Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja mladí ľudia - Ona - umelecká maskérka Stefania, On manažér reklamy Tommaso sa rozhodnú vziať. Keďže chcú mať netradičnú svadbu, vyberú sa do kostolíka v malej dedinke, kde Stefania chodievala v čase detstva. Mladý, moderný kňaz im vystrojí naozaj netradičnú svadbu. Má krásnu kázeň, lenže pre progresívne myšlienky ňou pobúri väčšinu svadobčanov. Potom spolu s mladomanželmi začne priamo v kostole odvíjať akúsi rekonštrukciu fiktívneho manželského príbehu - jednu z možností ako asi môže dopadnúť spoločný život Stefanie a Tomassa. Kňaz si ňou napokon získa sympatie všetkých prítomných. Film bol v roku 2002 domácim hitom v talianskych kinách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.5/10] | me: Obsah prevyšuje formu. Reálny pohľad na manželstvo a jeho krásne stránky ako aj potenciálne nástrahy a možné problémy zabalený v príliš dlhej stopáži a miestami veľmi nezáživnej forme. Hlavná myšlienka je práve to, čo celý film drží nad vodou a vyvoláva to podstatné zamyslenie a odovzdáva divákovi odkaz. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Označení "romantická komedie" je v tomto případě dosti zavádějící a ze všeho nejvíc se jedná o lehce úsměvný pohled na jeden mladý pár (on a ona, pochopitelně..)), který se do toho rozhodnul praštit. Jsou do sebe zamilovaní a život bez sebe si nedovedou představit, ale ještě než budou oddáni je mladý a starostlivý kňez dokonale zaskočí. Odcizení, nevěra, rozvod, potrat, atd. - to ve svatební den z úst kněze nikdo nečekal, ale nakonec chtěli mít přece originální svatbu, tak tady je... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká komediálne dramatická vzťahovka, ktorá ku koncu začína pripomínať Marriage Story. Zdá sa, že každé manželstvo ku koncu riadne zhorkne. Neviem a ani to nemám v pláne zistiť na vlastnú kožu. Aspoň o to viac si môžem vychutnať problémy rôznych dvojíc. Tentokrát sa ale ukáže, že ten horký koniec je len jednou z možností a tak naivní romantici môžu snívať o šťastnom konci a skeptici sa zase uistia o svojej pravde. Trochu mi vadil ten epizódny koncept, ktorý ma po hodine už prestal baviť a film mi začal pripadať nekonečný. Vidieť to s titulkami, tak sa z tých nekonečných dialógov zbláznim. Našťastie dabing ČT je vydarený a dabuje v ňom viacero mojich obľúbencov, vďaka čomu som o to viac fandil ústrednému páru, aby si to manželstvo neposral. 6/10. ()

d-fens

všechny recenze uživatele

ocenenia : Montréal World Film Festival 2002 - nominácia na Grand Prix des Amériques, Špeciálna cena ekumenickej poroty ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Vysoko realistický film, ktorý sa, podľa mňa, týka skoro každého... Áno, presne takto to môže byť, presne takéto situácie vidíme všade naokolo... ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Jj i takhle můžete dopadnout, přemýšlejte proto o tom, co pro vás znamená láska, tak nějak vybízí kněz snoubence. Náčrt rizikových pastí manželství trpí šablonovitostí, jak z učebnice manželská krize snadno a rychle. Nejlepší je okamžik, kdy se kněz obrací na přítomné přátele, aby se připojili k jejich slibu. Najednou se ukáže, že vlastně je jim tak nějak v podstatě jedno, jak manželství dopadne, tady jde přece o dnešek, hostina a zábava, a pak se uvidí. Kněz je logicky vyzve, ať nechají novomanželé jen spolu, a chvíle prožité před kostelem patří k tomu nejlepšímu. ()

rene75 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s uživatelem handsome, že obsah převyšuje formu: kdyby se vykašlali na finesy s kamerou a střihem a jen to odvyprávěli, tak je to cekem dobrej film. ()

Reklama

Reklama