Reklama

Reklama

Occhi di cristallo

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Keď ktosi zavraždí mladý pár, venujúci sa v parku sexuálnym radovánkam, ako aj postaršieho zvrhlíka, ktorý pri pohľade naň masturboval v kríkoch, húževnatý inšpektor Giacomo Amaldi (Luigi Lo Cascio) a jeho partner Frese (José Ángel Egido) sa obávajú, že by mohlo ísť o začiatok besnenia sadistického sériového vraha, ktorý so značnou brutalitou a až morbídnou kreatívnosťou znetvoruje svoje obete. Ich podozrenie sa potvrdí, keď rovnakým spôsobom umrie ďalšia obeť – mladá žena... Vydávajú sa teda po vrahových stopách – nanešťastie sa im spočiatku nie veľmi darí... Amaldi však už zakrátko zistí, že vrah dodržiava istý „vzorec“ – každej obeti totiž odstráni niektorú časť tela, ktorú potom nahradí jej „ekvivalentom“ z tela figuríny! Kým znetvorených mŕtvol neustále pribúda, otázka identity vraha i naďalej ostáva zahalená rúškom tajomstva... Je možné, že by odpoveď bola ukrytá v detských spomienkach pacienta trpiaceho rakovinou, ktorého život vstúpil do posledného štádia? A ako do toho všetkého zapadá Amaldiho nová priateľka, krásna vysokoškolská študentka Giuditta (Lucia Jiménez), ktorú terorizuje neznámy „ctiteľ“? Ide o „zhodu náhod“ – alebo je nebodaj práve onen dotyčný neodbytný tým, koho Amaldi tak zúfalo hľadá a ktorého šialený vražedný trip chce za každú cenu zastaviť... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

emma53 

všechny recenze uživatele

Možná bych ještě dopsala horor a mystery jak to na mě zapůsobilo. Zajímavé zpracování a i když jsem občas tápala, tak atmosféra byla tak hustá, že jsem se netrhla od monitoru. Opět forma vražd, které se v poslední době vymykají normálu jako třeba v seriálu Midnattssol. Nevím, jestli v žánru krimi se dá ještě něco hrůznějšího vymyslet ( nemyslím horory). Jdu na plnou, protože mě Eyes of Crystal dostal na lopatky v mnoha směrech, třeba hudbou počínaje. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že ta těžkotonážní ponurá atmosféra dodává filmu jisté kouzlo, ale ani to mě nedonutilo přehlížet tu přehlídku žánrových klišé, završenou ukázkově laciným závěrečným střetem s vraždícím psychopatem. Samotné vraždy sice poněkud brutálnějšího charakteru, ale jejich motivace mi přišla dost povrchní, a taky mi do toho nějak neseděl ten věkový rozdíl těch kluků v sirotčinci. Ale třeba mi jen něco uniklo, nevím. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zpracování sice nepochybně kvalitní, ale ta snaha jít po cestičce, vyšlapané Sedmičkou, Purpurovými řekami a jimi příbuznými moderními thrillery, je až zbytečně markantní. Závěr sice nepřekvapí, ale v době, kdy giallo už takřka vymřelo, je Eyes of Crystal sympatickou připomínkou na jeho největší slávu. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Ano je to tak, po velice dlouhé době je na úrovni vzkříšen žánr gialla a otěže tak vytrhává Argentovi nováček na tomto poli Eros Puglielli. Začátek filmu připomene kultovní thriller Sedm, pak ale na scénu přichází giallo žánr. Režisér samozřejmě nevynechává žádné správné ingredience gialla a dočkáme se tak spousty brutálních vražd, výborné atmosféry dotvářené velice ponurou hudbou, pěkných nahých slečen či šokující pointy. U posledního jmenovaného bych se zastavil a musím konstatovat, že je spolu s některými nelogičnostmi a náhodami, bohužel nejslabším článkem filmu. Na druhou stranu však ode mě režisér získává body navíc za skvělou audio-vizuální stránkou, přičemž se mi nejvíce vryly do paměti prostřihy alá Kruh. Snímek sice nedosáhnul na metu nejvyšší, ale zůstal těsně pod ní, pěkných 4,5*. PS: Jsem zvědavý, jestli dokáže Argento svým připravovaným snímkem(Giallo 2009) vytrhnout otěže nazpět. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Keby ten príbeh nebol znôškou tých najprevarenejších žánrových klišé, išlo by zrejme o najlepšie giallo všetkých čias. Nádherná pocta Argentovi s Fulcim a vlastne celým seventiesom. Puglielli zahusťuje atmosféru tak, že chvíľami sa človek cíti ako klaustrofobik spútaný zvieracou kazajkou a naprataný v nočnom stolíku kapitána ponorky. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama