Reklama

Reklama

Historky hrůzy

Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy povídek krále horrorů - E.A. Poe. Morella - příběh o muži, jemuž krátce po porodu umřela žena. Dítě ovšem přežilo, a po 26 letech se vrací... The Black Cat - jedna z nejznámějších povídek vůbec, jak dopadne nevěrná žena a její milenec? The Case of M. Valdemar - starý muž na prahu smrti odevzdá svůj život (nebo svou smrt?) do rukou šarlatána. (Schobul)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Vyhledávám spojení Cormana s Poem a tahle třídílná povídka zaujme neotřelým stylem z kterého čerpal i Tarantino. Dle mého gusta, byla první ponurá povídka Morella nejpovedenější. Price protentokrát v nezvykle odměřené roli vypitého a ztroskotaného vdovce v županu bloumajíc v spleti pavučin ve svém potemnělém zámku. ¨Dech kosmického větru se mi slévá v jediný zvuk a mořský příboj šeptá na věky - MORELLA.¨ Druhá povídka Černá kočka stojí na komikovi Lorreovi, který hraje morálně odpadlého pijuse a žebráckého znalce vína, jehož mladá pseudomanželka jéj podvede s ovíněným Pricem. Tragikomická pointa a hitchcockovské rozuzlení je obnaženo až v závěru. Třetí mysteriózní povídka má něco do sebe, ale je docela nudná a nezáživná. Celkový dojem tak činí hezkých 70%. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začiatok vyznel veľmi strašidelne.Koč sa prediera hmlou a zastane pri sídle v ktorom je interiér obklopený pavučinami.Tak to začalo skvostne.Ale prvý príbeh bol predvídateľný a naivný.Druhý príbeh je značne rozťahaný a dosť nezaujímavý.Ale ironický čierny humor tu fungoval.Ale diel bez napetia.Slabučká poviedka.Ani tretia poviedka nestala za vela ale disponovala slušnou atmosferou ale z predvidatelným príbehom.Slabý poviedkový film.Za vynikajúceho Price davam 2* ale na viac tento film nemá. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejsem Poeovec. Nezatracuji ho, uznávám jeho přínos žánru, ale zrovna dvakrát mě nebere a abych pravdu řekl, mnohé filmové adaptace mě baví mnohem více než jeho dílo samotné. A v případě tohohle filmu je to tak na půl. Výprava, masky, triky a samozřejmě Vincent Price jsou parádní. První povídka trošku vyšumí do prázdna, ve druhé povídce mi prostě nesedělo spojení Černého kocoura a Sudu vína amontiladského do jednoho příběhu. Třetí povídka z toho vychází nejlépe. Napínavá, atmosférická, horrorová. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Herci opravdu skvělí - Vincent Price je bez debat. Hlavně to, jakým způsobem dokáže vytřeštit oči:-) opilec Peter Lorre a hypnotizér Basil Rathbone rovněž září. První povídka je docela o ničem. Je tam docela hodně podobností s Cormanovým dalším filmem Ligeina hrobka. Druhá povídka Černá kočka je crossoverem stejnojmenné klasiky a další z Poeových povídek - Sud vína Amontilladského. Tento příběh je hodně vtipný a z trojlístku nejlepší. Poslední příběh je také dobrý. Děj všech tří byl docela předvídatelný, ale ten poslední nejméně :-) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jak začít? TAk že Corman je génius? Ale to každý ví. Tak snad že Price je fenomenální? To ví taky každý. No prostě jedná se o tři povídky podle E. A. Poea a mě se moc líbily. První povídka Morella byla moc hezká taková klasická Cormanovka typu Jáma a kyvadlo či Zánik domu Usherů(na konci povídky Morella byl použit požár právě z Usherů). Pěkná atmosféra, zase fenomenální Price, toho zmiňuju hlavně proto jak se dokáže během průběhu povídky vybravit. Další povídka Black cat - Je ze všech asi nejslabší, tak trochu mi vadilo jak se to táhlo a opakovalo, ale samozřejmě konec stál zato. A Price vypadal fakt dobře:-)). A poslední povídka The case of Mr. Valdemar. K tomu prakticky nemám co vytknou, skvělý příběh a docela dost strašidelný konec. A zase ten výborný Price. Roger Corman je opravdu génius, sice točí filmy děsně levně, ale zase je opečovává jako děťátka. Chrání si svou geniální stylizaci a tak se člověk dokonale baví. Navíc mu většinou stačí minimum herců. Ale on si ohlídá i je. No prostě paráda. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Film je také znám pod názvy Edgar Allan Poe's Tales of Terror nebo Poe's Tales of Terror. (Chatterer)
  • Postavu Fortunada založil Vincent Price na herci Ernie Kovacsovi a jeho postavě Percy Dovetonsilsovi. (liquido26)

Reklama

Reklama