Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický psychiatr Isaac Barr naslouchá pacientce Diane Baylor, která mu vypráví svůj sen o květinách. Večer ho pak navštíví její sestra Heather Evans a prozradí mu, že Diana byla v dětství znásilněna otcem. Druhý den na něj čeká před domem a vypráví mu, že otec za podivných okolností uhořel a ze založení požáru je podezřelá právě její sestra. Ještě ten večer rozvedený lékař atraktivní krásce podlehne a stane se jejím milencem. Žena mu řekne o svém manželství s gangsterem Jimmym Evansem, od něhož prý nemůže odejít. Isaac se od přítele, advokáta O´Briena, dozví, že Jimmy je opravdu nebezpečný. Zanedlouho je však gangster mrtev. Heather ho v záchvatu vzteku zabije činkou. Přestože prokurátor později u soudu tvrdí, že šlo o chladnokrevnou vraždu, podaří se jejímu obhájci O´Brienovi s pomocí Isaaca dokázat, že žena nebyla za svůj čin odpovědná. Místo do vězení se tak dostane do nemocnice. Isaac zjistí, že sen, který mu Diana vyprávěla, byl opsaný z Freudových spisů. Heather chodila na všechna soudní jednání, kdy on vypovídal jako znalec. Přijde i na to, že žena zdědí z manželovy pojistky čtyři miliony dolarů. V nemocnici Heather potvrdí jeho podezření - vraždu pečlivě připravila. Současně má v hrsti i jeho, protože má schovanou činku, vražedný nástroj, na níž jsou jeho otisky. Detektiv Huggins, vyšetřující případ, si také dal fakta do souvislostí a Isaac se rázem stává podezřelým číslo jedna. (TV Nova)

(více)

Recenze (75)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Celkově průměrné drama, které nás chce tak moc šokovat, až v závěru budete opravdu šokováni. Jenže tupostí, kudy se zpočátku kvalitní příběh vydal. Naštěstí to tu zachraňuje trio Gere + Basinger + Thurman. Takže na ty tři puntíky to akorát vychází… Mimochodem, toho debila, který určil, že by nebyl špatný nápad, aby Gera daboval Pomeje, bych pověsil za koule do průvanu… ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak podle zdejšího hodnocení jsem to čekal horší, na jedno podívání vcelku ušlo. Je teda pravda, že ledacos pro mě zachraňuje Kim Basinger, lépe řečeno na její nekonečně dlouhý nohy se rád čas od času podívám i ve slabším filmu. A koneckonců ta hysterka jí docela šla:). Takový dvě sestřičky můžou být ... pěkný mrchy:). Chvílema mi to trochu připomínalo Základní instinkt, ani nevím proč, snad hlavní ženská postava = dlouhonohá dlouhovlasá blondýna/mrcha. Viděno v originále, sice titulky byly chvílema řekl bych poněkud "zkomprimované" vzhledem k množství mluveného slova, ale když tady čtu, že v české verzi dabovali Pomeje a Boušková, tak jsem docela rád za to, co jsem viděl. Takže za pár týdnů asi nebudu vědět, o čem to vlastně bylo, ale takové slušně průměrné tři závaží na činku přidám, fakt je, že jsem se nenudil. Je taky třeba trochu přihlédnout k tomu, že v době vzniku (při prvním pohledu na R. Gera mi bylo jasný, že něco už to pamatuje, uuuff... Made in 1992, čas letí tempem,jako by se rozběhly nohy Kim Basinger) se to dalo považovat za docela slušný thriller. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Úspěšný psychiatr. Kolik je ve filmech těch neúspěšných? No dobře, zde je tedy úspěšný a nemá nic lepšího na práci, než se zamilovat do pacientky, jejíž vzhled ho vábí, schopnost podat zprávu o svém osudu dojímá. Ale jak dlouho? každý si může vzít do ruku stopky a měřit mu jeho čas, dokdy to vydrží a sledovat za jakých ústupků a zapisovat si je...***Jimmy není žádný násilník, ale běžný chlap.***(8.10.2010) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kim Nowak stojí u starého pokáceného stromu filmové historie a prohlíží si malou škvírečku v letokruzích způsobenou červotočem v roce 1992:„It´s Final Analysis, my little tree; you took no notice..“ Je mi záhadou, jak dva roky po vynikajícím State of Grace může Phil Joanou natočit něco takového. Absolutně marná snaha přiblížení se Vertigu, takže zůstává jen možnost srovnání s Basic Instinct. Používání penisů mužů ze San Franciska jako ovládacího joysticku můžeme považovat za jediného společného jmenovatele s Verhoevenovým thrillerem, jinak Mrazivá vášeň ve všech směrech dosti pokulhává. Ona vlastně ani nepokulhává, protože ji nohy úplně chybí a stejně tak výše uložené pánské reprodukční orgány. Slabá Basinger, co má stejný problém s alkoholem jako v Blind Date, Gere, jenž si chce zdokonalit postavu, tak půl filmu shání nějakou činku a Roberts v "netradiční" roli násilnického psychouše. Možná je vinen i ten otřesný dabing, neboť Richard namluvený sexy hlasem Pomejeho - to trhá pánské trenýrky a v dámském spodním prádle prudce zvyšuje humiditu.. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nebýt opravdu příšerného dabingu, který mě deptal od začátku až dokonce, tak by to byla poměrně slušná zábava. Originální příběh, napínavý děj a dobré herecké obsazení. Richard Gere a Kim Basinger se k sobě perfektně hodili a nebudeme zastírat, že se k sobě měli i po natáčení... A Uma Thurman snímku dodává takovou tajemnou atmosféru, stejně jako lehce perverzní Eric Roberts. Co víc si může divák thrilleru přát? Já v tomto případě asi trochu víc energie a nápadu. Bylo to takové studené. Ale pro diváka jedinečná možnost vidět Kim v roli záporačky. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a San Franciscu. Obdobie natáčania trvalo od 23. apríla do 17. júla 1991. (Arsenal83)
  • Vyvrcholenie filmu sa pôvodne odohralo na Golden Gate Bridge, ale sekvencia bola prepísaná kvôli rozpočtovým obmedzeniam. Vyvrcholenie sa namiesto toho odohralo na majáku Pigeon Point v Pescadero (Kalifornia). (Arsenal83)

Reklama

Reklama