Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (173)

MissJ 

všechny recenze uživatele

Už jen za to, že to není směšný (ačkoliv na tom krutě zahlodal zub času). Opět ta typická atmosféra, Lyne tohle ovládá mistrovsky (tady měl navíc obzvlášť šťastnou ruku při výběru herců). Většina jeho filmů u mě funguje jen na první zhlédnutí, které mě dostane, při druhém už efekt mizí, začíná prosakovat prvoplánovost, kouzlo je fuč a film padá do nudného průměru. Je to i případ Nine 1/2 Weeks, ale hodnocení měnit nebudu. Hudba mohla být zvolena líp. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě 4* díky nádhernému páru, který mi k sobě ohromně pasoval....Ta vášeň, touha, chtíč, který jsem mezi nimi cítila...to je to, co jsem u jiného filmu zatím nezažila. Zároveň si tím pár prochází mnoha situacemi, které nejsou jednoduché a jsem ráda za daný závěr :) První polovina filmu je hodně o něčem, co si všichni představujeme, ale není to tam ukázáno - za což tvůrci tleskám - až teprve později vidíte tělo, pot a sex jako takový. Myslím si, že plno filmů si odsud vzalo inspiraci, ale originál je jen jeden ;) ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hlavně v první polovině je film plný erotického náboje, napětí a vášně, spíše ale díky náznakům, než že by bylo něco explicitně vidět, za což tvůrcům tleskám... Nicméně druhá polovina je taková nijaká, prodlužování vztahu Johna a Elizabeth se jen těžko uvěří a navíc Mickey Rourke mi do své role zrovna moc neseděl, vyjma toho úžasně slizkého hlasu. No ale aspoň jsem konečně zjistila, jak vypadal ještě jako člověk a ne jako obluda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak trochu sa povazujem za narocneho divaka, a odpustim absenciu poriadneho pribehu reziserovi Adrian Lyne /Flashdance/. Ale tento reziser je skuseny clovek, ktory aspon ovlada zaklady toho, ako natocit priemerny film. K tomu ta nadherna zmyselnost vtedy este krasnej Kim Basinger ...... nie je co riesit. Ovsem, dieru do sveta to rozhodne neurobilo 37 % ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Elizabeth (Kim Basinger), vedoucí úspěšné obrazové galerie, si o sobě nikdy nemyslela, že je nějak extra vášnivá žena. Ale jen do okamžiku, kdy potkala Johna (Mickey Rourke), kterému ihned padla do oka. Ten svými sexuálními hrami udělá z Elizabeth sexuální dračici. Jenže - je toto opravdu to, co Elizabeth chce? ... Tento soft-erotický film se mi nijak zvlášť nelíbil už na poprvé (a to jsem byl ještě pupínkovatej puberťák, ani nikdy později). Nějak jsem nikdy nechápal (a stále nechápu), co na Johnovi Elizabeth viděla, že kvůli němu ze sebe nechala udělat sexuální otrokyni, ale budiž, proti gustu ... Jenže - ani po filmové stránce mi tento film nijak k srdci nepřinesl - docela jsem se kousal nudou - a kromě jedné - dnes už legendární - eroticko-kulinářské scéně - mi zbytek filmu totálně vyšuměl z hlavy. Takže asi tak.. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • V květnu 2008 se podle Moviefone umístili Mickery Rourke a Kim Basinger v žebříčku 25. nejvíce sexy filmových párů na 1. místě. (HellFire)
  • Záver filmu mal vyzerať inak. Obaja "zaľúbenci" mali užiť jedovatú tabletku, ale John (Mickey Rourke) by ju na poslednú chvíľu stihol vymeniť za vitamíny. (Raccoon.city)
  • Režisér pri natáčaní držal oboch hercov od seba, aby spolu nemohli komunikovať a Kim (Elizabeth) nevravel nič o tom, či to hrá dobre alebo zle, čím ju chcel znervózniť. Stávalo sa, že sama bola prekvapená tým, ako sa scéna začala vyvíjať, Mickey (John) totiž robil veci, o ktorých netušila, že sú v scenári. (Raccoon.city)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama