Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Goldfish Memory je odlehčeným pohledem na rizika a radosti randění v současném Dublinu. Když Clara uvidí svého přítele Toma, jak líbá Isoldu, začíná řetězová reakce aférek a zklamání, dokud cyklus neopíše celý kruh, přičemž každá postava se snaží vyřešit otázku dokonalého vztahu. Někteří dávají přednost manželství, jiní volnému uspořádání. Shodnou se pouze na tom, že bez lásky se nedá žít. Zamilovávání, rozchody a stále stejné omyly všichni říkáme, že se ze zklamání poučíme, ale kolik z nás se opravdu změní? A chceme vlastně? "Goldfish Memory" zkoumá komickou stránku lásky mezi mužem a ženou, homosexuální i bisexuální, a objevuje tak starou moudrost, že život se neustále opakuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

swamp 

všechny recenze uživatele

Velmi odlehčený film o heterosexuálních, homosexuálních i bisexuálních lidských vztazích..zkrátka vynikající komedie! :) Tenhle irský snímek se nedrží žádných žánrových cliché..prostě a jednoduše nabízí příjemné dialogy, veselé situace a vtipné gagy, doplněné romantickými chvilkami, které s těmi hollywoodskými nemají naštěstí nic společného! :) A navíc..hudbu převážně "dodal" geniální (pro mě v současné době nejcharismatičtější zpěvák:) irský hudebník Damien Rice! Především bych upozornil na jeho výborný song Cold water! :) Takže, pokud vám tenhle filmek unikl, rychle na něj do kina! ()

lena60 

všechny recenze uživatele

A o čem že tenhle film byl? Nu, mám taky paměť zlaté rybky, což je tomto případě jedině dobře. Pozn.: Mé hodnocení je do jisté míry ovlivněno mizerně přeloženými titulky. Ony vtipné dialogy se tak spolu s milostnými avantýrami všech postav měnily v jeden velký složitě louskaný nesmysl. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Vysoce náročný film. Původně se mělo jednat o lesbické porno (viz pro srovnání kvalitní Život Adèle), ale nakonec z toho je jen, a pouze tzv. film pro lesby. Muži ve filmu přitepleně mluví, a celkově to je podivný film pro jinak dez-orientované. Jako cesta do ženského vstřebávání skutečnosti (režírovala žena) by to mohlo slabě zaujmout... ❌ ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný snímek o vztazích a hledání toho té pravé osoby, se kterou chcete strávit svůj život. Určitě si jej budete pamatovat déle než 3 sekundy. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* odlehčený ale hodně ukecaný film o různých propletencích vztahů a nekonečné chutí k sobě někoho přitáhnout a nebýt sám. Střídá se to tam jako na běžícím pásu - hetero, bi, homo - a nikdo nic neřeší. První půlhodinka byla pro mě hodně krizová, ale když jsem se konečně seznámil s jednotlivými protagonisty příběhu, tak jsem se dočkal svěžího a usměvného filmu. Přesto nemůžu dát víc než jasnější 2 hvězdy, i když nelituju, že jsem ho viděl, ale znovu opravdu ne. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

blueskin 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s vtipnými dialogy a neokoukanými herci. Pokud jste si film někde stáhli a chybí vám k němu české titulky, nezoufejte! Irská angličtina není v tomto filmu kupodivu tak nesrozumitelná, jako třeba "skotština" v Trainspottingu. ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je celkem dobrý, ukazuje krutou realitu života. Neříkám že se to tak ve světě děje všude, ale ta pointa se objevuje určitě velice velice často. Celý film jsem děkovala za to, že mám svojí lásku a že spolu umíme vycházet a dokážeme si o všem promluvit a dělat komropisy. Tenhle film mi zase živě připoměl, jak moc šťastná jsem za to, koho mám. ()

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Úžasný queer film na odlehčení po náročném dni. Není to hloupost, zobrazuje realitu, pobaví..není třeba hledat v něm hloubku, ona sama vypluje na povrch jako ta zlatá rybka, co má paměť pouhé 3 sekundy. ()

Kosan 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie o nejrůznějších podobách lidských vztahů a o tom, že navzdor zkušenostem děláme stále stejné chyby. Potěší sympatičtí herci i krásně znějící angličtina. ()

Reklama

Reklama