Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (173)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nejprofláknutější je z filmu asi scéna krmení u ledničky a pak Kimin striptýz na Cockerovo You Can Leave Your Hat On, který si s písničkou užasně sedne. Film, jehož kouzlo nespočívá ani tak ve viděném jako v tušeném, byl svého času opravdu kultem, i když tehdy spíš proto, že se v něm čekalo něco zapovězeného a brutálně nemravného, což dnes vyznívá dost usměvně. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hlavně v první polovině je film plný erotického náboje, napětí a vášně, spíše ale díky náznakům, než že by bylo něco explicitně vidět, za což tvůrcům tleskám... Nicméně druhá polovina je taková nijaká, prodlužování vztahu Johna a Elizabeth se jen těžko uvěří a navíc Mickey Rourke mi do své role zrovna moc neseděl, vyjma toho úžasně slizkého hlasu. No ale aspoň jsem konečně zjistila, jak vypadal ještě jako člověk a ne jako obluda. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek je spíš pro náročnější diváky, kteří si místo pohledu na pěknou ženskou (kterou Kim Basinger bezpochyby je) raději vychutnají trochu toho smyslného experimentu a vášně. Rourke sice není žádný extra krasavec (ale to jako chlap asi objektivně neposoudím), ale skrývá v sobě netušené možnosti. Možná až příliš, takový "vztah" jaký měli hlavní hrdinové tohoto dnes už víceméně kultovního snímku, se celkem těžko chápe. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Drama, prodchnuté erotickým nábojem. Erotika je většinou spíše tušená, než viditelná, spíše náznaková, než otevřená, ale je jí dost. Kim Basinger své půvaby uměla prodat dobře, ale Mickey Rourke přece jen nevypadá jako ideální svůdník. I když - nejsem ženská, tak se možná pletu. Do dějin vešla často parodovaná scéna, v níž Rourke "servíruje" různé poživatiny na bříško Basingerové a následně je odtamtud i konzumuje, přičemž ji těmito potravinami i lehce eroticky "dráždí". Na to se dá koukat stále (hlavně kvůli tomu jídlu - pochopitelně :)) ). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Krásne uhrančivo zakríknutá Kim Basinger a nadsamec Mickey Rourke v slávnej béčkarskej erotickej melodráme Adriana Lynea (FLASHDANCE), ktorá je asi taká kvalitná, ako HRIEŠNY TANEC a EMANUELA. Čiže nič moc, ale má v sebe "niečo", čo vás relatívne núti zamilovať si ju. Svoje hrá samozrejme i nostalgia - kto to, tak ako ja, videl ako tínedžer, asi na to nemôže povedať jedno krivé slovko, hoci si uvedomuje, že to nie je žiadny enormný výkvet svetovej kinematografie. Ak chcete poriadny filmový sex, čaká vás nemalé sklamanie. Radšej siahnite po ZÁKLADNOM INŠTINKTE. V 9 a ½ TÝŽDŇA je pohlavných aktov máličko, skoro nič z "poriadne" neuvidíte. Napriek tomu to má niečo do seba. Plus si pripomeniete hudbu z ČEĽUSTÍ. Pravda, jemne atypickým spôsobom. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

V jednom prastarém čísle Mladého světa (komentář začíná protimluvem a bude pokračovat nonsensy), které jsem vyhrabala na půdě, odpověděl Miloslav Šimek na otázku, zda usíná při erotických filmech, že někdy usíná i při nich. Též se mi to u 9 a 1/2 týdne málem podařilo, protože přes nesporné Mickeyho charisma, zajímavou tématiku manipulace a dobře zvládnutou řemeslnou stránku filmu mi to přišlo podivně chladné a odtažité a u té proslavené scény jsem dostala takový hlad, že jsem film stopla a šla podniknout odborníky přes výživu zatracovaný půlnoční nájezd na lednici. Se zjištěním, že se zbytek domácnosti proměnil v kobylky, jak se dalo soudit ze zejícího prázdna, jsem se s nepokaženou linií a pokaženou náladou vrátila a dokoukala to. Zbytek noci mnou zmítaly vášnivé sny o těstovinách se sýrovou omáčkou, zapékaných žampionech a tvarohovém koláči s jahodami. S námi přízemními lidmi bez fantazie je to těžké. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem a patrně nikdy nebudu zazobaným usměvavým hezounem, takže si mohu nechat pouze zdát o tom, že bych si ochočil svůdnou galeristku. Anebo se znovu mrknout na to, jak to John skoulel s Elizabeth, neboť to byl jeden z nejhříšnějších filmů mého dospívání. Dneska to v záplavách dostupného porna působí takřka neuvěřitelně, ale ano, tento snímek skutečně býval žhavý. A já si to pamatuju, takže s hvězdami nešetřím. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Není třeba míti komplex z tohoto filmu. Stylové ba přímo stylotvorné a na svou dobu docela odvážné a působivé softpornotické drama pro zkušené... ;-) Na to že Kim Mickeyho nesnášela musím konstatovat skvělé a uvěřitelné herecké výkony... Čtyři hvězdy tedy beze studu i přes všechnu tu občasnou nudu... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

9 a 1/2 týdne je takovej ten případ filmu, o kterym jsem sice dopředu tušil, že se mi to asi líbit nebude, ale pořád mi to nějak vrtalo hlavou, že bych se na to možná měl podívat, když je to takovej "kult". Nakonec jsem se na to teda podíval a opravdu nechápu, co je na tom kultovního. Jeden úchyl si najde čubku a pak s ní nějak rádoby-souloží, případně po ní patlá jídlo. Pak už ty sexuelní praktiky jsou pro tu čubku trochu moc, tak se s nim rozejde. Toť vše. A celkově mam pocit, že jak někde hraje hlavní roli Miky Šourek, tak je lepší od toho dát ruce pryč. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Striptíz Kim Basinger pri skladbe You Can Leave Your Hat On (túto skladbu som použil aj na našej stužkovej, keď sme boli všetci chalani v ženských šatách a ladnými či menej ladnými tancami sme sa promenádovali po sále - po skončení ma odchytila spolužiačka a dalej? ako chlapa prezlečeného za ženu ma zviedla - cítil som sa byť taký využitý a ľahký! :D od vtedy už do ženských šiat neleziem) je kultovou scénou a jednou z mojich najoblubenejších vôbec. Hlavnej dvojke to spolu sekne. Kim je krásna a neskutočne sexi (Vrrrrrrrrr...). Mickey je frajer a vo forme. Vždy si to pozriem veľmi rád. Baby take off your coat real slow. Take off your shoes. Baby take off your dress. Yes! Yes!! Yes!!! You can leave your hat on... lalalalaáááááá, tututúúúúú ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Erotický film, který nejen, že rozpaluje herce ve filmu, ale i vás. A to takovým způsobem, že by jste si chtěli všechno zkusit, tak jako oni. Některé scénky jsou fakticky povedené ("chlapská" debata v restauraci, telefon a mnoo dalších). Na začátku jsem měl pocit, že to bude nějak moc debilní film, ale to se včas otočilo. Ale je to o trošinku lepší než jeho vlastní lolita (která mě vůbec nenadchla a byl to trapný pokus vyrovnat se Stanleymu Kubrickovi ;-)) I když je pravda, že v jednu chvíli jsem si připadal jako ve filmu Eyes Wide Shut, ale tohe bylo natočený dříve. Stejně mám ten pocit. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kurňa, Mickey Rourke byl ve svých mladých letech fakt zatraceně pohledný:) Snad nikdo v té době neuměl dělat tak svůdné pohledy jako on. Také Kim Basinger není nikterak pozadu ve své "sexiness." 9 a 1/2 týdne mi připadalo zvláštní. Snímek o erotické přitažlivosti, která začíná jako kamarádské vycházky po venku:) A končí jako zničující vztah, který by snad ani nemohl trvat déle. Prvnímu fyzickému aktu mezi nimi nejprve předcházelo spousta procházek po venku a blbnutí. Až teprve potom se do toho vrhli po hlavě. Scéna jejich prvního setkání v obchodě je úžasná. Ty pohledy... A vášnivá erotická scéna za vytrvalého deště, kdesi na schodech, je opravdu dokonalá. Hudební soundtrack už je jako třešnička na dortu. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Erotický thriler alebo smutná dráma? V zobrazovaní sexuálnej príťažlivosti, dráždivosti a vášne je Lyne macher a od mnohých scén - oplývajúcich neopísateľným fluidom erotického napätia - som nemohla odtrhnúť pohľad. Nostalgická osemdesiatková atmosféra, vnútorne nepokojná, skvelá Basinger a najmä atraktívny Rourke, ktorý v tom čase ešte vyzeral k svetu :-) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě chladná a odtažitá erotická jízda, která spíše než svou atmosférou a sexualitou jako takovou zaujme nesmírně vyšperkovanými dialogy a skvělými režijními nápady. Brilantní kamera je nezvykle detailní a záliba v obličejových detailech/makrodetailech je velmi často patrná. Oba dva hlavní protagonisté mají to podstatné a tím je samozřejmě přitažlivost. Kim Basinger je nesmírně krásná žena a to v jakémkoliv záběru. Na druhou stranu podlehnout charismatu Mickeyho Rourka taky nebude pravděpodobně příliš těžké. Bohužel celkově až extravagantně nevšední atmosféra a feeling filmu nabourává několik otravných a rušivých scén, které ve své době museli působit zcela jistě až futuristickým dojmem. S odstupem dvou dekád jsou však spíše jako pěst na oko. V podstatě bez děje a silnější myšlenky, přesto koukatelný snímek. Především kvůli své až spalující vášnivosti, což je prvek, který Lyne zvládá vskutku bravurně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Adrian Lyne tímhle třaskavým příběhem potvrdil, proč si na Flashdance udělal jméno. Respektive stejně jako se o třicet let později umělých Padesát odstínů šedi stalo senzací ještě v průběhu natáčení, i tady se pracovalo s poměrně rafinovanými prvky. Lyne prostě nutí diváky zapomínat na strasti běžného života a v zářivých barvách vypráví své příběhy. On je plný tajemství i skryté agresivity, ona zase emocí, se kterými nikdy neměla moc odvahu pracovat. Ústřední duo bylo sakra dobrým krokem, ač nebylo tajemstvím, že si Kim Basinger a Mickey Rourke mimo plac nerozuměli. Tvůrci nabídli dusnou erotickou atmosféru, ta ovšem ještě jaro nedělá. Místy je to totiž překvapivě odtažité, navrch řada scén je poměrně otravných. Leccos ovšem spolehlivě funguje i dnes. ()

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama