Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jejich láska měla jeden háček - oba si měli brát úplně někoho jiného... Julia je servírka a pracuje na svatebních oslavách. Robbie je zpěvák a také si na svatbách přivydělává. Na jedné takové se oba mladí hrdinové do sebe zakoukají a láska je na spadnutí. Má to však jeden háček – jak Robbie, tak Julia si mají za pár dní brát někoho jiného. Kolotoč dějových zvratů, citových šoků a překvapivých rozuzlení může začít. (HBO Europe)

(více)

Recenze (137)

voidindigo 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi nejhorší film, o kterém můžu říci, že ho miluju. Technicky to působí, jako kdyby to natočil naprostý amatér (což je možná dokonce i pravda). Některé scény působí jako kdyby je herci improvizovali bez scenáře (jako třeba ta, ve které Robbie a Julia dělají, že jsou sourozenci). Vlastně prostřední půl hodina (plus nebo minus) je ta nejslabší. Ovšem "Wedding Singer" má stejně pro mě silné klady. Aspoň v originálu, dialogy jsou skvěle napsané a velmi vtipné (i když český překlad a dabing jsou mnohem slabší - české verzy bych dal o jednu nebo dvě hvězdičky míň). Někdy se vyskytne i skvělý vizuální humor (jako ve scéně se svatební rvačkou). Také jsem sám zažil 80. léta v USA, a tímpádem se mi líbí všechny ty dobové odkazy. Skoro všechny ty novovlné písničky na soundtracku jsou špičkový. A i když bych se měl to stydět říci, jsem blbej nepoučitelnej romantik a celkový příběh docela dobře zapadá do mé vlastní "ideologie" (nebo jak by řekl Slavoj Žižek "idiologie"). :-) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, uvažoval jsem o ještě vyšším hodnocení. Tyhle stylizované osmdesátky mě totiž absolutně dostaly. Kýč tady kouká z každého záběru, z každého kousku obleku, z každé postavy, ba dokonce z každé věty. Ano, kýčovitost, s jakou zde byly osmdesátky naaranžovány, převyšuje i ty nejpřímočarejší pokusy nastolit ve filmech atmosféru podobně provařených a nostalgií opatřených 60. let. Ovšem, osmdesátky si o podobné ztvárnění přímo říkají. Ono se toho o filmu zas tak moc říci nedá. Kladné postavy trousí jedno moudré poučení za druhým, svatby jsou zde velebeny a oslavovány natolik, že se tomu musí smát i při promítání ve Vatikánu, a hudba je tak nasládlá, že vedle toho i růžová barva na oblecích osmdesátkových hairmetalových kapel se stává ve vašich očích černou. Postavy sympatické, hned je jasné, kdo je kdo a vy se nemusíte snažit o nějaké velké přemýšlení. Příjemná a vtipná oddychovka. A to až bude v televizi příště, přítelkyně tomuto programu neuteče. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem vahal s nakupem listku na Woody Allena a jeho New Orleans Jazz Band, az jsem provahal a skoncil ten samy vecer u TV, a co hur, u nejslabsiho z nabizenych domacich programu. Hrdina Sandler, usmivajici se truhlik, je predurcen si padnout na konci do naruce s dokonale nezivotnou a nezajimavou Barrymore, obe nesympaticke postavy se k tomuto finale dostanou za pronaseni nejiskrivych dialogu a za doprovodu vybranych hudebnich pecek 80. let. Objevi se par potesujicich scen (Buscemiho monolog na svatbe a v zaveru zpivajici Spandau Ballet) a par scen strasnych (divocici starenka na jine svatbe). Bohaty hudebni podklad muze na kazdeho pusobit jinak, osobne me v podstate udrzel u televize, zejmena potesilo zarazeni Patricka Morrisseyho a Davida Bowieho, cameo Billyho Idola me naopak zanechalo chladnym. Pro romanticke typy: Nemuzu rict, ze by se hlavni hrdinove k sobe nehodily (u nas bych je oba tipnul na posluchace Honzy Nedveda a ctenare Mladeho sveta), ale ze bych chtel jejich pribeh nekdy videt podruhe.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Emoce 9/10/// +nádherná hudba, Adam Sandler ještě nikdy nebyl příjemnější, krásný příběh, skvělí český dabing, romantika až na půdu -jej, snad jen škoda, že jsem film neobjevil dříve/// Obrovské překvapení. Dlouho jsem se k tomuto filmu nedostal a nyní 11 let od natočení jsem měl tu možnost. Film jsem si z nedostatku času rozdělil na čtyři části, ale vždy když jsem se začal dívat tak mě film neuvěřitelně zaujal a vtáhl do děje. Ke konci jsem si přál aby ještě nebyl konec. Moc se mi to líbilo./// Celkem 90%/// ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, ve kterém nám Adam Sandler opět dokazuje, že umí být velice vtipný a že je přímo rozeným komikem. A v tomto filmu mu navíc zdatně sekunduje Drew Barrymore. A do toho všeho je v tomto filmu i vidění další z mnoha zajímavých hereckých kreací Stevea Buscemiho, kdy si tentokrát zahrál vedlejší postavu opilého svatebního hosta. Takže herecká jména rozhodně nejsou neznámá, co by mnozí režiséři za tato jména dali. A musím konstatovat, že tenhle film zase tak špatný není. Naopak, nabízí zajímavý nápad a po dějové stránce takřka vůbec nenudí. A ten efektní závěr v letadle, to je jedna velká jízda, kdy jsem se smál nepřetržitě celou dobu. Navíc zde měl vtipné cameo zpěvák Billy Idol. Takže tohle je film, který má co nabídnout, a který mne jako člověka, který se snaží nejčastěji vyhledávat právě filmy komediálního žánru, velice zaujal, a u kterého jsem se nejednou nahlas zasmál. A to jsem měl původně v plánu se na tenhle film nepodívat, a to, že jsem to viděl, byla jen náhoda, ale jsem tomu rád, protože bych se připravil o vtipný a zajímavý filmový zážitek. Já jsem prostě s touto romantickou komedií spokojený a nevidím důvod, proč sahat k nízkým hodnocením, když ten film splnil hlavní účel, a to sice, že mě dokázal rozesmát. Takže je to za čtyři hvězdičky. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Režisér filmu Frank Coraci má ve filmu menší cameo. Objevuje se jako postava zpívající skladbu "Love Stinks" ve chvíli, kdy kolem něj prochází Robbie (Adam Sandler) s mikrofonem. (JORDY)
  • Produkce filmu trvala přes rok a půl. (JORDY)
  • Po nezdařené svatbě v televizi hraje skladba „White Wedding“ od Billyho Idola, který se ve filmu také objeví, konkrétně v letadle. (Knowho)

Reklama

Reklama