastně nepředvedl nic ohromujícího, jen si tam tak chodil, culil se, občas mu tekly slzy, rozčílil se, ale byla to tak prázdná gesta, že to nedokázalo zaujmout. Bylo to hodně slabé a jsou to i hodně slabé 2* - málem to byla hvězdička, kdybych si nevzpomněla na tu jedinou scénu, která se mi líbila - na pláži, kdy se snažil být pan nenápadný. Jedna jediná scéna. P.S.: Název filmu je docela spoiler, co? :-D ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Další moc pěkné korejské melodrama plné citu. Sekvence, v nichž se mladý student Suh In-woo zamiluje do studentky Tae-hee, a ta jeho lásku opětuje, jsou krásné. Scéna, ve které oba tančí jako černé siluety na pozadí červánků, je nádherná.. Bohužel druhá linie příběhu mi už tolik nesedla. Ale i tak to je moc milý, procítěný film se sladkobolným koncem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektná romantická dráma z juhokórejskej produkcie. Má vynikajúci príbeh o mužovi, ktorý je už ženatý a má rodinu, ale stále nemôže zabudnúť na svoju prvú lásku, ktorá bola aj jeho jedinou skutočnou a teraz pracuje ako učiteľ na strednej škole. Ale začne pociťovať zvláštnu prepojenosť s jedným svojim študentom a nevie, čo si má o tom myslieť, ale postupne čím ďalej viac verí tomu, že študent bol v predchádzajúcom živote práve jeho láskou. Spracovanie sa mi veľmi páči, prvá polhodina sa venuje vzťahu oboch zamilovaných mladých ľudí, ktorí sa postupne zbližujú, síce táto časť nie je až tak dobrá, ako by mohla byť, hlavne kvôli tomu, že ich vzťah nepôsobí až tak silno, ako by bolo pre potreby filmu vhodné, ale tiež som s ňou spokojný, no keď sa dej presunie o sedemnásť rokov neskôr, tak už začne ten pravý filmový zážitok, postupne sa zoznamuje so všetkými dôležitými postavami a na slušný vzťah učiteľa k študentom sa veľmi dobre pozerá, ale potom sa už začne čím ďalej viac prejavovať prepojenosť študenta s učiteľom a to patrí medzi to najzaujímavejšie, čo som nielen v juhokórejskej filmovej tvorbe vôbec videl. A k tomu ten úžasný záver. Herecké obsadenie je perfektné, skvelý Lee Byeong-hyeon v hlavnej úlohe, jeho láska Lee Eun-ju, ku ktorej som si ale nedokázal vytvoriť až taký vzťah, ako je v podobných filmoch zvykom a zaujímavé postavy študentov. Réžia a technická stránka sú veľmi dobré, tento film sa ani nesnaží pôsobiť výraznejšie emocionálne, ale napriek tomu má takú zvláštnu pôsobivosť, ktorú si film udržuje po celý čas. S týmto filmom mám mierny problém z morálneho hľadiska. Neberiem do úvahy samovraždu, prevteľovanie a ani homosexuálnu lásku, ktorá vlastne ani nie je homosexuálna, ale to, že je niekto ochotný sa úplne vzdať svojej rodiny a dokonca aj vlastného dieťaťa pre prvú lásku, toto ide po racionálnej stránke úplne mimo mňa. Ale nemôžem si pomôcť, toto je perfektný film, na ktorý sa určite nezabúda. 88% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Tombaca mi mnohem víc sedla linie mezi učitelem a žákem. Film je to docela smutný, ale ani trochu vyderačský, konec je takový povznášející a krásně romantický. Do nějakého pláče jsem měl sice daleko, ale myslím, že se tvůrci ani diváka rozbrečet nesnažili. I romantický film může mít krásný smutný konec, aniž by vás nutil plakat. Spíše mi přišel takový nadčasově romantický:-) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Námetom velice zaujímavý snímok, ktorý ponúka velice triezvy pohľad na homosexualitu, lepšie povedané jednu z jej foriem, pričom zvolil IMHO trošku trnitejšiu cestu. Predsa len publikum ľahšie prijíma lásku medzi ženami, ako medzi mužmi. Ale vo výsledku musím podotknúť, že zvolená forma môže mať úspech aj u konzervatívnych a bez náznaku potreby šokovať diváka dostávame film, ktorý je predovšekým o láske. Emocionálny dopad na mňa bol trošku pod očakávania, ale nemôžem ináč ako film doporučiť. Po Hledám Amy ďalší z filmov, ktoré dokazujú, že pri troche filmárskej zručnosti sa dá. Mimochodom Byung-hun Lee hraje opäť skvele. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Romantické drama s velmi originálním námětem o lásce na první pohled mezi studentem In-woo (Byeong-heon Lee) a studentkou Tae-hee (Eun-ju Lee), které se postaví do cesty nejtěžší překážka života, ale i přesto si spřízněné duše k sobě najdou cestu . . . ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Následují SPOILERY. V tomhle filmu mám problém s tím, jak je zde pojata reinkarnace - když už se smířím s tím, že by něco takového mohlo existovat, tak rozhodně ne v této podobě (tj. znovu reinkarnace v člověka, setkání se s tou samou osobou, vzpomínky na předchozí život, pan učitel vypadá až moc mladě na to, aby od smrti oné dívky uběhlo dostatek let, aby se mohla reinkarnovat a znovu dorůst do věku žáka...). Je mi jasné, že právě toto dodává příběhu na osudovosti, je to "znamení", že právě tyto dvě vybrané duše musí být navždy spolu, ale promiňte, tohle podání mě vážně nedojme. A nejen kvůli výše popsanému - také kvůli tomu, že úvodní romanci je věnován příliš malý prostor na to, aby divák uvěřil, že ti dva se vážně milují. Ani ze vztahu se studentem se nepodařilo nějaké větší jiskření vykřesat a jediná shoda s milovanou dívkou je v pár gestech a schopnostech. Alespoň, že je příběh dávkován po malých nechronologických kouscích, takže občas se člověk diví, kde se to ti hrdinové ocitli a co to spolu dělají, když se před dvěma minutami ještě skoro neznali? Tenhle postup udržuje v divákovi docela příjemná očekávání, i když je celý příběh odhadnutelný už v polovině. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Spojení věcí, které jsou pro některé diváky stěží stravitelné, reinkarnace, homosexuality a sebevraždy, mě potěšilo. Ovšem zde se diváci dělí na dva tábory, na ty, které to stejně jako mě zaujalo a oceňují odvahu tvůrců, a na ty, co se na obojí dívají skepticky nebo to přímo odsuzují. A já oceňuji nejen odvahu, ale i ten úžasný nápad, nanejvýše poutavý příběh a tu smutnou krásu, do které je celý film něžně zahalen. Je pravda, že vztah ústřední dvojice ještě za života Tae-hee mohl být lépe vykreslen, abychom jim více věřili, že je skutečně spojuje silná láska, ale i přesto jsem spokojená. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem si tento film pustil pro mě v blbou dobu ale každopádně mě moc nenadchnul... Vlastně je to zatím jediný film z Koreje co se mi nelíbil. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých prvních korejských snímků co jsem viděl a líbil se mi i nyní napodruhé. Lee Eun-ju je opravdu půbavná dívka, kdo by ji neschoval pod deštník že :-) Od samého začátku příjemná romantika, ovšem to (bohužel) nevydrží věčně. Nicméně, scénka v Motelu nemá chybu včetně roztomilého škytání, stejně tak opravdu nádherně působí ty siluety když si ti dva spolu při zapadajícím slunku zatančí valčík - ach, takhle já si přestavuji výborně podané romantické chvilky, za tohle má u mne režisér plný počet bodů. Ale některým láskám není přáno, takže děj se posune kapánek dopředu a vyklube se z toho zajímavé drama - a o to lépe, že divákovi je vše vysvětleno až na samotném konci. Uznávám, že hlavní téma každému možná nesedne, ale způsob jakým je to zpracováno zde mi nijak nevadil, právě naopak. Díky za krásný film Lee Eun-ju, RIP. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Smutné, dramatické, tragické. Tohle bylo jiné korejské drama. I když šlo o lásku. Narodit se znovu a vyhledat svého milého, aby mohli být zase spolu je nádherná myšlenka. Po první půlhodině se začne odvíjet jiný příběh chudáka pana učitele, který se zamiluje do svého žáka. Nešťastná to událost. Myslela jsem, že je to ztracený syn, ale konec byl víc než překvapivý. I závěrečný seskok ze skály byl dost šokojící, ale posléze vlastně hezký, i když strašně tragický. "Umřu, když skočím ze skály?" "Ne. Tím život nekončí." ()

Daweflip 

všechny recenze uživatele

Závěry filmů zvládají Korejci opravdu dokonale. Právě závěr tento snímek na poslední chvíli zachraňuje. Jestliže první třetina byla prodchnuta romantikou a zábavou, zbytek filmu vyloženě nudil a nebylo by tomu jinak ani v případě, že by se vše povedlo podle představ hlavních hrdinů. V rámci žánru jde o výrazně slabší kousek. ()

Misacek22 

všechny recenze uživatele

Tento film bude nejspíš dělit diváky do dvou skupin. Jedna ho bude kvůli v podstatě nesmyslnému námětu odsuzovat, druhá naopak obdivovat. Musím říci, že se řadím k té druhé polovině. Obdivuju odvahu tvůrců, kteří se do této režie pustili, je pravda že takovýchto filmů moc není. Z mého pohledu se to však vyplatilo, film je opravdu hezky ztvárněn. Je protknut emocemi, kdy k úplnému vyvrcholení dochází samozřejmě na úplném konci. Musím říci, že jsem do poslední chvíle nečekala co přijde, a jelikož jsem předpokládala úplně jiné odhalení, konec byl pro mě překvapením. Proto mi ani tento film nevyvrací teorii, že JK tvorba je opravdu kouzelná... ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Mystický film, který už bude mít dvacet let mě zaujal a slova jako je láska, první láska, láska na první pohled nejsou slova jen tak. Navíc duše je bezpohlavní a sexuální orientace je vždy jen jedna. Takové je motto tohoto příběhu. Podle mě vztah učitel - student nedostal větši prostor pro vykreslení, což je škoda. Postava Tae Hee, jako by byla svou rolí prokleta a herečka Lee Eun Joo přišla o život 4 roky pro natáčení ve svých 25ti letech. Režisér nedal nic jasně najevo, jak se domnívá můj předhodnotitel. Producenti se rozhodli pro tento příběh a ten napsal úplně někdo jiný a režiséra si najali, aby to zrežíroval, ten nemůže příběh zlomit úplně jinak, protože by mohl dostat padáka. Abych pravdu řekl, mě se o malinko více líbil thajský remake tohoto příběhu z roku 2019, film Dew, který zde rovněž máme uveden a ve kterém je příběh obrácen naruby a s "jiným", příjemnějším koncem. A Jižní Korea se nemusí ucházet o titul gay kultivované země (viz recenze pode mnou). Ta je na tom s produkcí a kvalitou filmů a seriálů s gay tematikou o několik levelů dál než Česko. Celkově tento film hodnotím vyšším nadprůměrem ... 7877 ()

Reklama

Reklama